Investeer in Talent: Caffeine

YJLoAXFs00KxcX8S
Luna, Meike en Nienke vormen samen de Schiedamse band Caffeine. Geïnspireerd door country en folk schrijven en spelen ze al drie jaar samen. Nu willen ze een volgende stap maken en roepen daarvoor de hulp in van het publiek door middel van een crowdfundingcampagne op VoorDeKunst. De ambitieuze dames nemen zelf het heft in handen en zullen tijdens een kick-off op zaterdag 8 april in De Kroepoekfabriek hun crowdfundingcampagne starten. Tevens treden ze die avond op met volledige band, een compleet nieuwe ervaring.

Caffeine
In 2014 organiseerde De Kroepoekfabriek EigenWijs, een wedstrijd voor schoolbands. Tijdens die productie ontstond op het Stedelijk Gymnasium in Schiedam de band Caffeine. In datzelfde jaar gingen ze er ook met de eerste prijs vandoor. De band is blijven spelen en heeft inmiddels aardig wat bekendheid vergaard.

Zo stonden ze afgelopen jaar op het Zomerterras, waren ze te gast bij diverse radioshows, schopten ze het ver bij Giels Talentenjacht (Top 100) en zijn ze derde geworden bij de toonaangevende wedstrijd Kunstbende Noord-Holland. Inmiddels is de tijd rijp om een volgende stap te zetten: het opnemen en uitbrengen van een cd.

3YTxEdD09Ax80LPI

Kick-Off Crowdfundingcampagne
De dames omschrijven hun plannen als volgt: “We hopen met jouw hulp deze zomer tien nummers op te kunnen nemen. Afhankelijk van het resultaat zullen we besluiten of het een ep of een album wordt.”

Tijdens de kick-off brengt Caffeine nieuwe muziek ten gehore. Ook spelen ze met hun nieuwe band Con Cojones. De avond zal worden afgesloten door de DJ Victor Vuurpijl, die samen met een saxofonist een feestje zal bouwen.

Wil jij weten hoe je deze talentvolle dames kan helpen hun plannen te realiseren? Kijk dan op hun speciale VoorDeKunst pagina en blijf op de hoogte door Caffeine te volgen op Facebook.

Extra informatie
Datum: zaterdag 8 april
Locatie: De Kroepoekfabriek, Vlaardingen
Aanvang: 20.30 uur
Entree: gratis
Facebookevent

Eendracht Festival keert in juli terug met editie 8.0!

13679921_1297733806918369_6037014040628111181_o
Op donderdag 20 juli 2017 is alweer de achtste editie van het Eendracht Festival. Het Eendracht Festival is al jaren hét gratis showcase festival van Rotterdam dat de mogelijkheid biedt aan creatieve Rotterdammers om te laten zien wat zij in huis hebben.

Het programma bestond vorig jaar uit meer dan 120 Rotterdamse muziekacts, dichters, painters, kunstenaars, ondernemers en andere creatieve Rotterdammers. Hierbij was er ook op de route tussen de locaties en op het Eendrachtsplein genoeg te beleven en was er natuurlijk de mogelijkheid om een hapje en een drankje te doen. Bij de aankomende editie zal dit niet anders zijn.

22 juni Pre-Party!
Net zoals voorgaande jaren wordt een maand voor het festival de pre-party georganiseerd in Rotown en Bar³. Hierbij geven alle hosts een voorproefje van wat er op het festival verwacht kan worden, door ieder één act te presenteren. Dit jaar is de pre-party op donderdag 22 juni en is net zoals het festival gratis toegankelijk.

Locaties
Dit jaar maakt het Eendracht Festival gebruik van een aantal al bekende locaties, waaronder Rotown, WORM, Wunderbar en natuurlijk het Eendrachtsplein.

Hosts
Het festival werkt dit jaar weer samen met een aantal bekende hosts, waaronder Popunie (met de Popunie Live stage), Music Matters, Podium Grounds, BIRD, Baroeg en De Likt.

Aanmelden
Alle Rotterdamse talenten kunnen zich aanmelden voor het festival. Denk hierbij aan muzikanten, toneelgroepen, komedianten, een kunstcollectief maar ook andere creatievelingen. Aanmelden kan tot 30 april via het inschrijfformulier.

Extra informatie
Datum: donderdag 20 juli
Locatie: diverse locaties in het centrum van Rotterdam
Aanvang: volgt later
Entree: gratis
Wil je op de hoogte blijven van het Eendracht Festival? Like dan deze Facebookpagina.