Jaskelis – Gin and Jazz

  • Gin and Jazz

  • Jaskelis
    • Genre: Urban
    • Release-type: Digitaal
    • Label: HardHeaderz

Een prijzenregen, zo kun je het noemen: de Rotterdamse Jaskelis is op volle toeren en heeft van 2016 een succesvol jaar gemaakt.

Een strak en swingend optreden bij de Sena Grote Prijs van Rotterdam leidde tot een verdiende winst van zowel de hoofd- als publieksprijs in de categorie Urban.

Daarnaast viel zij in de smaak bij de Music Matters Awards waar óók de publieksprijs werd binnengesleept. En nog mooier: Jaskelis is de eerste dame die onder het hiphoplabel HardHeaderz opereert.

Met andere woorden, de nieuwsgierigheid naar de eerste ep is gewekt en de verwachtingen liggen klaar.

Nu is Jaskelis veel meer dan alleen urban en dat bewijst ze met haar eerste ep Gin and Jazz. De titel belooft een relaxte ervaring die volledig wordt waargemaakt.

Elke track heeft weliswaar een sterk urban gehalte maar haalt invloeden uit allerlei genres. Het resultaat is een mix van hiphop beats en loungy, latin sferen, met daarbovenop een heerlijke stem die de ep een toegankelijke en subtiele rand geeft.

De meest catchy track van Gin and Jazz, Drawn To You, is terecht gekozen als single door de afwisselende beats en catchy melodie.

‘So many times I stop myself from temptation [..] but I keep craving’: de teksten op Gin and Jazz draaien om het kat en muisspel dat relaties met zich meebrengt.

Tweede track Hear Say haalt de kwaliteiten van Jaskelis naar boven. De strakke productie geeft ruimte om te variëren in haar zanglijnen, wat de track zwoel maakt.

Opvallend is de diepe vibrato die Jaskelis vaak laat klinken, wat doet denken aan de zangkunsten van bijvoorbeeld Lianne La Havas. De gitaar maakt het geheel erg ontspannen.

Gin and Jazz is een sterk debuut dat smaakt naar meer. Een geweldig visitekaartje met zwoele urban en een stem die doet uitkijken naar een langverwachte plaat. Jaskelis heeft zich met Gin and Jazz definitief op de kaart gezet.

Like Jaskelis haar Facebook pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Mixtape in Rotown: Bouncen, glijden, moshpitten en housen met Cusack

mixtapevierkantElke donderdag draait in Rotown een Rotterdamse band de plaatjes die zij tof vinden (om op te dansen!) tijdens Mixtape. Wij laten deze bands hun publiek alvast warm draaien in een speciale column. Deze week is het de beurt aan Cusack.

Cusack is een Rotterdams trio bestaande uit Marc op de drums, Bart op de bas en Daanie op gitaar & vocals. Zelf maken we dreampunk en worden we beïnvloed door bands als Shellac, The Melvins, Savages, Warpaint, The Mars Volta en Gentle Giant.

Deze komen zeker langs tijdens Mixtape, maar omdat we na rapper Donnie draaien, leek het ons wijs om in ieder geval het eerste deel van de dj-set daarop aan te sluiten. Dus bereid je voor om te bouncen, te glijden, te moshpitten en te housen.

Allereerst is Bart aan de beurt om wat voorbeelden te geven:

Ghostface Killah – How You Like Me Baby

Wu Tang lid. Legend. Simpele droge beats met gritty raps. Ik heb geen idee waar Ghostface het allemaal over heeft maar ik voel hem gewoon. Ghostface werd door de critici geprezen voor zijn solo-albums en dat is wat mij betreft erg terecht. En voor de jeugd die aanwezig is, is het ook een beetje hiphop-opvoeding.

Joey Bada$$ – On & On (ft. Maverick Sabre & Dymeond Lewis)
Emotionele hiphop van nu met een gruwelijke flow. Ik ken deze muziek nog niet zo lang. Hiphop van nu vind ik over het algemeen niet zo boeiend, maar met artiesten als Kendrick Lamar en Joey Bada$$ heb ik het gevoel dat er toch nog hoop is. De man met de dollartekens in zijn naam is trouwens naast rapper ook nog acteur, te zien in Mr. Robot.

Dit zijn Marc z’n knallers:

Kate Tempest – Marshall Law
Omdat ze met alles wat ze in zich heeft muziek maakt en ze echt wat te zeggen heeft. Ze spit gedichten over durven leven. Ze heeft een vette flow en een te gekke band.

The Melvins – If I had An Exorcism
Terwijl alle bands elkaar begin jaren 80 probeerden te overtreffen qua snel gitaarspel, besloten The Melvins om harde logge drone sludge metal te spelen. Die dwarse houding hebben ze vandaag nog steeds waardoor hun muziek relevant blijft.

En dan Daanie:

Princess Nokia – Tomboy
Het is hiphop, het is grime, het is rave, het is r&b, het is alles. Deze afro-latina uit the Bronx heeft een sterke boodschap over emancipatie en acceptatie van de jonge zwarte vrouw.

Priests – Pink White House
De punkerts Priests gaan op hun nieuwe album Nothing Feels Natural alle kanten op. Van surf gitaren naar funk, dan naar indiepop en dan weer een beetje jazz. Love it. En ik wil een pink White House.

Dat was het. We hopen jullie allemaal 2 maart te zien in Rotown! Na Donnie. Hij is heel hip.

xxx Bart, Marc & Daanie

Extra informatie
Datum: donderdag 2 maart
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19
Aanvang: 22.00 uur
Entree: gratis
Facebook event