Ondernemende Rotterdammers in 2021 succesvol met crowdfunding!

Het gaat al jaren goed met het cultureel ondernemerschap in de Rotterdamse popmuziek! Ook in deze vervreemdende tijden vol pandemie-belemmeringen, zijn de Rotterdamse makers en organisatoren succesvol geweest als cultureel ondernemer. Er is in 2021 met crowdfundingscampagnes een bedrag van € 75.049,- binnengehaald. Dankzij de genereuze bijdragen van 1.160 donateurs zijn 14 projecten mede mogelijk gemaakt.

Met het programma Investeer in Talent verzamelt, ondersteunt en promoot de Popunie crowdfundingsprojecten van ondernemende Rotterdamse muzikanten op o.a. Voor de Kunst. Deze projecten geven we een extra impuls door ze overzichtelijk te bundelen en extra aandacht en ruimte te geven op de website en social media van de Popunie. Steeds meer muzikanten proberen op creatieve en inventieve wijze hun nieuwe plaat, videoclip of buitenlandse tour uit de markt gefinancierd te krijgen. De investeerders krijgen in ruil voor hun bijdrage en afhankelijk van de hoogte hiervan tegenprestaties geleverd door de muzikanten. Dit varieert van een aantal gesigneerde exemplaren van de te realiseren cd tot het verzorgen van huiskamerconcerten.

De cijfers van 2021 tonen aan hoe cultureel ondernemend, creatief en marktgericht Rotterdamse muzikanten te werk gaan om hun carrière verder te ontwikkelen.

*  In 2021 zijn er 14 crowdfundingsprojecten van Rotterdamse makers / popmuzikanten gerealiseerd.

*    Deze 14 projecten hebben in totaal € 75.049,- opgebracht.

*    In totaal hebben 1.160 donateurs een bijdrage geleverd en geïnvesteerd.

Dit is het overzicht van de crowdfundingsprojecten in 2021 die bij de Popunie bekend zijn en promotioneel werden  ondersteund.

 

 

 

 

 

 

Zoek hier naar crowdfunding projecten op onze site.

V11 Album Release Festival: Calls From The Hull…

Met gepaste trots presenteert Stichting Vessel11: Calls From The Hull: Eleven Recordings From The Rotterdam Underground. Een compilatie van opnames om de lokale muziekscene te steunen, uitgebracht op vinyl en gemaakt in een tijd toen de culturele sector gesloten was. Dit zal gevierd worden met een album release festival op 31 maart en 1 april 2022 op de V11 in Rotterdam.

 

Album Release Festival
Op deze twee avonden zullen tussen 20:00 en 00:00, de artiesten die op de verzamelaar staan optreden in back to back sets in dezelfde ruimte als waar de plaat is opgenomen, het ruim van het schip. Na de shows zal V11 resident dj en goede vriend DJ Klapsalon de avond afsluiten met een afterparty vol platen waar je voetjes van de vloer zullen gaan.

In de line-up onder andere: Tramhaus, FFOOSS, Daatura, Knife Massage, VULVA, Speech Impediment, Rum for Breakfast, Louime en Willie D. Wallace.

Achtergrond
Begin maart 2020 vond een plotselinge opeenvolging van afgelastingen van evenementen plaats i.v.m. het coronavirus. Beginnend met één, bewoog deze golf met een snel domino-effect over de live programmering van deze toffe concertzaal. Binnen een week waren alle aankomende evenementen tot nader order afgelast en werd de locatie op het rode lichtschip letterlijk als een leeg vat achtergelaten.

“We bedachten als snel hoe we de geweldige onafhankelijke muziekscene van Rotterdam konden ondersteunen, die meestal heel levendig is en zoveel te bieden heeft, en besloten daarom de deuren van V11 opnieuw te openen. In de loop van anderhalf jaar werden lokale artiesten verwelkomd om tracks en muziekvideo’s op te nemen in de buik van de boot. De hiermee verzamelde collectie liedjes blijft een echte ‘freeze-frame’ van die tijd.

Calls From The Hull: Eleven Recordings From The Rotterdam Underground en het bijbehorende album release festival zijn beide respectvol opgedragen aan alle spelers binnen de Rotterdamse underground. Sinds november 2021 zijn we doorgegaan met het opnemen van lokale bands met de bedoeling om een verzamelalbum Vol. II te realiseren, die naar verwachting begin 2023 wordt uitgebracht.”