De Popweek-route van Xander van Dijck

De Rotterdamse Popweek komt eraan en dat betekent keuzestress! Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid waardoor ruim 700 acts tijdens de Popweek 2017 hebben opgetreden op 100 locaties verspreid over de hele stad. Zie hier de tips van Xander, in de vorm van een Popweek-route.

Vrijdag 2 nov 21.00 – Slow Crush | Petersburg Orderer | Mumrunner @ Roodkapje
Goeie bands waar zelfs nog vrienden van mij in zitten van Canshaker Pi. Ga hierheen voor een avond met heerlijke alternatieve gitaarmuziek.

Zaterdag 3 nov 12.30 – Popronde Rotterdam @ 44 locaties
Altijd de leukste kans om de vetste upcoming bandjes en artiesten van het land te zien en dan ook nog eens in eigen stad. Popronde blijft toch een heerlijke organisatie die hun uiterste best doet om al deze talentvolle artiesten een podium te geven.

Zaterdag 3 nov 20.15 – Curtis Harding @ LantarenVenster
Ik ben al sinds een paar jaar erg fan van Curtis Harding. Geweldige muziek en een fantastische artiest. Ga hierheen, neem je vriendinnetje mee en ga lekker dansen.

Zondag 4 nov 20.00 – Annika’s Plug & Play @ Café de Riddert
Annika is een fantastische zangeres en muzikant en ze geef op 4 november ook nog eens een jamsessie in een van mijn stamkroegen De Riddert. Kom hier langs en kom gezellig muziek maken met de altijd heerlijke Annika Boxhoorn!

Zondag 11 nov 16.30 – Punk Is Not Dead Fest @ Bar3
Lekker feestje met goeie lokale bands uit de Rotterdamse scene! Ga hier naartoe en ga lekker crowdsurfen of moshen bij o.a. Rott n Damned, De Jeugd en de oerpunkers van Die Nakse Bananen.

Bepaal zelf je route via www.rotterdamsepopweek.nl!

Xander is de baas en oprichter van het Rotterdamse agentschap Cloudhead waarmee hij bands boekt zoals De Likt, Hausmagger, Hallo Venray en The Glucks. Daarnaast speelt Xander gitaar en zang in het Rotterdamse psychedelische rock ’n roll kwartet Anemone. Vroeger speelde hij ook in de psychedelische post punk band The Afterveins.

Geef je op voor de Meet The Pro sessie: Promoot jezelf naar de top!

Tijdens deze speciale Rotterdamse Popweek editie van Meet The Pro op maandag 5 november gaan we gedurende de sessie met een aantal ervaringsdeskundigen in op de vraag hoe jij je act (lees: merk!) het beste kan promoten door middel van social media, online content etc.

We focussen op hoe je als artiest mensen aan je weet te binden door gerichte marketing en hoe je social media beter kan inzetten om een fanbase te creëren.

Het panel bestaat uit:

Jochem Winterwerp.
Tien jaar lang gitarist én management Only Seven Left (wonnen o.a. Interactive Award voor hun concept zangergezocht.nl). Met Only Seven Left waren ze altijd op zoek naar creatieve manieren om de fans te bedienen. Jochem is zes jaar werkzaam geweest als head of marketing bij Friendly Fire (verantwoordelijk voor Best Kept Secret, concerten Kensington etc.). Tegenwoordig is hij freelance marketeer / content creator en manager van popband The Overslept.

Immanuel Spoor
Immanuel is eigenaar van On Track Agency (o.a. De Likt), directeur van De Nieuwe Lichting en freelance ondernemer. De Nieuwe Lichting organiseert o.a. Eendracht Festival, A Festival Downtown, Wijkpark, Pop-Ups, Jamsessies, Homegrown, Pow Wow (muziek programmering), overige externe programmering. In het verleden heeft hij gewerkt bij o.a. BoomDox, Flip Zeit, Grasnapolsky, On Track stage op Metropolis, Boom boom du Terre, Orange Grove, etc.

Geef je op via het formulier.