Bax Music organiseert wedstrijd voor muzikanten: We support your stage

Online muziekwinkel Bax Music is op zoek naar bands, singer/songwriters, producers en DJ’s die zich verder willen ontwikkelen. Door een video van een performance in te sturen, maak je kans op een goed gevuld prijzenpakket, waaronder opnametijd in een professionele studio en 3000 euro shoptegoed.

Studiotijd en shoptegoed

De winnaar van Bax Music ‘We support your stage’ krijgt 3000 euro vrij te besteden Bax Music shoptegoed. Daarnaast mag de opnamestudio van Gebouw-T in Bergen op Zoom twaalf uur lang gratis worden gebruikt, ondersteund door een sound engineer. Gaat het om een winnende DJ of producer, dan wordt er uitgeweken naar de BamBam Studio in Eindhoven, met acht uur studiotijd.

Professionele ondersteuning

Andere onderdelen van het prijzenpakket zijn een photoshoot, een professioneel ontworpen achtergronddoek voor optredens, en social media-advies, inclusief 100 euro advertentietegoed. Ook krijgt de winnaar professioneel mix-advies voor live-optredens. Dit alles wordt gedragen door de Bax Music Squad: een team van professionals, waaronder een event manager, designer, fotograaf en diverse muzikanten.

Inschrijven

Bands, DJ’s, producers en singer/songwriters kunnen deelnemen door uiterlijk 5 november het inschrijfformulier in te vullen. Hierbij dien je een muziekvideo of een video-opname van een optreden te delen. Bax Music kiest de vijf beste inzendingen. Met een stemming op Facebook wordt uiteindelijk de winnaar gekozen.

Check ‘We support your stage’ hier.

Bye Bye platenzaak

Bye Bye Platenzaak 🙁

Tien maanden. Tien maanden heb ik de dagelijkse perikelen van de eigenaren, het personeel en vinylliefhebbers met aanhang mogen meemaken. Je krijgt verhalen te horen met daarbij steeds een nieuw gezicht. Dit, terwijl ik platen sta schoon te maken met een lekker werkmuziekje op de achtergrond. Erg geliefd hierbij was The War On Drugs. Ik kan nu wel met trots zeggen dat ik precies weet hoe je een plaat het best schoon kan maken, aangezien ik meters – wat zeg ik – kilometers heb gemaakt met de doekjes er overheen halen.

Ik heb ook zoveel namen voorbij zien komen qua artiesten, genres en albums. Als muziekliefhebber komt dit je waarschijnlijk heel leuk voor, maar om nu te zeggen dat ik ook alles geluisterd heb, is weer een heel ander verhaal. Want het scenario van “Oh, ken je (vul artiest in)?” is regelmatig beantwoord met “Ja, van naam. Maar ik heb helaas de muziek niet gehoord, want er is nog zoveel wat ik moet luisteren.” Het feit dat er zo bizar veel muziek is, is me dan ook wel goed duidelijk geworden. Er is nog zoveel goeds om een keer op te zetten dat je bijna niet weet waar je moet beginnen.

Het is wel goed om een basis te hebben van wat je sowieso al heel tof vindt, dan kan je dit alleen nog maar verder uitbreiden. Ik krijg dus veel naar mijn hoofd geslingerd wat ik nog moet luisteren en kom er maar niet aan toe. Maar ja, de conversaties die hierbij komen kijken zullen me gelukkig nooit gaan vervelen, dus ik moet er maar mee leven.

Het werken bij Demonfuzz heeft me dan ook veel gegeven: behalve een bredere muzieksmaak, luister ik nu ook best anders naar muziek. Spraken eerder de vibe en melodie van een liedje me het meest aan, nu vallen echt alle instrumenten die gebruikt zijn bij de compositie me echt op. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar die verdieping is bij mij dus wel later gekomen. Ook luister ik nu meer naar de woorden die de artiest zingt en wat diegene hiermee wil overbrengen.

Sommige zangers zijn tegelijkertijd ook poëten, een goed maar voor de hand liggend voorbeeld hiervan is natuurlijk Morrissey. Verbeelden zijn melancholische teksten voor mij goed een bepaalde sfeer, zo is hij voor mijn nu oud-werkgever Erwin en collega Tim een heerlijke kans om even keihard iets anders mee te zingen. Want ja, een beetje zeikerig is het wel, het is gewoon een gevoelige vent. Wellicht voelen de mannen van Demonfuzz de drang om hun vocalen te showen wel omdat ze stiekem zelf ook een beetje gevoelig zijn? Ze gaan dan wellicht de The Smiths muziek in de winkel niet missen, maar misschien mij wel een beetje. Ik heb dan ook de belofte gekregen om af en toe een filmpje toegestuurd te krijgen waarin ik hun draai op The Smiths muziek zal horen. Ben benieuwd!

Nu ik op stage ben, kan ik met oortjes wel altijd mijn eigen muziek luisteren, maar het is toch anders dan dat je achter de toonbank staat en de muziek hard in een winkel speelt. Het heeft allebei zijn charmes. Toch ben ik blij dat ik aan een nieuw hoofdstuk ben begonnen, ook al betekent dit soms dat je andere fijne dingen hiervoor moet achterlaten.

Goed afgesloten is het wel, we zijn nog gezellig met de hele crew een hapje gaan eten. Altijd fijn die gratis wijn en de streken bleven natuurlijk ook niet in de zaak achter. Al met al heb ik een ontzettend fijne tien maanden gehad en ben dankbaar voor deze ervaring. Ik zal nog vaak genoeg terugkomen voor het ‘diggen’ en voor de plaatjes die in Mike zijn hoofd staan genoteerd en gelijk mijn naam mogen krijgen als ze binnenkomen. Thanks boys <3