De Popunie presenteert de Rotterdamse Popweek

Liptease & The Backstreet Crack Bangers speelt 15 nov in Waterfront Rotterdam

De eerste Rotterdamse Popweek loopt van 8 t/m 17 november en is de enige week die 10 dagen duurt! Geïnitieerd en gecoördineerd door de Popunie biedt de Rotterdamse Popweek een aaneenschakeling van popgerelateerde activiteiten, waarbij de stad een week lang bruist van de optredens en energie.

Om dit te realiseren hebben we optredens en bestaande en nieuwe evenementen in de stad gebundeld. Met veel muziek en goede promotie willen we de stad verlevendigen en laten zien dat er in Rotterdam veel meer gebeurt dan men vaak denkt. Zodoende willen we een uithangbord van de Rotterdamse popmuziek creëren waar de artiesten, locaties en de stad op een inspirerende wijze mee voor het voetlicht treden.

De kick-off vindt plaats in Rotown op vrijdag 8 november met een Politieke Pop Pitch en de Rotterdamse Popquiz. We eindigen op zondag 17 november met de finale van de allereerste Grote Prijs Rotterdam in LantarenVenster.

Tijdens de Rotterdamse Popweek spelen op meer dan 65 locaties ruim 160 bands/acts.

Nodig hier je vrienden uit en kijk voor het volledige programma op de website van de Rotterdamse Popweek. Kijk hier voor meer info over de Grote Prijs Rotterdam.

Iedereen die actief is op social media, laat wat van je horen via: #rdampopweek #gpr13 en uiteraard #010isTof.

The Cosmic Carnival naar Global Battle Of The Bands finale in Thailand

gbob 4De Popunie Live band The Cosmic Carnival, die in juni de eerste Nederlandse winnaar werd van The Global Battle of The Bands in Den Haag, staat op 8 februari 2014 in de grote internationale finale. Daar maakt de band kans op de hoofdprijs t.w.v. 100.000 dollar.

De finale vindt plaats in de Thaise ‘city of music’ Chiang Mai. The Cosmic Carnival strijdt daar om de felbegeerde wereldtitel Best Band In The World en heeft concurrentie uit meer dan twintig landen. Het Nederlandse traject rondom de befaamde bandcontest beleefde deze zomer z’n primeur in Rotterdam en Den Haag. De winnende band stond 30 juni al op het Haagse Parkpop.

The Cosmic Carnival is de komende maanden te volgen op hun weg naar de finale in Chiang Mai. De bandleden bloggen over hun voorbereidingen, optredens en het coachingstraject dat ze volgen tot aan Chiang Mai. The Cosmic Carnival uit Rotterdam won afgelopen juni de Nederlandse finale in Den Haag. De band liet na de voorrondes en de finale op 29 juni zeven andere bands achter zich en ging er met de titel vandoor. Begin februari reist de formatie af naar Thailand, waar de band het 8 februari opneemt tegen bands uit onder meer: Australië, Engeland, Maleisië, Noorwegen en Rusland. Tot die tijd wordt de band gecoacht op het gebied van marketing, presentatie en ontwikkeling.

De finale van 8 februari vindt plaats in het Outdoor Exhibition Area, International Convention and Exhibit Centre in Chiang Mai. Chiang Mai beleeft in datzelfde weekend het wereldberoemde Chiang Mai Flower Festival, dat jaarlijks een massa toeristen aantrekt. The Global Battle of The Bands (GBOB) is een live muziekwedstrijd voor bands vanuit de hele wereld. De contest staat open voor zowel amateur- als professionele bands van alle muziekgenres en leeftijden. Sinds de oprichting in 2004 is GBOB uitgegroeid tot de grootste bandwedstrijd ter wereld en gaat verder waar diverse talentenjachten ophouden. De grote hoofdprijs op 8 februari 2014 bestaat uit 100.000 dollar aan marketinginspanningen èn een plaatopname met een internationale producer naar keuze.

Voor meer informatie bezoek je de GBOB website en/of de website van The Cosmic Carnival.

Foto: Bart Notermans