2013 wordt een nog beter jaar voor Miss Mary Ann & The Ragtime Wranglers

Het gaat deze rockabilly band uit Rotterdam goed voor de wind. In 2012 trad de band onder andere op in Zwitserland, Italië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Miss Mary Ann & The Ragtime Wranglers gooien hier in 2013 een schepje bovenop.

Ze komen dit jaar terug in die landen en brengen bovendien hun rockabilly sounds ten gehore in Rusland en de Verenigde Staten. In mei zal de nieuwe cd verschijnen. Volgens ingewijden wordt dit het beste product van de band ooit; door de vele optredens van de afgelopen jaren ging het opnemen in de studio als het ware vanzelf.

missmaryannRusland
De band speelt al sinds de oprichting vaker in het buitenland dan in Nederland, maar nog nooit eerder in Rusland. 16 februari spelen zijn in Kirov op uitnodiging van de locale rockabilly scene. Na een vliegreis van ruim drie uur naar Moskou volgt nog een reis van 16 uur met de Transsiberië Express voordat zij hun soundcheck kunnen doen. Totaal betekent dit meer dan 40 uur reizen voor één optreden.

VS
De band vliegt 27 maart naar de Verenigde Staten voor twee optredens op het festival Viva Las Vegas in Las Vegas. De groep heeft dit land al meer dan tienmaal doorkruist, maar een optreden in de VS blijft een bijzondere gebeurtenis. Viva Las Vegas is een jaren ’50 festival dat ieder jaar meer bezoekers trekt. Grote namen dit jaar zijn Little Richard en Dick Dale. De carshow op het festival kan zich inmiddels de grootste vintage carshow van de VS noemen, maar de rockabilly muziek blijft het belangrijkste festival onderdeel.

Releaseparty
Door alle drukte vorig jaar zijn de opnamen voor de nieuwe cd van Miss Mary Ann behoorlijk vertraagd. Maar begin dit jaar is een inhaalslag gemaakt met het opnemen. 24 mei vindt de presentatie van de nieuwe cd plaats in Rotown. Speciale gasten op de presentatie zijn de Californische formatie The Truly Lover Trio.

De cd is live opgenomen bij ARC in Amsterdam, Soundport in Rotterdam en wordt momenteel gemixt in de Void te Eindhoven. Dit is de 9e full length cd van de band en de 21ste release (singles meegerekend). Net als voorgaande releases zal dit album weer worden uitgebracht op Sonic Rendezvous uit Alkmaar. Op de cd staat voornamelijk eigen werk van Miss Mary Ann, maar ook speciaal voor haar geschreven liedjes van pianist Carl Sonny Leyland en Dave Stuckey uit California USA.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 24 mei
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19, Rotterdam
Aanvang: 21:30 uur
Entree: nog niet bekend

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotown.

Nieuwe clip voor Ricky & The Koters

Ricky De Sire heeft met zijn band De Koters een clip uitgebracht van het nummer Mensen Gaan Dood.

Ricky & The Koters – Mensen Gaan Dood 

Ricky De Sire schrijft en zingt baanbrekende Nederlandstalige rocknummers sinds de jaren 80. in 1994 bracht hij de cd Psychofoon uit. In 2004 de cd Ik Heb Er Genoeg Van, gevolgd door Personage (2007) en In Het Dove Oor (2010).
In 2013 zal een nieuw album verschijnen in samenwerking met De Koters. Alsmede een solo-single in samenwerking met Arpatle, Yoshimi! en leden van Boring Pop.