Rotterdamse artiesten in 2022 succesvol met crowdfunding!

Het was weer een goed jaar vol cultureel ondernemerschap in de Rotterdamse popmuziek. Rotterdamse makers en organisatoren hebben in 2022 met crowdfundingscampagnes een bedrag van € 60.011,- binnengehaald. Dankzij de genereuze bijdragen van 705 donateurs zijn 10 projecten mede mogelijk gemaakt.

Met het programma Investeer in Talent verzamelt, ondersteunt en promoot de Popunie crowdfundingsprojecten van ondernemende Rotterdamse muzikanten op o.a. Voordekunst. Deze projecten geven we een extra impuls door ze overzichtelijk te bundelen en extra aandacht en ruimte te geven op de website en social media van de Popunie. Muzikanten proberen op creatieve en inventieve wijze hun nieuwe plaat, videoclip of buitenlandse tour uit de markt gefinancierd te krijgen. De investeerders krijgen in ruil voor hun bijdrage en afhankelijk van de hoogte hiervan tegenprestaties geleverd door de muzikanten. Dit varieert van een aantal gesigneerde exemplaren van de te realiseren cd tot het verzorgen van huiskamerconcerten.

De cijfers van 2022 tonen aan hoe cultureel ondernemend, creatief en marktgericht Rotterdamse muzikanten te werk gaan om hun carrière verder te ontwikkelen.

* In 2022 zijn er 10 crowdfundingsprojecten van Rotterdamse makers / popmuzikanten gerealiseerd.

* Deze 10 projecten hebben in totaal € 60.011,- opgebracht.

* In totaal hebben 705 donateurs een bijdrage geleverd en geïnvesteerd.

Dit is het overzicht van de crowdfundingsprojecten in 2022 die bij de Popunie bekend zijn en promotioneel werden ondersteund.

Zoek hier naar crowdfunding projecten op onze site.

Releases november 2022