Het is weer bijna tijd voor de Rotterdam Music Awards 2022

Op donderdag 15 december organiseert de Popunie de ROTTERDAM MUSIC AWARDS in Theater Zuidplein. Jaarlijks worden de felbegeerde Rotterdamse popprijzen uitgereikt in acht categorieën. De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Na twee digitale edities komen we dit jaar als vanouds bijeen met de Rotterdamse popscene en muziekliefhebbers.

Volgende week donderdag 1 december maken we alle genomineerden bekend. Door middel van online stemmen worden de winnaars bepaald voor: Beste PodiumBeste FestivalBeste ClubavondRotterdamse Track van het Jaar, Rotterdams Album van het Jaar (powered by 3voor12 Rotterdam), ExportprijsStimuleringsprijs en De Belofte.

Tijdens de feestelijke awardshow treden ook enkele artiesten op. Wie dat zijn blijft een verrassing. Evita de Roode en Evelien Keesmaat verzorgen de presentatie en DJ Git Hyper zorgt voor de muzikale omlijsting.

Stemmen
Stemmen op jouw favoriet kan van donderdag 1 december 12:00 t/m donderdag 8 december 12:00 uur via deze link. De winnaars worden op donderdag 15 december tijdens de awardshow in Theater Zuidplein bekend gemaakt.

De Rotterdam Music Awards 2022 bijwonen? 
Wil jij er ook bij zijn? Dit jaar kan dat! Voor liefhebbers die er op 15 december bij willen zijn, hebben we een beperkt aantal tickets beschikbaar. Kaarten voor de Rotterdam Music Awards 2022 kosten €8,50 en zijn inclusief twee drankjes en servicekosten. Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via onderstaande button.

Haal hier je tickets

Samenwerking
Voor de categorie Beste Album wordt samengewerkt met 3voor12 Rotterdam. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft samen met de Popunie een selectie gemaakt van de beste 35 Rotterdamse albums.

Meer informatie: 

Rotterdam Music Awards 2022
Dresscode:
 trekt gewoon je mooiste kloffie an
Datum: donderdag 15 decemberLocatie: Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, RotterdamDeur open: 19.30Start programma: 20.30 uurEinde programma: 22.00 uur
Tickets

De Rotterdam Music Awards worden georganiseerd door de Popunie en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam. Partners zijn 3voor12 Rotterdam en Stager.

Investeer in Talent: Nils Fischer & Timbazo

Nils Fischer is van plan om met zijn band Timbazo een nieuw album op te nemen. Een plaat vol nieuwe composities en arrangementen die nooit eerder zijn uitgekomen. Om dit mogelijk te maken is Nils Fischer een VoorDeKunst campagne gestart en jij kan meehelpen om het album mogelijk te maken!
Het Project
Latin bands buiten Cuba, Colombia, Puerto Rico, Venezuela nemen vaak bewerkingen van reeds bekend materiaal op. Timbazo is ooit ook zo begonnen en het was superleuk om te doen, maar ze slaan nu een andere weg in met een album dat 100% nieuwe muziek bevat, gearrangeerd en gecomponeerd à la Timbazo!

Deze campagne is bedoeld om de kosten van de studio opnames, de mix en mastering te dekken. Het nieuwe album van Nils Fischer & Timbazo zal in Rotterdam worden opgenomen, met wat extra sessies door gastmusici in Havana en Liechtenstein.

Timbazo
Deze wervelende latin-band staat garant voor een uitbundig salsa feest en heerlijke muziek, gespeeld door top musici. De internationale groep verenigt de intensiteit van de Cubaanse timba met jazz en ‘salsa dura’. Timbazo’s eerste album ¡Gracias Joe Cuba! deed de salsa wereld schudden op haar grondvesten: het werd gekozen tot beste salsa-album van het jaar door de internationale pers.

Wil jij meehelpen om het album mogelijk te maken? Check dan de VoorDeKunst pagina van Nils Fischer. In ruil voor je donatie zijn er verschillende tegenprestaties.