Bye bye platenzaak

Bye Bye Platenzaak 🙁

Tien maanden. Tien maanden heb ik de dagelijkse perikelen van de eigenaren, het personeel en vinylliefhebbers met aanhang mogen meemaken. Je krijgt verhalen te horen met daarbij steeds een nieuw gezicht. Dit, terwijl ik platen sta schoon te maken met een lekker werkmuziekje op de achtergrond. Erg geliefd hierbij was The War On Drugs. Ik kan nu wel met trots zeggen dat ik precies weet hoe je een plaat het best schoon kan maken, aangezien ik meters – wat zeg ik – kilometers heb gemaakt met de doekjes er overheen halen.

Ik heb ook zoveel namen voorbij zien komen qua artiesten, genres en albums. Als muziekliefhebber komt dit je waarschijnlijk heel leuk voor, maar om nu te zeggen dat ik ook alles geluisterd heb, is weer een heel ander verhaal. Want het scenario van “Oh, ken je (vul artiest in)?” is regelmatig beantwoord met “Ja, van naam. Maar ik heb helaas de muziek niet gehoord, want er is nog zoveel wat ik moet luisteren.” Het feit dat er zo bizar veel muziek is, is me dan ook wel goed duidelijk geworden. Er is nog zoveel goeds om een keer op te zetten dat je bijna niet weet waar je moet beginnen.

Het is wel goed om een basis te hebben van wat je sowieso al heel tof vindt, dan kan je dit alleen nog maar verder uitbreiden. Ik krijg dus veel naar mijn hoofd geslingerd wat ik nog moet luisteren en kom er maar niet aan toe. Maar ja, de conversaties die hierbij komen kijken zullen me gelukkig nooit gaan vervelen, dus ik moet er maar mee leven.

Het werken bij Demonfuzz heeft me dan ook veel gegeven: behalve een bredere muzieksmaak, luister ik nu ook best anders naar muziek. Spraken eerder de vibe en melodie van een liedje me het meest aan, nu vallen echt alle instrumenten die gebruikt zijn bij de compositie me echt op. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar die verdieping is bij mij dus wel later gekomen. Ook luister ik nu meer naar de woorden die de artiest zingt en wat diegene hiermee wil overbrengen.

Sommige zangers zijn tegelijkertijd ook poëten, een goed maar voor de hand liggend voorbeeld hiervan is natuurlijk Morrissey. Verbeelden zijn melancholische teksten voor mij goed een bepaalde sfeer, zo is hij voor mijn nu oud-werkgever Erwin en collega Tim een heerlijke kans om even keihard iets anders mee te zingen. Want ja, een beetje zeikerig is het wel, het is gewoon een gevoelige vent. Wellicht voelen de mannen van Demonfuzz de drang om hun vocalen te showen wel omdat ze stiekem zelf ook een beetje gevoelig zijn? Ze gaan dan wellicht de The Smiths muziek in de winkel niet missen, maar misschien mij wel een beetje. Ik heb dan ook de belofte gekregen om af en toe een filmpje toegestuurd te krijgen waarin ik hun draai op The Smiths muziek zal horen. Ben benieuwd!

Nu ik op stage ben, kan ik met oortjes wel altijd mijn eigen muziek luisteren, maar het is toch anders dan dat je achter de toonbank staat en de muziek hard in een winkel speelt. Het heeft allebei zijn charmes. Toch ben ik blij dat ik aan een nieuw hoofdstuk ben begonnen, ook al betekent dit soms dat je andere fijne dingen hiervoor moet achterlaten.

Goed afgesloten is het wel, we zijn nog gezellig met de hele crew een hapje gaan eten. Altijd fijn die gratis wijn en de streken bleven natuurlijk ook niet in de zaak achter. Al met al heb ik een ontzettend fijne tien maanden gehad en ben dankbaar voor deze ervaring. Ik zal nog vaak genoeg terugkomen voor het ‘diggen’ en voor de plaatjes die in Mike zijn hoofd staan genoteerd en gelijk mijn naam mogen krijgen als ze binnenkomen. Thanks boys <3

Saar Gerssen is een jonge muziek- en festivalliefhebber en studente aan het Grafisch Lyceum. Haar enthousiasme voor de Rotterdamse muziekscene is groot en voor de Popunie maakt ze graag vlogs, interviews of live-verslagen. Saar is ook actief voor Subbacultcha en werkte bij Demonfuzz Records.

Kom alvast in de stemming voor de Rotterdamse Popweek

Laat zien dat jij erbij bent tijdens de Rotterdamse Popweek 2017: Verander je profielfoto!
De vijfde editie van de Rotterdamse Popweek komt eraan. De enige week die 10 dagen duurt, vindt dit jaar plaats van vrijdag 3 t/m zondag 12 november. Ben jij er ook bij? Versier dan nu je profielfoto op Facebook met een van de toffe Rotterdamse Popweek kaders.

Hoe?

Dat is heel makkelijk. Als je op ‘profielfoto uploaden’ klikt op je Facebookprofiel, krijg je de optie ‘kader toevoegen’ (of add frame in het Engels). Daar kun je scrollen totdat je de kaders ‘Rotterdamse Popweek 2017’ ziet (als je Popunie liket) of je typt in de zoekbalk ‘popunie’ of ‘popweek’. Daarna stel je in of je deze tijdelijk wilt gebruiken (bijvoorbeeld tijdens de Popweek of tot na de Popweek) of niet.

Of je komt er via deze link.

Laat zien dat je erbij bent!

P.s. sta je ook al aanwezig bij het Facebook-event?