Dit zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards 2022!

Op donderdag 15 december vond dé jaarafsluiter van de Rotterdamse popsector, de uitreiking van de Rotterdam Music Awards, plaats in Theater Zuidplein. Na twee digitale edities kwamen we dit jaar weer als vanouds bijeen met de Rotterdamse popscene en muziekliefhebbers, voor een feestelijke awardshow waarin de winnaars van de Rotterdam Music Awards 2022 bekend zijn gemaakt!

Van 1 t/m 8 december kon het publiek stemmen op de genomineerden in acht categorieën: Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Rotterdamse Track van het Jaar, Rotterdams Album van het Jaar, Exportprijs, Stimuleringsprijs en De Belofte. Het publiek heeft weer massaal gestemd en het record is opnieuw verbroken met ruim 20.000 stemmen!

Winnaars
Na de spoken word opening van Jeroen Naaktgeboren was het in de volle Grote Zaal van Theater Zuidplein tijd om de winnaars bekend te maken. Om te beginnen met de categorie Beste Podium, waarin V11 tot winnaar uitgeroepen werd. Een van de actiefste kleine podia in de stad, met een lokale én internationale programmering, waar je ook nog eens lekker kan eten!

Left of the Dial won overtuigend de award voor Beste Festival. Na twee coronajaren kwam Left of the Dial groter dan ooit terug met een overweldigend aantal acts uit binnen- en buitenland, die een opvallende diversiteit in stijlen lieten horen.

De Exportprijs kon dit jaar eindelijk weer uitgereikt worden en de award werd gewonnen door David Vunk. De dj met één van de drukste speellijsten, zet als geen ander de stad op de internationale kaart!

De winnaar van Beste ClubavondKorsakov, verkocht tijdens de afgelopen editie van de Rotterdamse Popweek moeiteloos opnieuw hun indoor festival uit en verhuisde daarbij van de Maassilo naar de grotere RDM Onderzeebootloods.

In de categorie Rotterdamse Track van het Jaar waren 50 tracks genomineerd. De award is dit jaar door Willem ’t Hart binnengehaald met de bijzondere track In The Quiet, waarbij hij samenwerkt met Troy Dominiq en Gospel & Soul Choir Elijah.

De categorie Rotterdams Album van het Jaar wordt in samenwerking met 3voor12 Rotterdam georganiseerd. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft samen met de Popunie een selectie gemaakt van de beste 35 Rotterdamse albums. De alternatieve/progressieve metal band Playgrounded werd de grote winnaar met hun album The Death Of Death, dat ook internationale hoog scoort. Met het winnen van deze award treden zij in de voetsporen van Distant die vorig jaar de award in ontvangst namen.

De Stimuleringsprijs award werd dit jaar gewonnen door N8W8 R’dam. De N8W8 R’dam zet zich sinds begin 2019 in voor een bruisend en voor iedereen toegankelijk nachtleven in de stad. Dit doen ze door samenwerking en informatiedeling te bevorderen en sociale en maatschappelijke ontwikkelingen in de nacht te signaleren en initiëren.

In de categorie De Belofte werden alle vier de jurywinnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 genomineerd. De award werd uitgereikt door De Belofte van 2021 LUCAS, die het spreekwoordelijke stokje mocht overdragen. Singer/songwriter Daniel Nolet wist maar liefst 31% van de stemmen in deze categorie in de wacht te slepen en werd daarmee bekroond tot De Belofte van 2022. Daniel Nolet wint hiermee een werkbudget van €10.000 voor een natraject.

De prijzen werden uitgereikt door o.a. Emmelien Matthijsse, Sammie Sedano, Conchitta Bottse, MC JR, LUCAS en Renske Satijn. Er waren optredens van LUCAS, Ruwhel & De Bigi Blues Band en Poodle. De Belofte van 2022 Daniel Nolet mocht de show in stijl afsluiten met zijn band. Evita de Roode en Evelien Keesmaat verzorgden dit jaar de presentatie en DJ Git Hyper zorgde voor de muzikale omlijsting.

De Rotterdam Music Awards
De Rotterdam Music Awards zijn dé awards voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. De uitreiking vond dit jaar plaats in Theater Zuidplein in Rotterdam.

De Rotterdam Music Awards worden georganiseerd door de Popunie en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam. Partners zijn 3voor12 Rotterdam en Stager.

Music Support Zuid-Holland: Floyd and the Barbers, Luuk Geers en meer in finale van Grote Prijs van Dordt

Op zaterdag 17 december is het zo ver: de finale van de Grote Prijs van Dordt 2022. Tijdens deze talentenjacht strijden bands uit verschillende genres om een prijzenpakket, waaronder een optreden op Wantijpop. Dit zijn de vier acts die de finale betreden:

Floyd and the BarbersFloyd & the Barbers is een 5 koppige rockband uit Bergen op Zoom, Noord-Brabant. Deze energieke, jonge honden weten al sinds 2019 verschillende podia onveilig te maken. Of je nou wilt zingen, springen, dansen of voelen; een ding is zeker: Het is altijd een bom aan energie!

Luuk GeersLuuk Geers is een singer-songwriter uit Dordrecht. Jarenlang heeft hij in meerdere (Dordtse) bandjes gespeeld, waaronder “Monsieur Cannibale”, “Cesie Sefuna” en “The Silent Disco”. In 2019 startte hij een solo project onder eigen naam. Als singer-songwriter heeft Luuk op vele grote en kleine podia gespeeld en is hij regelmatig live te horen bij diverse radiostations.

YlisiaYlisia is een Nederlandse symfonische metalband met invloeden uit o.a.: 80’s metal/rock, the Gathering, Kate Bush, Evanescence, Within Temptation & Stream of Passion. Ondanks hun verse formatie, is de band klaar om de wereld te veroveren met hun stevige, meeslepende & betoverende songs.

BunkerDeze moderne rockband is er een die staat voor het maken van gepassioneerde rockmuziek en het neerzetten van een energieke show. Met inspiratie van bands uit de 90s en 00s zoals Nirvana, Oasis, Kasabian en Arctic Monkeys, maakt Bunker een geluid dat je gelijk aan het bewegen zet.

PrijzenpakketDe deelnemende bands strijden voor interessante prijzen die hun muzikale carrière een boost kan geven, waaronder festivaloptredens (Wantijpop en Noordpark Festival), opnametijd in een professionele studio en optredens in Popcentrale en Bibelot, promopakketten gevuld met stickers, een backdrop, een eigen bassdrumvel en nog veel meer!

FinaleKomende zaterdag, 17 december, zal de finale plaatsvinden in de Power Stage van Bibelot, waar de vier verschillende acts strijden om de eerste plaats!

Meer info over de Grote Prijs van Dordt en de finale a.s. zaterdag is hier te vinden.