Opbrengsten crowdfunding Rotterdamse artiesten in 2023 op hoogste niveau ooit!

Het was een uitstekend jaar vol cultureel ondernemerschap in de Rotterdamse popmuziek. Rotterdamse makers en organisatoren hebben in 2023 met crowdfundingscampagnes een recordbedrag van € 111.656,- binnengehaald. Dankzij de genereuze bijdragen van 1.397 donateurs zijn 15 projecten van de grond gekomen.

Met het programma Investeer in Talent verzamelt, ondersteunt en promoot de Popunie crowdfundingsprojecten van ondernemende Rotterdamse muzikanten op o.a. Voordekunst. Deze projecten geven we een extra impuls door ze overzichtelijk te bundelen en extra aandacht en ruimte te geven op de website en social media van de Popunie. Muzikanten proberen op creatieve en inventieve wijze hun nieuwe plaat, videoclip of buitenlandse tour uit de markt gefinancierd te krijgen. De investeerders krijgen in ruil voor hun bijdrage en afhankelijk van de hoogte hiervan tegenprestaties geleverd door de muzikanten. Dit varieert van een aantal gesigneerde exemplaren van de te realiseren cd tot het verzorgen van huiskamerconcerten.

De cijfers van 2023 tonen aan hoe cultureel ondernemend, creatief en marktgericht Rotterdamse muzikanten te werk gaan om hun carrière verder te ontwikkelen.

*             In 2023 zijn er 15 crowdfundingsprojecten van Rotterdamse makers opgestart.

*             Deze projecten hebben in totaal € 111.656,- opgebracht.

*             In totaal hebben 1.397 donateurs een bijdrage geleverd en geïnvesteerd.

Dit is het overzicht van de crowdfundingsprojecten die in 2023 door de Popunie zijn ondersteund.

Zoek hier naar crowdfunding projecten op onze site.

Tourverslag: Lone Wolf in the USA

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Lone Wolf vertrok in oktober naar de Verenigde Staten voor een tour langs de East Coast, met als eindpunt FEST. Over hoe die ervaring was lees je in het volgende verslag!

Op 19 oktober begonnen we aan ons avontuur om in een kleine week de East Coast van de Verenigde Staten af te reizen. Van Boston naar Gainesville, Florida, waar zoals elk jaar FEST zal plaatsvinden. Dé reden van onze trip. Ofterwel; 1800km, 11 staten, 6 shows!

We beginnen onze tour in het noorden en zullen de eerste dagen samen met Borderlines uit Portland, Maine op pad gaan. Niks is beter dan een tour beginnen met een portie stress. De drummer van Borderlines werd de eerste dag van tour ziek wakker… Ivo to the rescue! Die leerde in een paar uur 5 nummers en de tour voor Borderlines was gered. De eerste show speelde we in een brouwerij. Vóór de ketels! Een goeie opwarmer en een toffe avond.

Van Boston rijden we naar Brooklyn, New York. We zien de stad steeds dichterbij komen en ‘s avonds spelen we in een volgepakt Broadway. We spelen hier o.a. samen met Mercy Union, die overigens op 19 januari in Baroeg speelt met Samiam!

De volgende dag rijden we met een korte tussenstop op Manhattan door naar York. Een klein dorpje met een van de tofste zalen waar we ooit gespeeld hebben. Skid Row Garage. We spelen hier samen met onze vrienden van The Huntingtons.

Na York rijden we verder richting het zuiden en is het tijd om de toerist uit te hangen. We hebben de hele middag in Washington D.C. en bezoeken het Witte Huis, Abe Lincoln en Washington Monument (die stok). ’s Avonds spelen we in The Pie Shop, waar je ook echt pie kan eten! Dit was alweer de laatste show met Borderlines. Wij vervolgen ons avontuur in Savannah en zij rijden terug naar Portland, Maine.

In Savannah hebben we een dag vrij, waardoor we van het weer en de stad kunnen genieten. Het is een van de oudere stadjes van Amerika. De bomen zitten vol met Spanish Moss wat zorgt voor erg mooie taferelen. De volgende dag spelen we hier een leuke show.

Dan is Florida aan de beurt! Het is 2,5 uur rijden naar Gainesville. Op donderdag komen we daar aan. Precies op tijd voor de Pre-Fest avond. Gainesville voelt inmiddels echt als thuiskomen voor ons. We nemen een snelle duik en gaan dan naar Bo Diddley Plaza om the Descendents te kijken. We komen vrienden en bekenden tegen van over de hele wereld.

Op vrijdag begint FEST dan echt. Het blijft zo’n bijzonder festival. Alleen maar vriendelijke mensen, een geweldige sfeer en lekker weer. Wij spelen in de High Dive (tegelijk met the Descendents) en de zaal staat helemaal vol. We openen met Begging Me en er word keihard meegezongen. De kippenvel springt op onze armen. Dit is waar we het voor doen!