Investeer in Talent: Willie D. Wallace

Een album vol kwetsbaarheid en vriendelijkheid verpakt in een heerlijke groove!

Willem Dekker, aka Willie D. Wallace, staat op het punt om één van zijn grootste dromen te verwezenlijken: een eigen plaat maken en uitbrengen. Voor dit mooie project heeft hij jullie hulp nodig. Want juist nu is het belangrijk om kunst en cultuur voort te zetten en niet op te geven!


Het proces
”Ik heb een jarenlang proces afgelegd om hier te komen: eindeloos veel uren maken, shows gespeeld, dagen-, wekenlang liedjes geschreven, teksten bijgeschaafd, met muzikanten gerepeteerd, onderzoek gedaan, opnamestudio gevonden, muzikanten bereid gevonden om mee te helpen en ga zo maar door. In dat proces had ik altijd al de droom om een eigen album te maken, maar ik dacht altijd dat ik dat niet zou kunnen. Gekke gedachtes kunnen hardnekkig zijn, maar ik ben trots en dankbaar om te melden dat ik de ballen gegroeid heb en nu op de drempel sta om die droom te gaan verwezenlijken.”

De Crowdfunding
Het doel is dus om zoveel mogelijk geld op te halen om zijn eerste plaat te kunnen financieren. Het geld dat hij ophaalt wordt als volgt verdeeld:

11% = inhuren muzikanten
45% = drukken & ontwerpen lp (hoes)
11% = afdracht VoorDeKunst
2% = distributie / onkosten rewards
7% = reiskosten + eten
24% = huur studio (+ wordt aangevuld met eigen budget)

Willie D. Wallace wil dit zielsgraag samen met jullie doen. Niet alleen om de opnames mogelijk te maken, maar ook omdat het de reis ernaartoe veel mooier maakt. Sociale, emotionele en spirituele verbinding is daarom ook het thema van het album.

Ga snel naar de VoorDeKunst-pagina en kijk hoe je dit project kan steunen!

Volg Willie D. Wallace op Instagram en Facebook en bekijk zijn website.

In quarantaine met: Deep Filip

Met deze ‘In quarantaine met‘ reeks van interviews nemen we een kijkje in het leven van Rotterdamse artiesten in de huidige social distancing maatschappij. Waar houden ze zich in dit coronatijdperk mee bezig? Hoe blijven ze gefocust op muziek? Waar is er juist nu aandacht voor en hebben zij tips? Over dit en meer spreken we, op afstand natuurlijk, met verschillende acts en bands.

De volgende die we spreken is Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019 finalist Deep Filip!

Hoe en wanneer ben je met muziek begonnen? En wanneer besloot je er een carrière van te maken?
‘In 2012 heb ik m’n eerste dj-controller gekocht en daar een paar jaar als hobby podcasts mee gemaakt thuis. In 2017 kreeg ik m’n eerste professionele gigs en in 2018 ben ik begonnen met produceren. Ik zie beiden nog steeds als ‘hobby’ en niet als ‘werk’. Ik besteed er ook niet full-time tijd aan.’

Waar ben je tijdens deze lockdown dagen allemaal mee bezig?
‘Introspectie, muziek maken en veel chillen (vooral buiten met dit bijzonder lekkere weer). Deze periode geeft ons allen de mogelijkheid om even tot onszelf te keren en niet constant maar productief willen zijn.’

Hoe blijf je in deze tijd bezig met muziek?
‘Er is vrij weinig voor mij veranderd. Ik maak muziek wanneer ik mij geïnspireerd voel. Ik mis wel het dj’en, maar ben al een paar keer uitgenodigd om ergens een live stream te doen, dus dat maakt het een beetje goed. Daarnaast maak ik ook meditatie muziek en doe ik sounddesign projecten voor klanten.’

Zijn er dingen die altijd bleven liggen, waar je juist nu de ruimte en aandacht voor hebt om die aan te pakken?
‘Nee, ik had mijn leven de laatste jaren al op een manier ingedeeld die bij mij past.’

Wat zijn je plannen voor straks, als de coronacrisis voorbij is en we weer de live muziek scene kunnen opstarten?
‘Mooie dj gigs opzoeken!’

Het is straks een restart voor de hele industrie natuurlijk. Wat zou je anders of beter willen doen of zien dan hiervoor?
‘Ik zou meer lokaal talent willen zien in plaats van overal maar altijd de miljoenen dj’s te boeken. Afgezien daarvan vond ik de scene zich al heel mooi ontwikkelen. Daarmee door gaan graag en weer lekker feesten met elkaar (zonder abnormale maatregelen)’

Wat zou je als tip meegeven aan andere muzikanten?
‘Maak muziek die uit je hart komt. Houd niet vast aan genres of wat anderen van je denken. Laat je creativiteit flowen zoals deze in je komt.’