Music Support: Fools For Soul wint Band Boost 2016

Band Boost 2016 winnaar - Fools for Soul - Foto door Danny van der Weck - 01 - Live SMALL2Op zaterdag 14 mei regende het prijzen in het Energiehuis. Wat Douwe Bob niet lukte, is diverse regionale bands wel gelukt; een prijs in de wacht slepen!  De felbegeerde eerste prijs ging naar de Rotterdamse soul/funkband Fools for Soul. De band wint onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop 2016 en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio. Met jouw band met de Band Boost meedoen? Vanaf heden is de inschrijving voor editie 2017 geopend! 

De Band Boost is een begrip in Dordrecht en omstreken. Tijdens de voorrondes, halve finale en finale komen  muziekliefhebbers, programmeurs en muzikanten bijeen om het nieuwste aanstormende poptalent van de regio Dordrecht te ontdekken. Deze finale was de afsluiter van een zeer geslaagde editie van de Band Boost, een editie waarin meer lokale sponsors dan ooit hun medewerking aan de talentenjacht verleenden en hiermee een prachtig prijzenpakket voor de bands mogelijk maakten.

De vijf finalisten waren stuk voor stuk talentvolle, veelbelovende regionale bands. De jury, bestaande uit Jasper van Dorp (Labtones), Peter Paul van Hout (Velvet Music), Ronald van Maren (I Against I) en Herman Hofman (3FM) koos unaniem voor Fools for Soul. De band maakte een ijzersterke indruk met sterke songs, een zeer goede zanger en een solide en strakke tienkoppige band. Fools for Soul ging naar huis met een zeer uitgebreid prijzenpakket bestaande uit onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop op zaterdag 11 juni en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio.

De tweede prijs was voor de jazz/popact Marlou en rockband The Pendulum’s Motion ging naar huis met zowel de derde prijs als de publieksprijs. Naast de jury- en publieksprijzen werd ook de Big Rivers Gold Card uitgegeven. De organisatie van Big Rivers koos uit de finalisten een band die een optreedplek wint op de SENA Young Talent Stage van het Big Rivers Festival. Deze plek ging naar hardfunkband Raise the Ace. De piepjonge Dordtse hardrockband Dead Company viel buiten de prijzen, maar wist met hun energieke optreden wel heel de Power Stage op zijn kop te zetten.

Zelf meedoen met de Band Boost? De inschrijfperiode voor editie 2017 is vanaf heden geopend. Bands uit de regio Dordrecht kunnen zich aanmelden via www.popcentrale.nl/bandboost.

Band Boost 2016 was een productie van de Popcentrale en werd mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Zuid-Holland, Wantijpop, KEYMUSIC, Poppodium Bibelot, Merz Dordrecht, Studio 4205, Photon Imaging, The House of Music, Podium Dolhuis,  Studio Kraakbeen, Van Engelen Audio, Prosound Media, Drukwerkdeal.nl, Steftiaan en Big Rivers Festival.

Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

Foto: Danny van der Weck

POPUNIE_MUSICSUPPORT_ZHOLLAND_FCBand Boost werd mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.

Nieuw uitwisselingsproject van Stage Europe Network

11755220_946781888699116_4723075339615180229_nHome is where… is het vijfde Nederlandse multilaterale uitwisselingsproject als resultaat van het Stage Europe Network; een samenwerkingsverband van zeven culturele organisaties afkomstig uit Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, IJsland en Estland. Doel van het netwerk is om de ervaring van jonge muzikanten te verbinden, te vergroten en om de jonge bands te promoten binnen Europa. De Popunie is de Nederlandse partner in het Stage Europe Network (SEN).

Home is where… is een Nederlands/Duits project waarbij jongeren uit zes Europese landen een interculturele en Europese ervaring opdoen, met popcultuur als vertrekpunt. Ze reizen, wonen en werken samen gedurende zeven dagen op basis van het thema: Home is where…

De bands zullen drie dagen in Bremen verblijven en hebben daar o.a. verschillende workshops, spelen op straat, improviseren op films, maken nieuwe nummers en doen een showcase op de Breminale. Daarna vertrekken ze naar Rotterdam waar huiskamerconcerten plaatsvinden, ze maken een live videoclip en er ter afsluiting spelen de bands op Westerpop in Delft op 16 juli.

Door de huidige situatie in Europa met betrekking tot vluchtelingen en de hiermee gepaard gaande spanningen in de samenleving in het debat hierover, voelen we de noodzaak dit onderwerp als uitgangspunt van het project te nemen. Niet op een letterlijke manier, maar door elementen als afhankelijkheid, onveiligheid en menselijkheid te transformeren naar het persoonlijke domein. Op basis hiervan gaan de muzikanten aan de slag met het schrijven van een nieuw nummer en verzorgen de foto/filmmakers de verbeelding hiervan.

De Europese bands die hieraan deelnemen zijn:

stallsStalls – Franse pop
Er komt meer uit Frankrijk dan “du pain, du vin et du fromage”; bijvoorbeeld de viermanformatie Stalls. Deze jonge band maakt mooie songs in een perfecte combinatie van stevige rock, stijlvolle pop en zoete soul.

 

 

noorse hiphopGameKingz  – Noorse hiphop
Bij Noorwegen denkt niet iedereen direct aan hiphop, maar deze jonge formatie heeft de ambitie daar verandering in aan te brengen. GameKingz vertellen hun eigen verhaal, recht uit het hart en uit hun dagelijkse realiteit in een onuitputtelijk stroom energie. GameKingz maken old skool hiphop, beïnvloed door Biggie, 2Pac en Jodski.

 

havingtonHavington – Duitse indie-folk-pop
De jonge band Havington uit Bremen maakt aanstekelijke akoestische indie-pop. Een gevoelige en dromerige stem wordt gecombineerd met beknopte ritmes en pakkende melodieën. De eerste ep is in 2015 gemaakt en draagt de titel Curiosity. Dit is niet alleen de naam van hun eerste single, maar ook karakteristiek voor hun gezamenlijk houding tegenover het leven: nieuwsgierigheid.

 

logueLogue – Rotterdamse indiepop
De Rotterdamse band Logue is in 2013 ontstaan rond singer/songwriter Sjoerd van Heumen. De band zoekt de balans tussen simpele popnummers en eigenwijze indie rock. Bijgestaan door synthesizers en een sterke ritmesectie bestaande uit bas en drums. De titel van de ep is niet alleen vernoemd naar de single Cold Hearts maar weeft zich ook als een soort rode draad door de rest van de liedjes heen. Harteloosheid is dan ook een thema dat veel terugkeert. Invloeden van de band zijn: Foals, Bombay Bicycle Club en Atlas Genius.

 

przyPrzyborowski & Sekcja – Poolse rockende singer/songwriter
Paweł Przyborowski is een Poolse muzikant die een melancholische mix van pop, psychedelica en rock maakt, waarbij zijn songteksten het vertrekpunt vormen. Pawel treedt sinds enkele jaren op met de band Sekcja. Vorig jaar was de release van de goed ontvangen ep 15. Momenteel werkt hij aan de afronding van zijn debuut-lp Śmiertelnie Zdrowy. Samen vormen ze Przyborowski & Sekcja.

 

ol millOl’ Mill – Estlandse bluesrock
Is Ol’ Mill de nieuwe belofte uit Estland? Geïnspireerd door grootheden als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Gregory Porter en John Coltrane weet je in ieder geval welke kant de muziek op kan gaan. Ze beweren ook niet voor niets muzikaal grenzeloos te zijn.

 

Wil je meer weten? Kijk dan even op de website van SEN.

Dit project van Stage Europe Network komt mede tot stand met ondersteuning van Erasmus+ en de Popunie.