Investeer in Talent: Alexandra Alden

Geboren in Malta, getogen in Duitsland. Nu is de singer/songwriter Alexandra Alden woonachtig in Rotterdam en bezig met het afronden van de opleiding Jazz aan Codarts. Het heen-en-weer reizen tussen haar geboorteplaats en woonplaats bracht vele verhalen met zich mee die Alexandra heeft gebundeld in het album Wild Honey.

Haar eerste ep The Curious Child zorgde al voor twee nummer 1-hits op de Maltese radio. Nu gaat Alexandra Alden voor een volledig album en dook ze met Hanyo van Oosterom, Ocki Klootwijk en Marien Okkerse de Rotterdamse Rocktown Studios in. Met haar akoestische gitaar als basis zingt Alexandra liedjes over hoop. Met inspiratiebronnen zoals Joni Mitchell, Bill Callahan en Bob Dylan.

De release van haar debuut-album vindt plaats op 24 maart in Offbeat (Malta). Het album zal vanaf dan verkrijgbaar zijn op vinyl, cd en als download. Om dit alles mogelijk te maken roept Alexandra Alden mensen op om haar financieel te steunen via haar crowdfunding campagne.

 

Tegenover een donatie vanaf €5 staan mooie tegenprestaties als het album op cd en/of vinyl, kaartjes voor de release party tot zelfs een hoogstpersoonlijk huiskamerconcert van Alexandra Alden.

Lees meer en steun de crowdfundingsactie via deze link.

Blijf op de hoogte en volg Alexandra Alden via Facebook.
Voor meer informatie over deze crowdfundingsactie, kijk je op haar page binnen de website van Zaar.

10 Jaar Café De Bel

Op de Gerard Scholtenstraat bevindt zich het leukste café van het Oude Noorden. Al tien jaar lang programmeert De Bel een diversiteit aan bands en muzikanten en doen Tiek, de eigenaresse, en haar personeel hun uiterste best om het de (stam)gasten naar de zin te maken.

Voordat Tiek begon aan de kroeg had ze een snoepwinkel aan de Benthuizerstraat. Toen de kinderen eenmaal oud genoeg waren besloot ze, geïnspireerd door haar overgrootoma, dat het tijd was om haar droom na te jagen en zelf een café te openen. Het begon niet heel succesvol, maar daar kwam snel verandering in toen ze op Koninginnedag (want toendertijd zwaaide Bea nog de scepter) een festival organiseerde voor de deur met een vijftal bands. De kroeg kreeg in één klap naamsbekendheid en sedert die tijd staat het bekend als de ideale plek voor bands en muzikanten om te laten zien wat ze kunnen.

In eerste instantie werd er twee keer per week een band geprogrammeerd, maar ondertussen is het elk weekend feest, is er elke woensdag een open mic en krijgt Tiek ettelijke mails per week van bands met het verzoek er te mogen spelen en Tiek heeft eigenlijk geen idee wat nou maakt dat de bands haar ontzettend knusse zaal zonder podium zo aantrekkelijk vinden. De bands weten het gelukkig wel.

Er zijn tijden geweest dat er op Koningsdag een leuk buitenfestival plaatsvond georganiseerd door De Bel, maar daar heeft de gemeente met al haar regelgevingen een stokje voor gestoken. Een van de vaste bands op Koningsdag is The Skiffle Billy Cocktail band die het stampvolle café aan het dansen en lallen krijgt. Zeer recentelijk heeft The Legendary Orchestra Of Love ook het hart van Tiek veroverd en nu mag die band op het tienjarige bestaan op 10 februari de avond een muzikaal tintje geven.

Uiteraard moet ik hier even twee andere zeer belangrijke namen noemen die onlosmakelijk verbonden zijn met De Bel en de live muziek. Romano heeft ruim zes jaar achter de bar gestaan en de programmering gedaan en zich keihard ingespannen om elke week weer een leuke programmering neer te zetten. Na zes jaar vond hij het wel tijd voor verandering en heeft hij het stokje doorgegeven aan Alex, die dat nu met hart en ziel doet.

Niet alleen wordt de zaak gekenmerkt door de goede (live) muziek, maar ook door de gasten. Uit alle rangen en standen zijn ze er te vinden en, zoals het een oerdegelijk Rotterdams café betaamt, iedereen is er zeven dagen per week van harte welkom. De werkloze praat met een chirurg en oom agent is hier nog ieders beste vrind. En samen heft een ieder het glas op de gezondheid. Tiek is alle gasten ook erg dankbaar dat ze ervoor kiezen om bij haar over de vloer te komen. Ze heeft een grote, trouwe groep van vaste klanten, maar ook heel veel gasten die gewoon komen binnenwaaien.

Zaterdag 10 februari a.s. viert café De Bel haar tienjarige bestaan en iedereen is van harte welkom om te delen in de vreugde. Hopelijk blijft de zaak nog heel lang muziek programmeren en komt de gemeente niet ineens weer op de proppen met allerlei regeltjes om ook daar een stokje voor te steken. Proost mee op de volgende tien jaar en hopelijk nog vele jaren meer.

Een greep uit het programma van De Bel in het verleden..

Check het event op Facebook.