Geef je op voor de Meet The Pro sessie #9: Hoe scoor ik boekingen?

IMG_4520Veel bands lopen er tegenaan: je mailt je rot maar toch lukt het niet altijd om optredens te scoren. Hoe kijken boekers en programmeurs tegen deze zaken aan? Wat verwachten zij van bands, hoe kun je je het beste presenteren?

Tijdens deze Meet The Pro sessie, op dinsdag 11 november (in de Rotterdamse Popweek), leggen programmeur Stephan Maaskant (Programmeur Rotown), John van Luyn (Programmeur Melkweg), Guido van Dieren (Programmeur BIRD) en host Jeps Salfischberger (Boeker bij Mojo) het je haarfijn uit! Neem ook je visitekaartjes en demo’s mee, voor de broodnodige promo.

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina!

Extra informatie
Datum: dinsdag 11 november
Locatie: Popunie kantoor, Pannekoekstraat 102, Rotterdam
Aanvang: 19.30 u, start 20.00 u
Entree: € 5,- aan de deur
Wij zorgen voor een drankje!
www.meetthepro.nl 

Popunie Music Support: Ming’s Pretty Heroes en Sade Adu in de Machinist

Ming's Pretty Heroes van Barry Marré dressed by Viktor&Rolf3Op woensdag 5 november vindt de vijfde singer/songwriteravond van het naseizoen plaats in het café van De Machinist. Vanaf 21:00 uur zullen twee bijzondere Rotterdamse vrouwelijke vocalisten eigen repertoire brengen: het bekende Ming’s Pretty Heroes en de nog jonge en aanstormende neosoul-zangeres Sade Adu. De Ethiopisch/Nederlandse zangeres en Albeda College-student Lemlem maakt de avond compleet met een kort optreden.

Ming’s Pretty Heroes is een Rotterdamse band, bestaande uit o.a. Ai Ming oei, zangeres en songwriter van Chinees/Nederlandse origine. De act maakte reeds drie albums met haar band Ming’s Pretty Heroes. Haar tweede album Karma (2011) zette haar op de kaart met een lovende ontvangst in de media (“The lyrical Fiona Apple, Feist, Regina Spektor and Kate Bush share a bed with the sound-conscious Sigur Ros, Explosions in the Sky, Imogen Heap, Ryuichi Sakamoto and Björk.”), waarop concerten volgden in onder andere Rotown en Paradiso. Daarnaast tourde Ming met haar band door China en Duitsland en verzorgde zij de muziek bij een voorstelling van het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst. Na de release van haar derde album, het opvallend intieme, met jazzpianist Alexander van Popta geschreven en gearrangeerde Roots And Bones (2014), stond zij afgelopen zomer op De Parade met repertoire van Kate Bush, de Britse zangeres waarmee zij eigenzinnigheid deelt en de durf om te experimenteren met haar songs zonder ontoegankelijk te worden.
website

Sade_01Sade Adu is een neosoul-vocaliste en songwriter uit Rotterdam die met veenvoudige teksten en melodieën haar statements maakt. Zij groeide op in Gorinchem, waar haar leven op jonge leeftijd een serieuze wending nam toen zij voor het eerst een piano aanraakte. Sindsdien is Sade eigenlijk niet meer van het podium af te slaan. Door te experimenteren met verschillende genres en producers vond zij haar weg naar wie zij nu is: Sade Adu, een soul/jazz vocalist en songwriter die voornamelijk haar eigen tracks produceert. Met inspiraties als Nina Simone, Erykah Badu, Amy Winehouse en vele anderen, zijn haar teksten hard doch vredelievend en recht door zee.
Facebook pagina

Soul en gospel klinken door in het repertoire van de negentienjarige singer/songwriter en producer Lemlem. Zij werd geboren in Ethiopië en groeide op in Zeeland. Haar eerste podiumervaring deed zij onder andere op in de cast van Kinderen voor Kinderen.
Facebook pagina

Vast op de woensdagavond, loopt het programma door t/m 10 december. Per avond treden er twee bijzondere singer/songwriters op, veelal uit Rotterdam en omstreken. Cultureel divers als de Maasstad is, biedt het programma een keur van artiesten die hun eigen muziek schrijven en uitvoeren, veelal alleen met gitaar of piano en soms in kleine bezettingen. Tien avonden vol stemmige en akoestische luistermuziek om niet te missen.

Het Rotterdamse agency Roots & Routes vult het programma aan met korte showcases van muziekleerlingen van het Albeda College.

Extra informatie
Datum: woensdag 5 november
Locatie: De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
Aanvang: 21:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van De Machinist.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.