Bound Centre – Calamity One

  • Calamity One

  • Bound Centre
    • Genre: Electronics, Constructive
    • Release-type: mixtape
    • Label: Bound Centre

Bound Centre is een nieuw Rotterdams label dat ook clubnachten organiseert. Dat ze streven naar vernieuwing blijkt uit hun eerste release Calamity One waar verschillende elektronische klanken gepresenteerd worden. Deze release staat vol met nummer van de oprichters en geeft blijk van hun ‘constructive’ richting.

Ice Viper bijt de spits af met een beat die doet denken aan werk van Bonobo, maar dan een tikkeltje neurotischer. Hiermee sluit het goed aan op de huidige versnellende tijdgeest: rust blijft op de voorgrond maar de drijvende kracht is een dansbare beat waarvoor een drang ontstaat om deze bij te houden.

4 More Years van Victor Metske (finalist Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018 categorie Electronics) bevat ook een opstuwende beat die aantrekkelijk, maar moeilijk te volgen is. Veranderingen in het nummer houden het dynamisch en zorgen dat je je omgeving even vergeet.

Delphic Expanse van Imhotel heeft meer weg van elektronische droneklanken in het intro voordat een robotische beat, als van een lopende band waarop de toekomst wordt geproduceerd, het overneemt. Het resultaat is een dansbare track voor mensen die geen progressie schuwen.

Holowave (finalist Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2017 categorie Electronics) laat met Borders zien wat de huidige status van future house is. Hij doet dit met een stevige beat en een sound die doet denken aan Girl Unit.

S x m b r a’s Glass Wall is een nummer dat laat zien hoe elektronische muziek ook buiten een clubsetting tot zijn recht kan komen. Een soundscape die prettig in het gehoor ligt, is de afsluiter van de showcase en zet je weer terug in de huidige tijd met het verlangen de nieuwe clubavond van Bound Centre bij te wonen. Dat kan op zaterdag 13 oktober tijdens Imaginary Band Land in Roodkapje.

Volg Bound Centre op Facebook.

Ontdek op maar liefst 44 locaties livemuziek tijdens Popronde!

Popronde is dè uitgelegen kans om opkomende acts op zeer diverse locaties in Rotterdam te bezoeken. Met 44(!) locaties is Popronde Rotterdam de grootste van Nederland. Laat je onderdompelen in het aanbod van nieuw talent en de hoeveelheid locaties die Rotterdam te bieden heeft. Alle optredens zijn gratis! Een goed begin van de Rotterdamse Popweek!

Popronde Rotterdam
Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Rotterdam maakte dinsdag haar programma bekend. O.a. het fenomeen Karel, Noorderslag bevestigingen Kita Menari (foto rechts) en Donna Blue, Meis, de kleindochter van Boudewijn de Groot, en acts als TAPE TOY (foto links) en Luna Mae (foto midden) komen op 3 november naar het centrum van Rotterdam. Bijzonder dit jaar is de groei van Popronde Rotterdam. Met 44 locaties weet Popronde Rotterdam een record te vestigen en zich de grootste Popronde van Nederland te noemen qua aantal locaties. Ook zijn dit jaar twee nieuwe partner erbij, zoals Hiphop In Je Smoel, die een podium host in Bibliotheek Rotterdam en The Daily Indie, die een podium host in Mudly’s Barbershop.

Nieuwe locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Van servieswinkel tot de Markthal, van kroeg tot restaurant. Naast café’s en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. Dit jaar zijn de nieuwe locaties: de Markthal, SolFood Rotterdam, Het Industriegebouw, Lilith, Haagse Bluf, Groos, Het Derde Servies, De Bonte Koe, evernow, Kunstuitleen Rotterdam, Ruby Lee and the Vintage Factory, Boekhandel Donner, SLA, De Gele Kanarie, Old Scuola, Kaapse Maria, Toko Trash, Roodkapje en By Jarmusch.

Rotterdamse Popweek
Tradititegetrouw is de Popronde onderdeel van de Rotterdamse Popweek. Tijdens de Popweek, die op vrijdag 2 november begint, staat de stad bol van de popmuziek, met een enorme diversiteit aan optredens, events en muziekstijlen. De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in het leven geroepen om bestaande en nieuwe popgerelateerde activiteiten te bundelen en in de schijnwerpers te zetten. Ontdek op zaterdag 3 november opkomende acts op maar liefst 44(!) locaties door middel van de Popronde!

Het gehele programma vind je hier. Vanaf 01.15 uur is V11 de plek waar de afterparty losbarst, met Thaïti wordt er gedanst tot in de late uurtjes. Alle concerten zijn gratis toegankelijk!