Deadline aanmelden voor het inJazz festivalprogramma nadert!

Op 28 en 29 juni organiseert inJazz haar 12e editie in Rotterdam. Een prestigieuze conferentie voor de internationale jazzsector. Op donderdag- en vrijdagavond vindt het gratis toegankelijke festivalprogramma plaats. Muzikanten en componisten presenteren zich aan een publiek vol eigenaren van record labels, managers, programmeurs en journalisten. Nederlandse acts kunnen zich nog tot 25 februari hiervoor aanmelden.

Aanmelden voor de inJazz showcases

Van cool jazz, bebop en fusion tot world, big band en crossover. Nog tot zondag 25 februari kunnen Nederlandse artiesten, met repertoire geregistreerd bij Buma/Stemra, zich aanmelden voor het festivalprogramma. Een jury bestaande uit Nederlandse professionals maakt uit alle aanmeldingen de uiteindelijke selectie. Acts die zijn geselecteerd voor het festivalprogramma horen dit uiterlijk 1 april. Aanmelden kan alleen digitaal en via deze link. Daar vinden geïnteresseerde acts ook de voorwaarden en meer informatie over de vergoeding van initiatiefnemer Buma.

Livemuziek tijdens inJazz

Het gratis toegankelijke festivalprogramma van inJazz vindt plaats op donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 juni in Rotterdam. Meer dan 40 acts treden op, verdeeld over verschillende podia. Het programma bestaat uit drie onderdelen. Dutch inJazz staat voor de 25 geselecteerde Nederlandse bands. Met Next Generation Jazz presenteert inJazz getalenteerde masterstudenten van Nederlandse conservatoria, aangedragen door hun school. Internationale acts komen terug onder de noemer Europe inJazz. Een aantal toonaangevende Europese festivals dragen een opmerkelijke act uit hun land aan. De intentie is dat al deze acts niet alleen tijdens inJazz, maar op een aantal Europese festival zullen optreden.

inJazz: het grootste Nederlandse jazznetwerkevenement

Jazz professionals verzamelen zich op 28 en 29 juni in Rotterdam voor de 12e editie van inJazz. Een prestigieus netwerkevenement voor de internationale jazzsector en een initiatief van Buma. Vrijdag overdag vindt het conferentieprogramma plaats. Een dag vol nieuwe ontmoetingen of juist het verstevigen van zakelijke relaties. Sprekers uit binnen- en buitenland delen kennis en ervaringen en bespreken actuele topics. Een programma met inspirerende panels, keynotes, presentaties, de uitreiking van de Buma Boy Edgar Prijs en diverse netwerkmomenten. In de avonduren, zowel donderdag als vrijdag, presenteren (inter)nationale artiesten zich aan de aanwezige professionals. Van aanstormend talent tot gevestigde artiesten.

Het volledige programma verschijnt de komende maanden stapsgewijs op de website van inJazz.

Naaz en Ronnie Flex grote winnaars van de Edison Pop 2018

De Pop Edisons zijn 12 februari 2018 bekendgemaakt en uitgereikt door presentator Eric Corton. Het besloten evenement vond dit jaar wederom plaats in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam. De Rotterdamse artiesten Ronnie Flex en Naaz waren de grote winnaars van de avond. Ronnie Flex won in de categorie Hiphop en Album, Naaz won in de categorieën Nieuwkomer en Video. Hieronder lees je het oordeel van de jury.

Nieuwkomer
Naaz – 2017 singles releases

Om de zoveel tijd komt een artiest voorbij waar je als muziekliefhebber direct van rechtop gaat zitten. Een artiest die al op jonge leeftijd en met haar eerste verfrissende popliedjes en videoclips vol allure laat zien dat ze een waardevolle aanvulling is op het bestaande muzieklandschap, een oorspronkelijke, nieuwe stem die haast instant vertrouwd klinkt. Naaz is zo’n artiest. Puur, ontwapenend dapper, geduldig en consequent. Een artiest met een zelf ontwikkelde stijl, die heeft gekozen voor een eigenzinnige weg en haar authentieke verhaal. Naaz is in korte tijd en met een handjevol singles al uitgegroeid tot een publieks- en industrielieveling, en volgens de jury van Edison Pop is dat volledig terecht. Sterker: onze verwachtingen voor haar album zijn hooggespannen en die internationale doorbraak, die komt er ook. Soms voel je het gewoon, en bij Naaz voelden heel veel mensen het: dit is een blijver, dit is een inspirerende artiest met een uitzonderlijk verhaal, een prachtige karakteristieke stem, een bijzondere krachtige en doelgerichte stijl en buitengewoon veel potentie. Voor een megatalent dat op jonge leeftijd al zo gericht, zulke hoogwaardige nummers maakt met haar team, zo zelfbewust van haar talent en creativiteit, past niets dan volledige bewondering. Bij deze. (Edisons.nl)

Video
Naaz – Words

Naaz is jong en heeft een verhaal te vertellen. Een verhaal waar je hoopvol, vrolijk en gelukkig van wordt. Ze bezingt het in mooie, rake woorden, waar oude en nieuwe generaties kracht uit kunnen putten. Naaz zingt dat het een feest is om verschillende culturele achtergronden te hebben, want dan heb je tenminste iets te vertellen, en regisseur Folkert Verdoorn vertaalde haar optimistische verhaal naar een warme en veelzijdige clip die je bij de eerste kijkbeurt grijpt en bij blijft. Naaz is een talent zoals die maar een keer in de zoveel tijd voorbijkomt en met deze clip presenteert ze zich in één klap als een veelzijdige en complete artiest met een overtuigende, persoonlijke visie. Dat het haar lukt om met haar muziek en artistieke visie al vanaf haar eerste release zo krachtig over te brengen, heeft ook te maken met de welhaast perfecte muziekvideo waarmee ze haar carrière lanceerde. In tweeëneenhalve minuut wordt de kijker getrakteerd op vrolijke, kleurrijke beelden die universeel te verstaan zijn. Niet voor niets viel deze video ook op bij gerenommeerde internationale blogs, die Naaz meteen prezen om haar verbindende boodschap. De jury is onder de indruk van de verhalen die Naaz vertelt, en zeker ook van de zelfverzekerde artistieke overtuiging waarmee ze die zo aan het begin van haar loopbaan vormgeeft, met deze prachtige clip als voorlopig pronkstuk. (Edisons.nl)

 

Hiphop
Ronnie Flex – Rémi

Ronnie Flex is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle nieuwe generatie hiphopartiesten. In dit topjaar voor Nederlandstalige hiphop vangt hij de actuele popsound op deze fantastisch geproduceerde plaat waarop de artiest put uit een veelvoud aan genres, van prachtig slepende R&B en Caribisch getinte clubmuziek tot heerlijk pompende Nederlandstalige rap, in stuk voor stuk ijzersterke songs. ‘Rémi’ is een modern meesterwerk; een plaat die met de luisteraar meegroeit, vol talloze spannende muzikale details en terzijdes, waarop Ronnie Flex ook binnen de nummers zelf voortdurend de overlap opzoekt tussen muziekgenres, continue jagend op zoek naar nieuwe inspiratie en het verder perfectioneren van zijn sublieme sound. Ronnie Flex toont zich op ‘Rémi’ een opvallend veelzijdige artiest. Het ene moment is hij ingetogen en kwetsbaar, het volgende moment blaast hij met evenveel overtuiging zijn borstkas op en krijgt zijn zelfvertrouwen vleugels. Het resultaat is een kleurrijke en aanstekelijke crossoverplaat van een voortdurend verrassende hiphopartiest die vol overgave zijn genre en zijn immense talent vooruit stuwt, en die met zijn studiomateriaal en live optredens een almaar breder publiek aan zich bindt. (Edisons.nl)

Ronnie Flex tijdens Noorderslag 2017

Album
Ronnie Flex – Rémi

‘Rémi’ is een zeldzaam meesterwerk. Een genre-overstijgende groeibriljant die met elke luisterbeurt nog beter wordt. De productie is tot in detail fantastisch; je kunt honderd keren naar het album luisteren en elke keer vallen je nog steeds nieuwe details op. Op de ontwikkeling van het grote talent van Ronnie Flex lijkt geen maat te staan. Zijn scherpe oor voor sound en voor melodie is ongeëvenaard en leidt tot prachtige songs die staan als een huis. Hij kiest op Rémi nergens voor de voor de hand liggende weg, de gemakzuchtige trend, de dertien-in-een-dozijn-hit. We hebben hem vaker breekbaar gehoord, maar hij is op dit album bij vlagen ongekend kwetsbaar, om het volgende moment juist weer vol overtuiging te knallen. Het is zeldzaam dat een zó populaire artiest tegelijk artistiek zó boeiend is, zo authentiek, zoekend, experimenterend en inspirerend. Er is tot in detail aan deze muziek gesleuteld, tegelijk hoor je de onvervalste Ronnie Flex terug in alles. De gevarieerdheid van ‘Rémi’ heeft ook zijn live-performance helpen perfectioneren. Dit jaar reisde hij met zijn uitstekende Deuxperienceband langs de grootste festivals van het land, met een wervelende show waarmee ze publiek na publiek plat speelden. Ronnie Flex maakte volgens de jury zonder enige twijfel hét Nederlandse popalbum van 2017. (Edisons.nl)

Lees hier de overige juryrapporten.