Investeer in Talent: Jan van Bijnen

Jan van Bijnen is een Rotterdamse (slide-) gitarist, multi-instrumentalist en singer/songwriter. Na jaren als begeleider de muziek gediend te hebben brak de tijd aan om zelf liedjes te schrijven en zijn eerste solo-cd uit te brengen. Maar de plaat kan er alleen maar komen met jouw hulp!

Solo-cd
Toen Jan van Bijnen het hoesontwerp van de cd Modest Man op Facebook postte kreeg hij daar veel likes op. Hij dacht: als iedereen die dat deed nu geld overmaakt, dan kan de fysieke productie ook daadwerkelijk starten! Op zijn crowdfunding-pagina zegt hij er het volgende over:

”Op Modest Man komen negen (bijna allemaal) splinternieuwe liedjes te staan, allemaal door mijzelf geschreven, gezongen, (goeddeels) gespeeld en opgenomen. Joost Verbraak heeft al een aantal liedjes prachtig gemixed, Walter Poppelaars gaat het masteren. Mijn lieve nichtje Imke Schreuder ontwerpt het hoesje. En… op één liedje wordt ik bijgestaan door een heel bijzondere special guest, iemand uit een heel andere muzikale scene!.”

Wat kan jij verwachten?
De cd gaat gebruikt worden om Jan als songwriter een stap verder te brengen in de muziekindustrie. Verwacht sterke melodieën, mooie teksten, slidegitaren, rootsy arrangementen soms weeldrig, soms spaarzaam, her en der wat blazers, drums, orgels, zijn stem en natuurlijk die bijzondere special guest!

Neem een kijkje op de VoorDeKunst-pagina voor alle info en om de tegenprestaties te zien en steun dit project!

Jan van Bijnen is te vinden op FacebookTwitterInstagram en YouTube. Zijn muziek is te beluisteren op Spotify. 

De Kroepoekfabriek zoekt archiefmateriaal voor 10-jarig bestaan

De Kroepoekfabriek in Vlaardingen viert in september 2021 haar 10-jarig bestaan en werkt onder andere aan een documentaire. In dat kader is het poppodium hard op zoek naar archiefmateriaal door de jaren heen van de bezoekers zelf. Zwerft er op jouw laptop, tablet, telefoon of externe HD nog een gouden herinnering of beschamende opname rond? Stuur het op of breng het langs!


Jubileum
Het 10-jarig bestaan van het Vlaardingse poppodium staat voor deur. Als de situatie het toelaat en er afscheid is genomen van de maatregelen, zal dit natuurlijk op gepaste wijze gevierd worden met een mooi programma. Maar, maatregelen of niet, er wordt sowieso gewerkt aan een documentaire. Voor het maken van de documentaire is De Kroepoekfabriek in zee gegaan met een documentairemaker uit de regio, Mink Lammertink. Het belooft een ode te worden aan de live-ervaring die momenteel door velen nog zo gemist wordt.

Voor de film is het podium nu op zoek naar filmpjes gemaakt door de bezoekers zelf door de jaren heen. Of het nu gefilmd is met een mobiele telefoon, een fotocamera of iets professionelers: De Kroepoekfabriek verwelkomt alles!

Stuur jouw materiaal op
Met behulp van WeTransfer, de bekende website en app, kan je gemakkelijk veel en grote bestanden veilig versturen via een downloadlink. Nadat je de bestanden hebt geüpload, kan je ze direct versturen. WeTransfer is veilig te gebruiken voor op je smartphone en browser en werkt efficiënt. Het materiaal kan gestuurd worden aan info@kroepoekfabriek.nl. Een andere mogelijkheid is het appen van je video’s naar De Kroepoekfabriek. Stuur je materiaal naar +31104455580. En let op: de +31 is verplicht.

Ook kan je het materiaal fysiek overhandigen in De Kroepoekfabriek zelf. Tijdens kantooruren kan je je materiaal langsbrengen, bijvoorbeeld op een usb-stick. De bestanden zullen dan overgezet worden en de datadrager kan daarna gewoon weer meegenomen worden. Je kan De Kroepoekfabriek bezoeken op Kon. Wilhelminahaven ZZ 2a in Vlaardingen, vlakbij metrostation Vlaardingen Centrum.