Rotterdams eerste hostel, ROOM viert tiende verjaardag!

CjOy19SXIAAZQ9OOp 26 juni 2006 opende burgemeester Opstelten het eerste echte backpackers hostel van Rotterdam, Hostel ROOM. In juni is dit alweer tien jaar geleden. Honderdduizenden gasten van over de hele wereld hebben het hostel bezocht en omarmd. Waaronder de deelnemers uit ons eigen Stage Europe Network.

Het zijn tien jaren vol blijvende herinneringen, mooie verhalen en bijzondere prijzen en vermeldingen (Rotterdamse Promotie prijs in 2012, ‘Best Staff’ en ‘Best Hostel Netherlands’ Hostelbookers en Hostelworld).

Om deze mooie jaren te vieren staan eigenaressen Mirjam Verschoor en Monique Segeren – samen met hun staff en hostel hond Lexie – de hele maand stil bij 10 jaar ROOM! Zo zijn er tours, rondleidingen en vooral veel optredens van verschillende bands, dj’s en nog veel meer. Hieronder vast een tipje van de sluier:

Vrijdagen
Elke vrijdag in juni zijn er rond het middaguur rondleidingen in Hostel ROOM Rotterdam, een statig monumentaal Art Deco pand gelegen in het Scheepskwartier. Het pand heeft een rijke en interessante geschiedenis. Aanvang 12.00 uur

Vrijdag 3 juni: Markus Mann
Op vrijdag 3 juni is muzikaal talent & vriend Markus Mann weer terug in ROOM. Begin dit jaar stond hij nog in Paradiso en North Sea Jazz Club, nu terug in Rotterdam met zijn show #REAL/ HAPPINESS HAPPENS brengt hij een catchy mix van pop, reggae en soul.
Aanvang: 22.00 – 23.30 | Entree: gratis

Donderdag 16 juni: Amado
Donderdag 16 juni speelt Amado zijn album Falling From The Sky welke veel invloeden heeft van Kings of Leon en Jack Savoretti. Een heerlijke avond gegarandeerd.
Aanvang: 20.30 – 22.00 | Entree: gratis

Vrijdag 24 juni: Open Mic
De laatste vrijdag van juni staat er uiteraard (zoals elke laatste vrijdag van de maand) een Open Mic Night gepland. Let’s celebrate onbekend en nieuw talent!
Aanvang: 20.30 – 23.30 | Entree: gratis

Zondag 26 juni: Official 10-Year Anniversary Party
Tenslotte wordt op zondag 26 juni het 10-jarig bestaan officieel gevierd. Een gezellige zondagmiddag vol oud bekenden en gasten met een hapje, drankje en muziek van het Liberatti Quartet en DJ Viccc.
Aanvang: 15.00 – 20.00 | Entree alleen voor genodigden en hostelgasten.

Extra informatie
Locatie: Van Vollenhovenstraat 62, Rotterdam
Wat er allemaal nog meer staat te gebeuren, vind je terug in dit programmaoverzicht.
Voor up to date informatie over Hostel ROOM kijk je op de site of volg je hun op Facebook.

Schrijf je in voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016!

0563_GPVR_OPROEP_POSTER_WT.inddHet traject van de Sena Grote Prijs van Rotterdam gaat weer beginnen! Je kunt je als band, singer/songwriter, urban artiest of producer nog tot 1 augustus inschrijven voor deze unieke wedstrijd van de Popunie.

De Sena Grote Prijs van Rotterdam is de enige muziekwedstrijd met vier categorieën: Urban, Bands, Electronics en Singer/songwriter en heeft een omvangrijk prijzenpakket te bieden.

In elke categorie worden er geldprijzen en masterclasses uitgereikt aan de 1e (€1.000,-)  en 2e ( €500,-) prijswinnaar en aan de publieksfavoriet (€250,-). En schop je het tot in de finale? Dan krijg je sowieso een  gage voor je optreden. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Maar zelfs al vóórdat de finale wordt bereikt, krijgen alle geselecteerde acts tijdens de Halve Finale coaching op het gebied van promotie en presentatie en een professionele fotoshoot. Het doel van de Popunie met deze wedstrijd is namelijk om een aantal gemotiveerde, hard werkende Rotterdamse artiesten en bands de hulp en middelen te bieden die ze verdienen.

Inschrijven?
Je kunt nog tot 1 augustus je act inschrijven en meer informatie vinden via www.groteprijsvanrotterdam.nl. Je kunt je act inschrijven door 3 mp3’s, een biografie en een foto in te sturen.  Je mag natuurlijk ook je vrienden erop attenderen. Het inschrijfevent op Facebook vind je hier.

Uit de inschrijvingen worden per categorie 10 acts geselecteerd voor de Halve Finale. De finale zal plaatsvinden op 20 november 2016.

Benieuwd hoe deelnemers van vorig jaar de wedstrijd hebben ervaren?
http://www.youtube.com/watch?v=nWxoyNzNgnk

De Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Sena en Van Capellen Stichting.