Logue – Some Kind Of Glimmer

  • Some Kind Of Glimmer

  • Logue
    • Genre: Indierock
    • Release-type: CD, digitaal
    • Label: Self-released

Een van de opkomende bands van Rotterdam: Logue. Jonge gasten met al een ep en enkele singles op zak, waaronder het pakkende Jump The Gun – 200.000 plays op Spotify – en selectie voor de Popronde Nederland.

Met Some Kind Of Glimmer bouwt Logue, met behulp van Marien Dorleijn van Moss als producer, verder aan hun indie pop- en rock stijl die hen geliefd maakt en luisteraars klaarstoomt voor de zomer.

Een titel als Champagne Beaches, de openingstrack van de ep, past bij de catchy tekst en zonnige melodie van het nummer. Het is een aardige, Circa Waves-achtige track die net zo aantrekkelijk is populaire single Jump The Gun uit 2015. De heren hebben wel gekozen voor meer rock in plaats van de indiepop van deze laatste track. Champagne Beaches is een track die het goed zal doen voor een live-publiek.

De invloed van de bas is sterk in de vijf tracks: het vormt de leidraad van de meeste verzen, waardoor de liedjes dansbaar zijn. Dit maakt Some Kind Of Glimmer daarom een erg opgewekte plaat.

De invloeden van menig indieband zijn duidelijk: een snufje The Kooks, een beetje Causes, het zit er allemaal in. Logue maakt echter een lekkere mix van rockende gitaren en echoënde synths die bij deze bands ontbreekt; vooral afsluiter Trespasser is treffend geproduceerd op deze wijze.

Logue heeft met Some Kind Of Glimmer een fijn visitekaartje voor de zomerfestivals afgegeven. De tracks zijn aantrekkelijk, al is het niet erg vernieuwend wat Logue hier neerzet. Maar dat hoeft ook niet: de ep bevat pakkende liedjes die het doel van dansbaarheid en catchy melodieën heel goed raakt en dat is al dansend op het gras het enige wat je nodig hebt.

Hopelijk zet Logue deze mix van synthpop en indierock voort op toekomstige platen.

https://soundcloud.com/logueofficial/sets/some-kind-of-glimmer/s-XBXJL

Volg Logue via Facebook voor het laatste nieuws.

PopUp 010 tijdens de Rotterdamse Dakendagen

Je kan het dak op! Rotterdamse Dakendagen nodigt je van 9 t/m 11 juni uit op nieuwe plekken, hoog boven de drukte van de stad. Vrijdag 9 juni tijdens PopUp010 #19 spelen twee bands op één dak. En wat voor ’n dak: Las Palmas Rotterdam. Verwacht een intense, dansbare avond met invloeden van Future Islands, The War On Drugs en Wilco.

Crying Boys Cafe
Een bijzonder moment. Het waren namelijk de Rotterdammers van Crying Boys Cafe die ruim drie jaar geleden de allereerste editie van PopUp010 openden. Sindsdien is er een hoop gebeurd voor de band rondom Jasper Hupkens.

Ze speelden onder andere op Motel Mozaique, Eurosonic Noorderslag, kregen een platendeal bij Neerlands fijnste indielabel: Excelsior Recordings en waren te horen op Radio 2, 3FM en in de DWDD.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De eerste volledige langspeler, The Keys Not The People, werd ook nog eens prachtig ontvangen door de pers: “Een wonderbaarlijke combinatie van prachtig intense vocalen, begeleid door strakke ritmes en bijna minimalistische sounds”, aldus Platomania.

http://youtu.be/5sXpNVayAlQ

 

Bewilder
Na Crying Boys Cafe is het de beurt aan de Utrechters (en labelgenoten bij Excelsior Recordings) van Bewilder. Debuutplaat Dear Island is alweer eventjes uit, en met die plaat tourden de mannen van Bewilder met succes door binnen- en buitenland.

Extra informatie
Datum: vrijdag 9 juni
Locatie: Las Palmas, Wilhelminakade 300
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €10 (exclusief Dakpas)
Facebookevent