Harry Merry, Leonor Jonker, Jerry Hormone en meer naar WORM

harryRooie Waas presenteert zondag 2 februari hun nieuwe plaat in WORM. Naast Rooie Waas zijn ook Harry Merry, Elfie Tromp, Jerry Hormone, Bubblebim, Leonor Jonker en Frans Vogel te bewonderen.

Jerry Hormone
Jerry Hormone (1982) speelt en speelde in bands als The Apers, Anne Frank Zappa en The Windowsill. Ook is hij bekend van de kinderboekenserie Borre, die onder andere in het Chinees en het Koreaans vertaald is. Nu schrijft hij voor grote mensen, runt literair tijdschrift Strak en presenteert het kookprogramma Snekken met Sjer. Jerry Hormone woont, samen met schrijfster Elfie Tromp en hun naakthond Chin-Chin, in Rotterdam. Meer weten? Lees dan hier het interview met Jerry Hormone.

Elfie Tromp
Elfie Tromp (1985) is schrijfster en columniste. Zij danste in haar wilde dagen op nachtclubpodia. Inmiddels draagt zij matching outfits met haar naakthond.

Theo Wesselo
Ja joh, Hausmagger , Rembo&Rembo en Purno de Purno…

Harry Merry
Harry Merry is een markante Rotterdamse multi-instrumentalist en één van de weinige Nederlandse muzikanten die geplaatst kan worden binnen het genre ‘outsider music’.

Harry Merry – Stevie Storm

Leonor Jonker
Leonor Jonker (Amsterdam, 1987) schrijft over popmuziek, moderne geschiedenis en hedendaagse kunst. In 2009 schreef Jonker het boek Muziekreis door het Berlijn van toen en nu. Bij Lebowski Publishers bracht ze in 2012 het boek No Future Nu uit. Nu schrijft ze samen met Michiel Postma aan een punk kookboek. Leonor is ook columnist bij de Popunie. Lees haar columns hier.

Extra informatie
Datum: zondag 2 februari
Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur / Deur open: 19:30 uur
Entree: vanaf 6 euro

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van WORM.

Cd-release van Nishe in BIRD

nishe birdOp zondag 9 februari presenteert Rotterdamse souldiva Nishe haar nieuwe album The New Me in BIRD. Op deze stoere plaat vind je een mix van nu-soul, funk, hiphop en bijdragen van verschillende muzikanten, waaronder Esperanzah Denswil, Unorthadox en Budy Mokoginta.

Zangeres Nishe is sinds de start van haar vorige muzikale project, Jagged Soul, een household name in de Rotterdamse soulscene. Met Jagged Soul speelde ze op talloze podia en festivals zoals North Sea Jazz: World Port Jazz, Rotterdam Import, Popkomm, Amsterdam Dance Event en Eurosonic. Na enkele projecten als featured artist in Londen voor het label Jalapeno, komt Nishe met haar eerste soloalbum: The New Me.

Het is een stoere en oprechte plaat geworden met een gebalanceerde mix van nu-soul, funk en hiphop. De door Nishe zelfgeschreven songs zijn versterkt door features van Esperanzah Denswil en Unorthadox en door de medewerking van een indrukwekkende groep muzikanten: Neels Smeenkens (Optimus), Shirma Rouse, Lisa van Viegen (iET), Chris Grem, Arthur Flink, Yori Olijslagers en Budy Mokoginta, die het album ook produceerde. Op 9 februari vindt in BIRD de release plaats van dit langverwachte en veelbelovende soloalbum.

Line-up
Nishe: zang
Eddie Kuiper: bas
Jornt-Jan Bras: drums en sequence
Bruno Ferro Xavier da Silva: bas, gitaar en elektronica

Extra informatie
Datum: zondag 9 februari
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19:30 uur)
Entree: 7 euro (v.v.k) / 10 (deur)

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.