Geef je op voor de Meet The Pro sessie #21: Hoe scoor ik festival boekingen?

De eerste Meet The Pro sessie van 2017 vindt plaats op woensdag 8 maart op het Popunie kantoor en gaat over hoe je een boeking scoort op dat felbegeerde festival. Hoe zorg je er voor dat je een plaatsje krijgt in de programmering van dat felbegeerde festival? Wat zijn de trucjes en wat de absolute do’s en dont’s? Wat zijn de verschillen tussen een optreden boeken in een zaal en een optreden op een festival?

Voor antwoorden op deze vragen en nog vele andere, hebben we de volgende professionals gestrikt die je het hemd van het lijf kan vragen:

Peter Dijkstra
Peter Dijkstra is werkzaam als programmeur voor Oerol en Welcome to the Village. Daarnaast programmeert hij voor Simplon en werkt hij bij boekings/managementkantoor Wolf Atlas als manager van The Homesick.

Dennis Koster
Dennis is een alleskunner en -doener. Hij programmeert voor Duizel in het Park en My F1rst Festival, is festivalbaas van het Hollandse Kost festival en doet productiewerk voor Rotown. Daarnaast is hij werkzaam als boeker voor Rock ’n Roll Highschool waar hij onder andere de belangen behartigt van The Cosmic Carnival en Meneer van Dalen.

Marco Bijsterbosch
Marco programmeert in alle horecazaken rondom de Grote Markt in Den Haag, waaronder de Zwarte Ruiter. Daarnaast organiseert en programmeert hij festivals als Sniester en Big Texas BBQ.

Martijn Crama is weer onze host. Vanuit zijn bedrijf Music United is hij bandmanager voor IX en docent.

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina!

Extra informatie
Datum: woensdag 8 maart 2017
Locatie: Popunie kantoor, Pannekoekstraat 102, Rotterdam
Aanvang: 19.30 u, start 20.00 u
Entree: € 5,- aan de deur (contant)
Facebookevent
Wij zorgen voor een drankje!

Jaskelis – Gin and Jazz

  • Gin and Jazz

  • Jaskelis
    • Genre: Urban
    • Release-type: Digitaal
    • Label: HardHeaderz

Een prijzenregen, zo kun je het noemen: de Rotterdamse Jaskelis is op volle toeren en heeft van 2016 een succesvol jaar gemaakt.

Een strak en swingend optreden bij de Sena Grote Prijs van Rotterdam leidde tot een verdiende winst van zowel de hoofd- als publieksprijs in de categorie Urban.

Daarnaast viel zij in de smaak bij de Music Matters Awards waar óók de publieksprijs werd binnengesleept. En nog mooier: Jaskelis is de eerste dame die onder het hiphoplabel HardHeaderz opereert.

Met andere woorden, de nieuwsgierigheid naar de eerste ep is gewekt en de verwachtingen liggen klaar.

Nu is Jaskelis veel meer dan alleen urban en dat bewijst ze met haar eerste ep Gin and Jazz. De titel belooft een relaxte ervaring die volledig wordt waargemaakt.

Elke track heeft weliswaar een sterk urban gehalte maar haalt invloeden uit allerlei genres. Het resultaat is een mix van hiphop beats en loungy, latin sferen, met daarbovenop een heerlijke stem die de ep een toegankelijke en subtiele rand geeft.

De meest catchy track van Gin and Jazz, Drawn To You, is terecht gekozen als single door de afwisselende beats en catchy melodie.

‘So many times I stop myself from temptation [..] but I keep craving’: de teksten op Gin and Jazz draaien om het kat en muisspel dat relaties met zich meebrengt.

Tweede track Hear Say haalt de kwaliteiten van Jaskelis naar boven. De strakke productie geeft ruimte om te variëren in haar zanglijnen, wat de track zwoel maakt.

Opvallend is de diepe vibrato die Jaskelis vaak laat klinken, wat doet denken aan de zangkunsten van bijvoorbeeld Lianne La Havas. De gitaar maakt het geheel erg ontspannen.

Gin and Jazz is een sterk debuut dat smaakt naar meer. Een geweldig visitekaartje met zwoele urban en een stem die doet uitkijken naar een langverwachte plaat. Jaskelis heeft zich met Gin and Jazz definitief op de kaart gezet.