De Nieuwe Lichting en The Daily Indie presenteren: 10×010 Popin

Rotterdamse artiesten, je komt ze normaal gesproken op alle grote festivals van het land tegen. Nu is het festivalseizoen dit jaar vrij teleurstellend, maar De Nieuwe Lichting en The Daily Indie kijken alvast vooruit naar 2021. Onder de noemer 10X010 POPIN presenteren zij de in hun oren tien tofste, aanstormende artiesten uit de Maasstad!

Rotterdammers die zich in de zomermaanden wel eens in de binnenstad begeven kennen ongetwijfeld de Pop-Up series van De Nieuwe Lichting. Sinds 2013 cruiset het wagentje van De Nieuwe Lichting ’s zomers namelijk elke zaterdag met een andere aanstormende, Rotterdamse artiest de stad door en verzorgen ze onaangekondigde Pop-Up shows op verschillende plekken. Door de coronacrisis zijn er dit jaar geen Pop-Ups. De Nieuwe Lichting ontwikkelde daarom samen met The Daily Indie een nieuw platform: 10X010 POPIN.

“Want als we niet up kunnen poppen, poppen we wel in!”

Uitgangspunt van 10X010 POPIN is enerzijds dé up-and-coming Rotterdamse artiesten een passend platform bieden en anderzijds het publiek vast kennis te laten maken met ‘De Nieuwe Lichting’ van morgen. Samen met SlickFlick en One Enterprise werden er voor deze tien Rotterdamse formaties livesessies gefilmd in het gebouw van De Nieuwe Lichting en The Daily Indie, middenin dé culturele hotspot van Rotterdam: Het Schiekadeblok.

Ook werden er met Niek Hage nieuwe persfoto’s voor alle formaties ontwikkeld en gaf De Bandprofeet ze allemaal een masterclass in B(r)andcoaching. The Daily Indie heeft met alle artiesten een interview afgenomen en publiceert die via hun (online) platform.

De eerste twee acts, KUZKO en Maask, zijn inmiddels gepresenteerd op de websites en socialmediakanalen van De Nieuwe Lichting & The Daily Indie. De onderstaande acts volgen nog:

  • Brintex – 29 oktober
  • LE MOTAT – 5 november
  • Beau Zwart – 12 november
  • Brintex – 19 november
  • Kay Slice – 26 november
  • Alberta Balsam – 3 december
  • Socks;SportsSocks – 10 december
  • Het Gezelschap – 17 decemberNaast de jaarlijkse Pop-Up reeks organiseert De Nieuwe Lichting o.a. Eendracht Festival, Festival Downtown en een jaarlijkse serie jamsessies op het Eendrachtsplein. Daarnaast verzorgt De Nieuwe Lichting de muziekprogrammering van o.a. De Rotterdamse Dakendagen, POW! WOW! Rotterdam en Poetry Park.

The Daily Indie is hét platform voor nieuwe muziek. Via de website en socials houden ze je op de hoogte van nieuws, interviews, single- en albumreviews, livereviews, reportages, columns en meer. Daarnaast presenteert The Daily Indie regelmatig nieuwe artiesten in verschillende poppodia en op spannende festivals.

Nieuwe editie van Meet The Pro: Inside The Programmer’s Mind

Op woensdag 25 november starten we de Rotterdamse Popweek met een nieuwe Meet The Pro sessie! We zijn dan te gast bij de creatievelingen van Roodkapje Rotterdam en gaan in op de vraag: wat is de mindset van een programmeur wanneer hij/zij acts boekt?

Deze Meet The Pro sessie stond aanvankelijk gepland op 25 maart, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus hebben we het naar het najaar moeten verplaatsen. Op 25 november zal de sessie alsnog plaatsvinden, waarbij we natuurlijk rekening houden met de huidige maatregelen.

Ben je benieuwd in welk ontwikkelingsstadium, hoe en wanneer je een programmeur het beste kan benaderen om jouw act geboekt te krijgen? Wat voor invloed heeft de coronacrisis op het boekprocess? En wil jij er achter komen waarom je wel of (nog) niet geboekt wordt?

Koop dan snel je ticket (eerdere sessies waren uitverkocht) en kom gezellig langs bij deze Meet The Pro sessie! Let op: vanwege de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar om tijdens de sessie aanwezig te zijn.

Het panel zal bestaan uit o.a. Leon van Rijnsbergen (Programmeur Baroeg Open Air). De overige panelleden zullen binnenkort bekend gemaakt worden. Als vanouds zal het panel gehost worden door Martijn Crama.