De Nacht van de Kaap met Miss Mary Ann & The Ragtime Wranglers, Flip Noorman en meer

NachtvandeKaap_2014_poster_210x297mm_internet.inddDe Nacht van de Kaap zet weer koers naar Katendrecht. Dit keer op zaterdag 6 september! Tijdens de Wereldhavendagen bezorgt het festival weer het nodige vertier tot in de vroege uurtjes. Met muziek uit alle windstreken van onder andere CQMD (FR), Brushy One String (JAM), Soul Jazz Soundsystem (UK) en van eigen bodem Birth of Joy, Pink Oculus, Haagse Hazûs. Met een ode aan het Internationale Drinklied en pikante details wordt het festival misschien wel spannender dan ooit te voren.

De Nacht van de Kaap staat bekend om haar gezellige sfeer en de brede keur aan muziek: van Nederlandstalig meezingfestijn, jazz tot rock ’n roll. Er kan wederom tot in de vroege uurtjes gedanst worden. Voer mee naar het zeemansverleden van de Kaap met muziek uit alle windstreken. Zo komen de Fransmannen van CQMD het grootste danspaleis van Nederland (Fenixloods 1) omver blazen met hun opzwepende funk en komt uit Jamaica Brushy One String bewijzen dat hij niet voor niets de Koning van de één-snarige gitaar wordt genoemd. Deze levende legende klinkt als een complete band. De Engels mannen van Soul Jazz Sound System gaan de hele wereld over, maar hebben ruimte in hun agenda gemaakt om ook de Kaap op zijn kop zetten met hun mix van reggae, punk, latin, disco, dubstep en jungle.

Sfeer Nacht van de Kaap 3Van eigen bodem, maar met internationaal succes, brengt Birth of Joy ‘de goeie ouwe tijd’ van The Doors en Pink Floyd tot leven met een moderne twist. Deze drie getalenteerde rockers hebben wereldwijde platendeals en werken samen met de producers van Within Temptation, The Black Keys en Arctic Monkeys. Hoog tijd om deze heren naar De Nacht van de Kaap te halen. Zo ook uit ons mooie havenstad Miss Mary Ann & The Ragtime Wranglers, die met hun rockabilly songs de States al wisten te veroveren.

In januari uitgeroepen tot Serious Talent door 3FM belooft Esperanzah (oftwel Pink Oculus) ook een must see in het programma van de Nacht van de Kaap te worden. Bekend van het Rotterdamse hiphop gezelschap RE:Freshed Orchestra en solo jazzy, dubby hiphop, maar vooral heet: “When the queen is in the building all that’s left to do is sweat!”. Hierbij heeft de organisatie ook nog de Rotterdamse helden van De Bommelband met gevatte Nederlandstalige rhythm & blues in huis gehaald. Wim Sonneveld prijswinnaar Flip Noorman (aka de speelman met het gescheurde gezicht) en Haagse Hazus (waarvan de naam al genoeg zegt) zijn ook toegevoegd aan het programma.

Sfeer Nacht van de KaapOp het Deliplein zal weer een ode worden gebracht aan Drinkliederen door enkele grootste artiesten, wat een heerlijk meezingfestijn belooft te worden. Vorige jaren waren Karin Bloemen, Loes Luca en Pierre Bokma te gast. Dit jaar brengen artiesten als Mike Boddé, Pierre van Duyl, Sven Ratzke, De Tunes, Sjoerd Pleijsier en Gerard Cox een ode aan het Internationale Drank- en Kroeglied. Het orkest, met o.a. Hans Eijkenaar, Michel van Schie, Leendert Haaksma, Martijn van Agt, Patt Riley, Michelle Oudeman en De Zusjes van Wanrooij, staat onder leiding van Ronald Kool. Van havenklassiekers tot hedendaagse hits.

Extra informatie
Datum: zaterdag 6 september
Locatie: zie hier
Aanvang: 17:00 uur
Entree: 17,50 euro / 15 euro voor studenten en 65+ers / deur: 20 euro

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van De Nacht van de Kaap.

Veel acts uit de regio op Honkpop

honkpoppOp de Molenwei in Heerjansdam vindt op vrijdag 5 en zaterdag 6 september voor de negende keer Honkpop plaats. Ook deze editie van het gratis muziekfestival heeft een gevarieerde line-up voor jong en oud, met allemaal acts uit de regio.

Honkpop begint vrijdag met op het buitenpodium coverband Sandy Pockets, singer/songwriter Dutch en dubstep van Sirius ft. Korrupt B2B. Nieuw deze avond is het binnenpodium met een blok van drie singer/songwriters.

Het zaterdagprogramma begint om 15:00 uur. Deze middag en avond komt er punkrock (Dirty Edge), pop (Bambooka en Jamie Haughey & Friends) en electro/indie (Transtec) voorbij en wordt er afgesloten met de ska van Queen Victoria & The Free Radicals.

Honkpop wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting Jeugdopvang Heerjansdam. Diverz zorgt er, onder meer met een springkussen en karaoke, op de zaterdag voor dat ook de jongste bezoekers zich niet zullen vervelen. Er is een gezellig terras met bar en de plaatselijke cafetaria is er bij voor de snacks. Geen enkele reden dus om iets van het festival te missen!