Kalulu – Coats

  • Coats

  • Kalulu

In september stuurde een mij bekende muziekagent uit Noord-Brabant een mail met de single Heartburning van Kalulu. De single die vooruitloopt op de ep Coats. Een band rondom frontvrouw Marinka Stam. Het is prettig voor mij dat het weer een band is die lekker buiten de hokjes loopt te kleuren. Marinka en haar muzikale vrienden vind ik dan ook geestverwanten met Jo Marches uit Utrecht. Schemergebieden opzoeken met een elektro laag.

Om met het geluid van deze band te beginnen. Er hangt een mystiek gordijn over de muziek; spannend en ook onvoorspelbaar. Daarbij opgeteld het stemgeluid van Marinka, zorgt dit ervoor dat je haast verdwaald in een muzikaal sprookjesbos. Het lijkt wel of alles omgeven is met fantasie, maar dat schijnt Marinka ook te zijn. Dat vind ik direct het sterke punt van Kalulu.

Dan de songs van Coats. Het toegankelijke Heartburning is terecht de single waarmee Kalulu de aandacht op zich wil vestigen. Een sterke song is Push On. Ik probeer te begrijpen wat er in die ander om gaat. Misschien is dat ook wel de lading van de song, omdat teveel soms wel eens minder goed is. Forceren en met duwen en trekken iets bereiken, kan wel eens als een boomerang werken. Kortom een wijsheid in een ijzersterke song. De muzikale kant klinkt haast loom, maar dat is denk ik ook de bedoeling. Een pas op de plaats durven maken waarbij de andere kant dat even moet accepteren.

Al met al een ep die er zijn mag en op vrijdag 9 november in Roodkapje door Kalulu wordt gepresenteerd. Rotterdam barst van muziektalenten en dit is daar weer een voorbeeld van. Wie er bij mag zijn, krijgt ongetwijfeld een hemelse avond voorgeschoteld.

Volg Kalulu op Facebook voor het laatste nieuws en shows en kijk ook eens op hun website!

De Popweek-route van Xander van Dijck

De Rotterdamse Popweek komt eraan en dat betekent keuzestress! Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid waardoor ruim 700 acts tijdens de Popweek 2017 hebben opgetreden op 100 locaties verspreid over de hele stad. Zie hier de tips van Xander, in de vorm van een Popweek-route.

Vrijdag 2 nov 21.00 – Slow Crush | Petersburg Orderer | Mumrunner @ Roodkapje
Goeie bands waar zelfs nog vrienden van mij in zitten van Canshaker Pi. Ga hierheen voor een avond met heerlijke alternatieve gitaarmuziek.

Zaterdag 3 nov 12.30 – Popronde Rotterdam @ 44 locaties
Altijd de leukste kans om de vetste upcoming bandjes en artiesten van het land te zien en dan ook nog eens in eigen stad. Popronde blijft toch een heerlijke organisatie die hun uiterste best doet om al deze talentvolle artiesten een podium te geven.

Zaterdag 3 nov 20.15 – Curtis Harding @ LantarenVenster
Ik ben al sinds een paar jaar erg fan van Curtis Harding. Geweldige muziek en een fantastische artiest. Ga hierheen, neem je vriendinnetje mee en ga lekker dansen.

Zondag 4 nov 20.00 – Annika’s Plug & Play @ Café de Riddert
Annika is een fantastische zangeres en muzikant en ze geef op 4 november ook nog eens een jamsessie in een van mijn stamkroegen De Riddert. Kom hier langs en kom gezellig muziek maken met de altijd heerlijke Annika Boxhoorn!

Zondag 11 nov 16.30 – Punk Is Not Dead Fest @ Bar3
Lekker feestje met goeie lokale bands uit de Rotterdamse scene! Ga hier naartoe en ga lekker crowdsurfen of moshen bij o.a. Rott n Damned, De Jeugd en de oerpunkers van Die Nakse Bananen.

Bepaal zelf je route via www.rotterdamsepopweek.nl!