Hostel ROOM bestaat acht jaar

roomHostel ROOM Rotterdam bestaat deze maand alweer acht jaar. Hoog tijd om deze maand extra uit te pakken! Naast de bestaande agenda zijn er de komende weken een hoop extra feestjes en optredens gepland. Het hostel haalt de hele muzikale wereld naar Rotterdam om hun verjaardag uitgebreid en op geheel eigen ROOM wijze te vieren

Op 27 juni is de maandelijkse Open Mic Night en kun je jezelf mee laten slepen met de muzikaliteit van vriend en host van deze avond: Dolf Beijers. Dolf is een getalenteerde singer/songwriter en weet met zijn piano en zang het publiek telkens weer te raken. Spot nieuw talent en zie de oude rotten aan het werk. Hierdoor ontstaan verrassende samenwerkingen. (21:00 uur)

Meteen de dag erna, op 28 juni, komt THISSFEST (The Holland International Singer-Songwriter Festival) langs bij Hostel ROOM. Een verzameling van ongeveer zeven eigentijdse singer/songwriters gaan hun liedjes delen met het internationale publiek. (21:00 uur)

Dan is het de 29e de beurt aan AliaZ Acoustic. De Rotterdamse band stond al eerder in de favoriete huiskamer van Rotterdam. Door steeds meer mensen wordt de band beschreven als een intense muzikale beleving. Hier sluiten de gasten van ROOM zich zeker bij aan. (16:00 uur)

Op 30 juni is de Australische Kirbanu Klein de laatste in het rijtje (en zeker niet de minste). Kirbanu Klein is een exceptioneel talent die ontzettend hard groeit in de muziekwereld. Geïnspireerd door nieuwsgierigheid en een behoefte aan ontsnappen heeft ze een unieke en individuele sound gecreëerd. Haar muziekstijl ligt ergens tussen volksmuziek, pop en blues. Tijdens haar optredens weet ze de aandacht van het publiek vanaf het eerste moment vast te houden. (21:00 uur)

Het achtjarig bestaan wordt officieel gevierd op zaterdag 5 juli. Dan gaat ROOM echt knallen! De Amerikaanse Markus Mann zal die avond optreden voor alle ROOM-lovers. Zelf heeft hij ook een enorm hart voor het hostel, dus hij stond te springen om op te treden voor deze speciale gelegenheid. Eerder dit jaar stond hij in Paradiso en met zijn warme en funky sound wist hij het publiek los te krijgen. Het achtjarig bestaan zal geheel in 70’s thema gevierd worden, dus haal die oude Volkswagen uit de schuur en kom proosten met het team van Hostel ROOM! (21:00 uur)

Voor meer informatie bezoek je de website of Facebook pagina van Hostel ROOM Rotterdam.

Logue

LogueEPCold Hearts
cd-ep / download-ep
indiepop / Musique Noir
Innercore Music[PIAS] Holland

Herfst in juni. Het klinkt bizar, maar met debuut-ep Cold Hearts bewijst Logue dat het kan. Op deze melancholische plaat lijkt de Rotterdamse band de lucht eigenhandig te vullen met donkere wolken, die onheilspellend boven de nietsvermoedende luisteraar hangen. En tijdens zes sfeervolle songs klettert het naar beneden. Een knappe prestatie, maar een klein beetje zomer was misschien fijn geweest.

Logue ontstond eind 2013 rondom conservatoriumstudent Sjoerd van Heumen. De songwriter, die in 2012 in zijn eentje al de ep Bone To Bone uitbracht, verzamelde drie bevriende bandleden om zich heen voor een studio-opdracht. Het viertal speelde het nummer Cold Hearts in. En dat beviel goed: de band bleef samen. Logue nam nog vijf songs van Van Heumen op, resulterend in deze eerste ep.

http://www.youtube.com/watch?v=P47XO8k_RCE
Logue – Cold Hearts

Van Heumen vult Cold Hearts met emotionele, sombere songs. Hierdoor klinkt de plaat, ondanks de toevoeging van drie bandleden, nog altijd erg persoonlijk. De songwriter zingt openhartig, vol onzekerheid. Dat komt goed over op momenten dat de band op de achtergrond blijft, zoals in het mooi ingetogen Jackets & Headphones. Van Heumen’s dromerige, hoge stem draagt het nummer.

Helaas weten niet alle liedjes op Cold Hearts te overtuigen. De band brengt voldoende afwisseling, maar Van Heumen blijft hangen in dezelfde, onzekere thema’s. Dit is het opvallendst in Blue & Brown, dat na een laidback, reggae-achtige intro alweer snel verandert in een enigszins voorspelbare song over een onbereikbare liefde.

En zo treedt er tegen het eind van de ep toch een soort verzadiging op, een gevoel van ‘nu weten we het wel’. Maar als Logue af en toe een straaltje zonlicht door die donkere wolken laat schijnen, kunnen er mooie dingen gaan gebeuren.