Rotterdamse popmuzikanten ook in 2019 succesvol met crowdfunding!

Het gaat al jaren goed met het cultureel ondernemerschap in de Rotterdamse popmuziek! Ook in 2019 zijn de Rotterdamse popmuzikanten weer succesvol geweest als cultureel ondernemer. Er is met crowdfundingscampagnes een bedrag van € 46.248,- binnengehaald. Het totaalbedrag is minder dan de voorgaande jaren, maar alle projecten hebben het streefbedrag ruimschoots gehaald en het project gerealiseerd.

Met het programma Investeer in Talent verzamelt, ondersteunt en promoot de Popunie crowdfundingsprojecten van ondernemende Rotterdamse muzikanten op o.a. Voor de Kunst. Deze projecten geven we een extra impuls door ze overzichtelijk te bundelen en extra aandacht en ruimte te geven op de website en social media van de Popunie. Steeds meer muzikanten proberen op creatieve en inventieve wijze hun nieuwe plaat, videoclip of buitenlandse tour uit de markt gefinancierd te krijgen. De investeerders krijgen in ruil voor hun bijdrage en afhankelijk van de hoogte hiervan tegenprestaties geleverd door de muzikanten. Dit varieert van een aantal gesigneerde exemplaren van de te realiseren cd tot het verzorgen van een huiskamerconcert live bij de investeerder thuis.

In 2019 zijn er 9 crowdfundingsprojecten van Rotterdamse popmuzikanten gerealiseerd. Deze 9 projecten hebben in totaal € 46.248,- opgebracht. In totaal hebben 708 donateurs een bijdrage geleverd en geïnvesteerd. Alle projecten hebben het streefbedrag behaald of overtroffen. Hieronder zie je een overzicht van de crowdfundingsprojecten in 2019 die bij de Popunie bekend zijn en promotioneel werden ondersteund.

Zoek hier naar crowdfunding projecten op onze site.

Tourverslag: Albatre in Duitsland

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Albatre ging naar Duitsland. De band schreef een kort verslag.

Stubnitz in Hamburg
Het eerste station was de Stubnitz in Hamburg. Dit venue (boot) is fantastisch, maar het bezoekersaantal is meestal vrij klein. De core “party” business van de Stubnitz zijn technofeestjes in het weekend, dan is het wel druk daar. Doordeweeks doen ze hun best om meerdere malen in de week concerten aan te bieden. Deze venue is dus een boot. Je kan er slapen in een kajuit en ze verzorgen je met eten incl. ontbijt. Ook als er niet veel mensen op af komen, is het een bijzondere plek om te spelen. Er waren ca. 15 bezoekers.

Ook leuk, de Stubnitz ligt direct in de Speicherstadt, vlakbij de nieuwe Elb Filharmonie en je kan een wandeling doen en alles ontdekken. Ook goed om te weten, is dat de Stubnitz elk concert met multicam´s opneemt. Dus je houdt er wel een leuke live-registratie van je gig eraan over. Stubnitz is en blijft een aanrader.

Römer in Bremen

Volgende dag gingen we naar Bremen. We hebben er nooit eerder gespeeld. De venue heet Römer. Het podium is in een loods gevestigd en je wordt goed verzorgd met eten en slaapplek. Römer is een DIY-plek van muziekenthousiasten, die vinden dat er te weinig underground muziek in Bremen aangeboden wordt. Daarom organiseren zij zelf 3 tot 4 keer per jaar concerten. Er waren ca. 70 bezoekers. We deelden het podium met een andere band uit Zwitserland.

Schieszhaus in Zeulenroda
Next stop is in het oosten van Duitsland – Zeulenroda. Zeulenroda ligt in de middle of nowhere op het platteland, zuidelijk van Leipzig. Omdat er vrij weinig gebeurt qua livemuziek heeft een groep muzieknerds hun eigen festival opgezet. Het podium is gevestigd in een oud DDR-clubhuis en het is feest daar. De mensen uit het dorp zijn hongerig naar muziek en ze komen er allemaal op af. Fantastische live gig.

Immerhin in Wuerzburg
De laatste gig leidt ons naar het zuiden. We hebben al twee keer bij het Immerhin gespeeld. Hun opzet is een soort alternatieve muziek matinee. Er kwamen 50 muziekfanatiekelingen op af die ons verwelkomden.

Dit was een  kleine tour. Het doel was om onze nieuwe lp en ep te presenteren en we hadden twee Duitse festivalboekers uitgenodigd (bij de Stubnitz & in Zeulenroda). We zijn vol hoop dat we volgende zomer meer festivals mogen doen!