Logue

LogueEPCold Hearts
cd-ep / download-ep
indiepop / Musique Noir
Innercore Music[PIAS] Holland

Herfst in juni. Het klinkt bizar, maar met debuut-ep Cold Hearts bewijst Logue dat het kan. Op deze melancholische plaat lijkt de Rotterdamse band de lucht eigenhandig te vullen met donkere wolken, die onheilspellend boven de nietsvermoedende luisteraar hangen. En tijdens zes sfeervolle songs klettert het naar beneden. Een knappe prestatie, maar een klein beetje zomer was misschien fijn geweest.

Logue ontstond eind 2013 rondom conservatoriumstudent Sjoerd van Heumen. De songwriter, die in 2012 in zijn eentje al de ep Bone To Bone uitbracht, verzamelde drie bevriende bandleden om zich heen voor een studio-opdracht. Het viertal speelde het nummer Cold Hearts in. En dat beviel goed: de band bleef samen. Logue nam nog vijf songs van Van Heumen op, resulterend in deze eerste ep.

http://www.youtube.com/watch?v=P47XO8k_RCE
Logue – Cold Hearts

Van Heumen vult Cold Hearts met emotionele, sombere songs. Hierdoor klinkt de plaat, ondanks de toevoeging van drie bandleden, nog altijd erg persoonlijk. De songwriter zingt openhartig, vol onzekerheid. Dat komt goed over op momenten dat de band op de achtergrond blijft, zoals in het mooi ingetogen Jackets & Headphones. Van Heumen’s dromerige, hoge stem draagt het nummer.

Helaas weten niet alle liedjes op Cold Hearts te overtuigen. De band brengt voldoende afwisseling, maar Van Heumen blijft hangen in dezelfde, onzekere thema’s. Dit is het opvallendst in Blue & Brown, dat na een laidback, reggae-achtige intro alweer snel verandert in een enigszins voorspelbare song over een onbereikbare liefde.

En zo treedt er tegen het eind van de ep toch een soort verzadiging op, een gevoel van ‘nu weten we het wel’. Maar als Logue af en toe een straaltje zonlicht door die donkere wolken laat schijnen, kunnen er mooie dingen gaan gebeuren.

Download Cold Hearts op iTunes.

Voor meer informatie bezoek je de website van Logue.

Kom aanstaande donderdag naar Thursday Jam in Dolhuis

thursIedere laatste donderdag van de maand is er een jamsessie in het Dolhuis, met elke keer een nieuw muzikaal thema. Onder leiding van rasmuzikant D.J. Ciggaar kunnen muzikanten van jong tot oud samen jammen. Iedereen is welkom! Er staat al een backline, dus alleen de instrumenten moeten worden meegenomen.

De volgende Thursday Jam is op donderdag 26 juni. Wees hier zeker bij, want na deze editie houdt de organisatie twee maandjes vakantie. Ze kunnen wel stellen dat het een succes is en daarom komt de Thursday Jam na de vakantie weer terug.

Deze editie zal dus in het teken staan van de klassiekers van Motown. Dit wereldberoemde platenlabel kent iedereen natuurlijk van artiesten als Michael Jackson, Marvin Gaye, Stevie Wonder en Diana Ross, maar er valt ook nog zat te ontdekken.

Wil je meespelen en heb je direct al nummers in gedachte die absoluut langs moeten komen?
Geef je op via thursdayjamdolhuis@gmail.com en via de Facebook pagina.

Alle jamsessies beginnen met een miniconcert van de basisband. Natuurlijk is er ook ruimte voor vrij jammen: helemaal je eigen gang gaan op jouw (of juist een ander) instrument.

Extra informatie
Datum: donderdag 26 juni
Locatie: Dolhuis, Dolhuisstraat 55, Dordrecht
Aanvang: 20:30 uur / Open: 20:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van het Dolhuis.