Rotterdamse Popweek 2023: 10-dagen de muziekscene in de Maasstad in de spotlight!

De Rotterdamse Popweek, in 2013 in het leven geroepen door de Popunie, is dit jaar terug en klaar om de muziekscene in de stad weer in de spotlight te zetten! Dit jaar vindt de 11de editie van de Rotterdamse Popweek, de enige week die 10-dagen duurt, van vrijdag 3 tot en met zondag 12 november plaats. Een must voor alle muziekliefhebbers!

Rotterdam blinkt uit in ongekende creativiteit en muzikaliteit, met in 2022 een tiendaags muziek spektakel waarin ruim 800 acts optraden op 200 events verspreid over 100 locaties in de hele stad. Dit jaar staan er op het programma opnieuw een aantal Popweek Specials, kennissessies en allerlei diverse bestaande en innovatieve events in verschillende genres en niches, met ruimte voor bekend en opkomend talent.

Binnenkort zullen we alle Specials onthullen, maar we kunnen alvast delen dat o.a. de Rotterdamse Popquiz op vrijdag 3 november, Popronde Rotterdam op zaterdag 4 november en Historische Herrie Festival op zaterdag 11 november tot de Popweek Specials behoren.

Meer Popweek Specials en events
Het belooft ook dit jaar weer een bomvol programma te worden. Voor het volledige en actuele programma van de Rotterdamse Popweek kun je terecht op de speciale website, die voortdurend geüpdatet wordt.

De Rotterdamse Popweek woon je niet alleen fysiek bij maar volg je ook online: met reviews en sprankelende foto’s, reels en video’s op onze social media-kanalen meer. Maak het mee en deel jullie #RdamPopweek23 ervaringen op Instagram, Facebook, X en Tiktok  #Popunie #010isTof #poppoppop

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie en is in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. De Rotterdamse Popweek wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stager. en Stichting PopUp Rotterdam.

Meer zoals dit

Kunst, muziek en creativiteit komen samen tijdens de grote opening van The Conceptual Crew

The Conceptual Crew maakt zich klaar voor de officiële opening vandaag, 5 oktober 2023. Dit bruisende evenement vindt plaats in The Social Hub Rotterdam en introduceert niet alleen dit opkomende creatieve initiatief aan het publiek, maar belooft ook een avond vol kunst, muziek en culturele verkenning.

Over The Conceptual Crew
The Conceptual Crew is een nieuw, veelbelovend initiatief opgericht door kunstenares Anouk Klarenbeek en artiest Jessy Yasmeen, die beiden een voorliefde hebben voor creatie in de breedste zin van het woord. Het doel van deze twee jonge makers is om opkomend talent de ondersteuning te bieden om hun creatieve dromen waar te maken, waarin Anouk haar expertise ligt op branding en Jessy gericht is op coaching. “We willen jonge talenten graag voorzien van de benodigde marketingvaardigheden, coaching en middelen om hun carrière in de creatieve sector te lanceren, zodat ze hun zichtbaarheid kunnen vergroten, verkopen kunnen genereren en de welverdiende waardering krijgen voor hun werk.” – Anouk Klarenbeek

Deze lancering markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in de kunst- en cultuurwereld van Rotterdam en daarbuiten.

Een unieke ervaring
De avond begint om 20.30 uur, waarbij gasten worden verwelkomd met een drankje van het huis en soul en jazz tunes door DJ ZIL. Om 21.00 uur start de ceremonie met de opening van The Conceptual Crew. “Hier zullen we ons nieuwe initiatief voorstellen, onze visie delen en een voorproefje geven van de aankomende evenementen die we in petto hebben voor de culturele gemeenschap.” – Jessy Yasmeen.

Kunst in de schijnwerpers
Een bijzonder moment van de avond is “ANO’s Expo”. Acht getalenteerde kunstenaars zullen hun werken tentoonstellen en met gastvrouw Anouk Klarenbeek (artiestennaam ANO) in gesprek gaan over hun kunstenaarschap. Veel van deze kunstwerken zijn gedurende 5 á 10 weken te koop. Daarnaast zullen er elke 10 weken nieuwe exposities worden gepresenteerd met een feestelijke opening, zodat ook andere kunstenaars hun werk zichtbaar wordt gemaakt.

Single Release en Jamsessie
Om 21.20 uur presenteert Jessy Yasmeen samen met het Davide Rasetti Trio een live single release, waarbij jazz en schilderkunst samenkomen op het podium. Na dit speicale optreden zal Jessy om 21.30 uur het concept van “Jessy’s Jam” introduceren, waarbij ze muzikanten en vocalisten uitnodigt om op het podium te schitteren.

Na alle kunst en muziek is er om 22.30 uur een afterparty met DJ Viva, die je trakteert op Amapiano beats en Afrohouse, terwijl je van je drankje geniet en nieuwe mensen ontmoet.

Belang van de community
The Conceptual Crew streeft naar het creëren van een inclusieve omgeving waar makers samenkomen om ideeën te delen, van elkaar te leren en samen te groeien. Deze community dient als een mooie plek voor creatieve uitwisseling en samenwerking, met als doel kansen te bieden aan iedereen om hun talenten te ontwikkelen en uit te zetten.

The Conceptual Crew werkt onder het motto: “pay what you can, if you can”, om de exposities en release parties voor iedereen toegankelijk te houden.