North Sea Round Town start Do-It-Yourself-Concerts

north sea round townVanaf deze maand is North Sea Round Town, de opwarmer van het North Sea Jazz Festival, met Do-It-Yourself-Concerts gestart. Dit project ondersteunt zowel artiesten als locaties door een geschikte match te maken voor een uniek optreden tijdens North Sea Round Town. De artiesten en locaties kunnen zich bij het festival aanmelden via de website. Indien er een geschikte match is, worden beide partijen met elkaar in contact gebracht. North Sea Round Town speelt op deze manier in op het vraag- en aanbodvraagstuk in de muzieksector.

D.I.Y.-Concerts
Met de D.I.Y.-Concerts geeft North Sea Round Town zowel het publiek als de muzikanten de kans zelf concerten te organiseren. De concerten kunnen overal plaatsvinden; in een bloemisterij, een huiskamer, een tuinpaviljoen, een atelier, een bedrijfskantine et cetera. Indien gewenst kunnen die concerten worden opgenomen in het officiële programma van North Sea Round Town. Op de website van het festival kunnen artiesten en locaties zichzelf aanmelden. De organisatie bekijkt de inzendingen en maakt indien mogelijk een succesvolle match door partijen met elkaar in contact te brengen. Directrice Mijke Loeven: “Rotterdam, Nederland, heeft een muziekscène van geweldig hoog niveau. Zo verschrikkelijk veel goede muzikanten per vierkante kilometer! En velen van hen bieden we de kans te spelen tijdens North Sea Round Town. Gewoon bij u om de hoek”.

North Sea Round Town neemt het programma desgewenst op in haar programmering en promotie, maar de organisatie waaronder de productie, locatie en honorering van de band, ligt geheel in handen van de partners. North Sea Round Town biedt wel, indien gewenst, inhoudelijk en organisatorisch advies.

De negende editie van North Sea Round Town vindt plaats van vrijdag 27 juni tot en met zondag 13 juli. Het festival omvat ruim 200 concerten, masterclasses, jamsessies en meer, verdeeld over niet minder dan 100 Rotterdamse binnen- en buitenlocaties. Het is dé opwarmer van het North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam.

Voor meer informatie bezoek je de website van North Sea Round Town.

Nieuw openlucht festival midden in Rotterdam: G’rof

grofOp zaterdag 17 mei maakt Rotterdam kennis met het nieuwe openlucht festival G’rof. Grof ; ruw van makelij. De naam zegt het al, de scherpe randjes worden er niet afgeschaafd. Het festival zal plaatsvinden in hartje Rotterdam aan de Raampoortstraat: het grasveld achter het Centraal Station. Het terrein zal de 17e gevuld zijn met een groot aantal bands en dj’s. Verder wordt het terrein gevuld met een minidisco, markt, kunst, poetry slam, trip tippi, cabaret en meer.

Volgens organisator Joost Kraan is het idee voor G’rof ontstaan op een uit de hand gelopen huisfeest met veel mensen en een hoop gezelligheid. “Wij houden van huisfeesten ,maar ook van zon en buitenlucht. Zo ontstond het idee om dit te vertalen naar een obscuur, ruw georganiseerd mini festival.”

Op G’rof spelen op twee podia een groot aantal bands en dj’s waaronder Skapiche?!, De Skaggerz, El Camaro, Liar’s Dice, Cusack, De Producent, De Heer Van Benthem en de Toinettes, Thin Pillow, Bad Idea, Frenquency, Bacha Brava, Seethrough, Zachte G Harde P, The Afterveins, Drugsmokkel, Mr Skolnick, Maask, Bart’s & HJ’s keayboard show en A Million. Veelal Rotterdamse bands, maar ook kwaliteit buiten de stad.

Naast het muzikale aanbod staat er een tent van Jongbloed, waar de eerste voorrondes van Poetry Slam Rotterdam plaatsvinden. De vader van de organisator heeft speciaal voor 17 mei een lading Kraanwater gebrouwen, een fris zomers hoppig bier uit Bodegraven.

Extra informatie

Datum: zaterdag 17 mei
Locatie: grasveld Raampoortstraat, Rotterdam
Aanvang: 13:00 uur (Het nachtprogramma van het festival gaat vanaf 23:00 uur gewoon door in BAR)
Entree: 8,50 euro (vvk) / tickets voor het nachtprogramma kosten 4 euro (vvk)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website en/of Facebook van G’rof.

G’rof wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.