Diverse Artiesten – Frequencies Of The Mind 2

mindtrickDiverse Artiesten – Frequencies Of The Mind 2
cd- / download-album
dubstep / drum & bass / electronica / downtempo
Mindtrick Records

Het Rotterdamse Mindtrick Records staat al jaren voor duistere en melodische elektronische muziek. Gedurende zijn vijf jarige bestaan heeft het label een aardige catalogus opgebouwd, met een breed scala aan artiesten. Het recent uitgebrachte verzamelalbum Frequencies Of The Mind 2 is een bijzondere en indrukwekkende reflectie van die catalogus.

Naar eigen zeggen richt Mindtrick zich niet op slechts een enkele muziekstijl, maar wordt een breder perspectief geboden. Inderdaad vinden zowel de ambient van Tangent als de agressieve dubstep van Sinister Souls een plaats op het label. Toch gaat het label duidelijk voor een bepaalde esthetiek, die op Frequencies Of The Mind 2 expliciet naar voren komt. Een duistere, onheilspellende sfeer stroomt als het ware door het hele album heen.

Dat de verschillen tussen Mindtrick’s artiesten eigenlijk niet zo groot zijn blijkt al uit de bijdrage van Sinister Souls aan het album, die bijna net zo rustig is als die van Tangent. Als een representatieve track genoemd zou moeten worden, dan is er keuze genoeg. De tracks van Mindtrick opperhoofd Atiq, van Inofaith, van Hajee of van Spenghead: ze kunnen allemaal beschreven worden als moderne dubstep zoals die hoort te zijn. Duister, ingetogen, zonder agressief geschraap en met onheilspellende melodie. De Burial-achtige future-garage van Delete, EVS en AXH zorgt voor wat afwisseling, maar blijft binnen de esthetische grenzen. EnK’s Running Barefoot valt op met een epische melodie en bizarre imitatie van accordeongeluid, maar valt ook niet echt uit de toon. Hetzelfde geldt voor Tangent’s heerlijke ambient, die de cd-uitgave van de compilatie afsluit.

De sfeer van Frequencies Of The Mind 2 is zo genuanceerd en eenduidig dat je niet het gevoel krijgt dat je naar een compilatie zit te luisteren. Er is gelukkig net genoeg variatie om te voorkomen dat het een weinig opmerkelijke, onheilspellende brei wordt. Die eenduidigheid betekent ook dat de liefhebber deze bijna anderhalf uur durende compilatie in zijn geheel kan beluisteren zonder een teleurstellende track tegen te komen.

Download Frequencies Of The Mind 2 via Bandcamp.

Mark IJsendoorn

Omroep Zuidplas in het teken van de Popronde en Rotterdamse Popweek

poprondeZaterdag 9 november staat het programma Zwaardvis van Omroep Zuidplas in het teken van onder andere de Rotterdamse Popweek en Popronde Rotterdam. Tijdens het programma zijn interviews en reportages te horen met organisaties achter de verschillende evenementen.

Bovendien is er een uitgebreid interview te horen met de The Future’s Dust, één van de talloze geselecteerde bands voor de Popronde.

Het programma volgt al sinds het begin van het bestaan ieder najaar dit jaarlijkse rondreizende circus door middel van interviews met de verschillende organisaties en optredende bands en artiesten. Zo zijn de afgelopen weken de volgende bands en artiesten uit de huidige editie voor het voetlicht getreden: Adam & The Relevants, Woot, Girl Beard, Anny!, Nancy Brick, Quramitry, Démira, Casa de La Muerte, Draw The Parade, Bells Of Youth, Texas Radio, The City Hollers, Sunday Sun en Christopher Green. De komende weken staan nog interviews gepland met onder andere de al eerder genoemde The Future’s Dust, Trip To Dover en The Tightropes.

Tot en met 23 november, de slotdag van de Popronde, staan de uitzendingen van Zwaardvis in het teken van de Popronde.

Zwaardvis is het alternatieve muziek- en informatieprogramma van de Omroep Zuidplas. Het programma is ruim tien jaar iedere zaterdag te beluisteren tussen 16:00 – 18:00 uur en besteedt veel aandacht aan lokaal, provinciaal en Nederlands talent. Dit komt tot uiting door de diverse podia, festivals (o.a. Lowlands, Pinkpop, Noorderslag), Grote Prijzen (o.a. Nederland, Rotterdam) en overige muzikale initiatieven (o.a. Popronde) nauwlettend te volgen. De Popronde bijvoorbeeld is ieder jaar een vast onderdeel van de programmering en wordt veelvuldig bezocht gedurende het najaar.

Zwaardvis is in de gemeente Zuidplas te beluisteren via 106,9 en 107.3 FM en via de website. Het programma heeft ook een eigen website.

Extra informatie Popronde Rotterdam
Datum: Zaterdag 9 november
Locatie: diverse locaties, binnenstad, Rotterdam
Aanvang: vanaf 14:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Popronde Rotterdam en/of de website van Popronde.

Popronde Rotterdam valt in de Rotterdamse Popweek die van 8 t/m 17 november loopt. Meer info over de Rotterdamse Popweek vind je hier.