De tiendaagse Rotterdamse Popweek 2021 laat de muziekscene schitteren!

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Na een vanwege corona ingekorte en deels digitale editie in 2020, laten we dit jaar de muziekscene weer schitteren in een tiendaagse Rotterdamse Popweek! Dit jaar vindt de enige week die tien dagen duurt plaats van vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november.

Rotterdam blinkt uit in creativiteit en muzikaliteit, waardoor de Popweek in 2019 uitgegroeid is tot een tiendaags spektakel waarin ruim 800 acts optraden op 230 events verspreid over 126 locaties in de hele stad. Tijdens deze negende editie van de Popweek zetten we de muziekscene in de stad opnieuw in de spotlight met o.a. diverse Popweek Specials. Binnenkort maken we alle Specials bekend, maar we kunnen er wel alvast een aantal verklappen:

Vrijdag 29 oktober: Popunie Muziekmarathon – Baroeg
We openen we de tiendaagse Popweek in stijl en vieren de live sector die we zo gemist hebben met 12 uur live muziek, van 11:00 tot 23:00 uur! Verwacht 12 uur lang non-stop muziek met acts en dj’s van Rotterdamse bodem. Meer info en de line-up volgt snel. Stay tuned!

Zaterdag 30 oktober: Los Paja Brava – Grounds
Grounds viert Día de Muertos met Los Paja Brava! Bereid je voor op een explosie van ritme, energie en extreem goede vibes. Cumbia, rock, ska en surf in een heerlijk pittige en dansbare mix. Los Paja Brava maakt perfect georganiseerde anarchistische muziek vol exotische danspasjes en Spaanstalige songteksten.

Zondag 31 oktober: Wavefest VII – Baroeg
Ook het zevende Wavefest biedt weer een gevarieerd programma van oudere en nieuwe wave acts. Deze editie o.a. Linea Aspera, Minuit Machine, NNHMN en Raderkraft. DJ CO2 zal wederom voor een spannende muzikale omlijsting zorgen.

Donderdag 4 november: Pure Love – Cult North
Neo Soul, modern R&B en alternative hiphop. Denk hierbij aan de sound van H.E.R., Anderson .Paak, Summer Walker maar ook J Dilla. Met in de line-up o.a. Guillaume en Matt Bonilla!

Vrijdag 5 november: I&I Festival – V11
Met liefde, geweldige muziek en een flinke dosis humor viert Willie D. Wallace de release van zijn debuutplaat I&I. Samen met vijf andere voornamelijk Rotterdamse acts word het ruim van de V11 omgetoverd tot een heerlijke feelgood plek met de lekkerste muziek: reggae, pop, cumbia, surf, rock en elektro! Met o.a. Willie D. Wallace, Gerson Main, Jaap Mol en meer.

Zaterdag 6 november: Popronde Rotterdam
Popronde, het grootste rondreizend festival van Nederland trekt op zaterdag 6 november ook weer door het centrum van Rotterdam. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts! Dit jaar met o.a. GUYY, Cashmyra, Deveron en Jason Waterfalls.

Zaterdag 6 november: BIRDfest – BIRD
De formule van BIRDfest is simpel: pak BIRD’s muzikale DNA, cook it down en drop het concentraat in downtown Rotterdam. Het resultaat: grenzen tussen live en club vervagen, genres verdampen en dag en nacht smelten naadloos samen.

Meer Popweek Specials maken we snel bekend en voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site! De Rotterdamse Popweek woon je niet alleen fysiek bij maar volg je ook online: met reviews en foto’s op onze social kanalen en meer.

Maak het mee en deel jullie #RdamPopweek21 ervaringen op Instagram, Facebook en Twitter #Popunie #010isTof #poppoppop

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

Dit was de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021 finale van Bands!

Het finaleweekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021 is achter de rug en vond dit jaar plaats in Theater Zuidplein. Op zaterdag 18 september was het aan de finalisten in de categorie Bands om de strijd op het podium aan te gaan. Benieuwd naar hoe de avond was? Check dan de snel verder voor de video’s en foto’s!

Er werden in Theater Zuidplein fantastische optredens neergezet door El Fatso, Sammie Sedano, Fumage, Indigo Pastel en LUCAS waar het aanwezige publiek en jury van konden genieten. LUCAS ging er met de juryprijs vandoor en werd de grote winnaar van de avond. De Publieksprijs ging naar de act die de meeste tickets wist te verkopen en dat was bij Bands Sammie Sedano!

 

LUCAS

 

Sammie Sedano

 

El Fatso

Indigo Pastel

 

Fumage

 

Tijdens de finale was er ook nog een verrassingsoptreden van Lucky Blue, die vorig jaar de juryprijs in de categorie Bands wisten te winnen.

 

Meer foto’s zijn te zien via de Facebook pagina van de GPR!

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op het uitverkochte finaleweekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, die ondanks de huidige maatregelen tóch  heeft kunnen plaatsvinden.

We zijn vanuit de Popunie ontzettend trots op alle muzikanten die mee hebben gedaan. Het waren inspirerende shows en iedereen heeft iets bijzonders neergezet! En wat mooi om weer live muziek te horen met publiek erbij!”  Aldus Judith Dunsbergen (Popunie – Projectleider Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam)

Copyright foto’s: Bordoo Creations