Re:Freshed Orchestra en Ntjam Rosie eerste highlights North Sea Round Town

north sea round townVan jazz en hiphop, via soul tot alle denkbare cross-overs. Van vrijdag 28 juni tot en met zondag 14 juli vindt de 8e editie van het Rotterdamse jazzfestival North Sea Round Town plaats.

Ruim 200 concerten, verdeeld over zo’n 100 binnen- en buitenlocaties met het thema Turkije als rode draad. Dé opwarmer van het North Sea Jazz Festival. Dompel je volledig onder in jazzsferen en overnacht tijdens North Sea Round Town bij Rotterdamse muzikanten thuis.

North Sea Round Town brengt haar publiek op de meest bijzondere plekken van Rotterdam langs – vaak gratis – concerten. Ruim 200 concerten met aandacht voor jong talent, tentoonstellingen, masterclasses, lezingen, jamsessies, straatoptredens en afterparty’s, verdeeld over twee weken op zo’n 100 binnen- en buitenlocaties. De aftrap vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni tijdens de Jazzdag, hét netwerkevenement van jazzminnend Nederland met ruim 25 showcases en de European Jazz Competition. Andere eerste highlights van het jazzfestival zijn optredens door Keith Jarrett met Gary Peacock en Jack DeJohnette, Ntjam Rosie, Eric Vloeimans & het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, New Rotterdam Jazz Orchestra & Anton Goudsmit, Karsu Dönmez, Claron McFadden & Artvark Saxophone Quartet, Re:Freshed Orchestra & Friends en The Woo.

Overnachten bij jazzartiestenHotel Rotterdam
Wake Up In It biedt in samenwerking met jazzfestival North Sea Round Town overnachtingen aan bij Rotterdamse jazzartiesten gedurende het festival (28 juni t/m 14 juli). Om het extra avontuurlijk te maken: voor gasten blijft het tot na het boeken een verrassing bij welke gastheer en/of –vrouw ze verblijven! Ontwaken in jazzsferen bij Rotterdamse jazzmuzikanten, dat kan onder meer bij trompettist Quirijn Vos, drummer Arend Niks en zangeres Shirma Rouse.

De overnachting is inclusief ontbijt en kost 60 euro voor één persoon of 100 euro voor twee personen. Boeken kan via de website van Wake Up In It.

Thema
Zoals ieder jaar tijdens North Sea Round Town is er aandacht voor een bijzondere muziekgemeenschap. Dit jaar staat Turkije en haar vele muziektalenten in het zonnetje en vormen eigenzinnige Turkse klanken één van de hoofdlijnen in het festivalprogramma. Hoogtepunt is het optreden van de jonge zangeres en pianiste Karsu Dönmez. Rising star én middelpunt van de North Sea Round Town campagne. Dönmez treedt op tijdens het Kid Dynamite Jazz Festival in de nostalgische uitgaanswijk Katendracht. In de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw hét hart van de Rotterdamse jazz. Het festival is een ode aan tenorsaxofonist Kid Dynamite die tijdens de Tweede Wereldoorlog ‘verboden jazz’ op de Kaap speelde.

Volg North Sea Round Town op Facebook en Twitter voor de laatste nieuwtjes. Binnenkort wordt www.northsearoundtown.com volledig bijgewerkt en het programma van 2013 online geplaatst.

Aanmelden Gotta Sing?! 2013 is gestart

Flyer manWil jij een workshop volgen van bekende artiesten zoals Ziggi, Sharon Doorson, Kim Hoorweg, Karsu of Sabrina Starke? Dan is dit je kans, want Music Matters organiseert de vijfde editie van zang- en raptraject Gotta Sing?!. Workshops worden gegeven in mei en juni op verschillende locaties in Rotterdam. Aanmelden kan via Music Matters.

Gotta Sing?! is een reeks inspirerende rap en zang workshops gegeven door bekende Nederlandse artiesten aan jongeren in de leeftijd van 14 t/m 20 jaar. In een workshop van 2,5 uur leer je de fijne kneepjes van het muziekvak waar alle tips, do’s en dont’s aan bod komen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan tekstbehandeling en zangtechniek.

Dit jaar worden de workshops gegeven door: Omri Tindal, Sharon Doorson, Sherry Dyanne, Laurrhie Brouns, Broederliefde, Poliana Vieira, Mr. Probz, Kim Hoorweg, Karsu, Ruben Hein, Nelson Freitas, Ziggi Recado, Sabrina Starke, Akwasi (Zwart Licht) en Jordy van Toornburg. Meer informatie en bio’s van alle deelnemende docenten vind je op hier.

Gotta Sing Live?!
Na het workshoptraject mag een geselecteerd aantal muzikanten tijdens Gotta Sing Live?! op 29 en 30 juni schitteren op een podium met begeleiding van een professionele liveband. Een fotoshoot en make-up door een ervaren visagiste horen daar natuurlijk ook bij!

Inschrijven doe je NU via de website van Gotta Sing?!.