Nieuw concept voor The Living ROOM Sessions

living roomBij The Living ROOM Sessions kun je een huiskamerconcert van een live elektro act en een rockband in akoestische setting verwachten, maar ook een mc begeleidt door drie akoestische gitaren en een relaxte singer/songwriter. Elke eerste vrijdag van de maand verzorgen drie Rotterdamse acts speciale sessies in de gezelligste woonkamer van Rotterdam: Hostel ROOM.

Samenwerking met de Popunie en On Track Agency
In 2012 is de Popunie in samenwerking met de Gemeente Rotterdam begonnen met de verlevendiging van de Rotterdamse binnenstad door meer livemuziek neer te zetten. Vorig jaar was Hostel ROOM ook al van de partij en deed toen mee met haar studentenavond met swingende bands en op zondagmiddag organiseerde het hostel de relaxte Sweet As Sundae Sundays. Dit jaar is Hostel ROOM weer in aanmerking gekomen voor Popunie Music Support Rotterdam. Daarom wordt dit jaar in samenwerking met On Track Agency met plezier elke maand de The Living ROOM Sessions georganiseerd!

Het concept is ietsje anders dan de gewone bandavonden; er kan namelijk gestemd worden op de bands. De winnaars gaan naar huis met 200 euro, de tweede plaats met 100 euro en de derde plaats met 50 euro. Daarom hebben ze het publiek hard nodig.

Volgende editie: vrijdag 1 november
Inmiddels hebben al verschillende acts in hostel ROOM gestaan, denk aan: Boom Boom Du Terre, Bermuda Square, Lulu Doxin en Maxime Philips.

De volgende Living ROOM Sessions zal plaatsvinden op 1 november (met Jeruma + Past Participles + De Likt) en de laatste is op 3 december. De inloop is vanaf 20:00 uur en de sessies zijn gratis toegankelijk.

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van The Living ROOM Sessions.

Diverse Artiesten – Frequencies Of The Mind 2

mindtrickDiverse Artiesten – Frequencies Of The Mind 2
cd- / download-album
dubstep / drum & bass / electronica / downtempo
Mindtrick Records

Het Rotterdamse Mindtrick Records staat al jaren voor duistere en melodische elektronische muziek. Gedurende zijn vijf jarige bestaan heeft het label een aardige catalogus opgebouwd, met een breed scala aan artiesten. Het recent uitgebrachte verzamelalbum Frequencies Of The Mind 2 is een bijzondere en indrukwekkende reflectie van die catalogus.

Naar eigen zeggen richt Mindtrick zich niet op slechts een enkele muziekstijl, maar wordt een breder perspectief geboden. Inderdaad vinden zowel de ambient van Tangent als de agressieve dubstep van Sinister Souls een plaats op het label. Toch gaat het label duidelijk voor een bepaalde esthetiek, die op Frequencies Of The Mind 2 expliciet naar voren komt. Een duistere, onheilspellende sfeer stroomt als het ware door het hele album heen.

Dat de verschillen tussen Mindtrick’s artiesten eigenlijk niet zo groot zijn blijkt al uit de bijdrage van Sinister Souls aan het album, die bijna net zo rustig is als die van Tangent. Als een representatieve track genoemd zou moeten worden, dan is er keuze genoeg. De tracks van Mindtrick opperhoofd Atiq, van Inofaith, van Hajee of van Spenghead: ze kunnen allemaal beschreven worden als moderne dubstep zoals die hoort te zijn. Duister, ingetogen, zonder agressief geschraap en met onheilspellende melodie. De Burial-achtige future-garage van Delete, EVS en AXH zorgt voor wat afwisseling, maar blijft binnen de esthetische grenzen. EnK’s Running Barefoot valt op met een epische melodie en bizarre imitatie van accordeongeluid, maar valt ook niet echt uit de toon. Hetzelfde geldt voor Tangent’s heerlijke ambient, die de cd-uitgave van de compilatie afsluit.

De sfeer van Frequencies Of The Mind 2 is zo genuanceerd en eenduidig dat je niet het gevoel krijgt dat je naar een compilatie zit te luisteren. Er is gelukkig net genoeg variatie om te voorkomen dat het een weinig opmerkelijke, onheilspellende brei wordt. Die eenduidigheid betekent ook dat de liefhebber deze bijna anderhalf uur durende compilatie in zijn geheel kan beluisteren zonder een teleurstellende track tegen te komen.

Download Frequencies Of The Mind 2 via Bandcamp.

Mark IJsendoorn