Bands en hiphopacts kunnen zich weer inschrijven voor de Grote Prijs van Nederland

groteprijsvanSinds gisteren, 1 september, staan de poorten bij de Grote Prijs van Nederland weer wagenwijd open voor inschrijvingen. Ook dit jaar zoekt de Grote Prijs de beste bands en hiphop artiesten. Inschrijven kan online tot en met 11 oktober. De finale vindt plaats op 30 januari in Paradiso (Bands) en Melkweg (Hiphop).

De Jury en het traject
De Grote Prijs van Nederland is niet zomaar een competitie: De afgelopen edities heeft de organisatie een uitgebreid coaching traject ontwikkeld. Tijdens de gehele duur van de competitie zijn er professionals uit de industrie om de bands te begeleiden. De coaches richten zich op alle facetten van het muzikantschap; zowel creatief als zakelijk. Dit jaar zijn de coaches voor hiphop Adje, Sticks, Fit en Akwasi en voor bands Dennis van Leeuwen (Kane), Llewy Is Sel (Relax) en Bastiaan Bosma (Aux Raus).

Vorig jaar won Charl Delamarre de Grote Prijs in de categorie Singer-songwriter én ook onze Grote Prijs van Rotterdam in dezelfde categorie. Sinds die tijd stond hij op festivals als Damaris, The Brave, speelde bij DWDD en 3FM en tekende een contract bij Sony Music. Leeways won in de categorie Bands en mocht daarna spelen op onder andere de Zwarte Cross en bij DWDD en was te horen op 3FM, Radio 538 en FunX. De categorieën wisselen jaarlijks, singer-songwriters kunnen volgend jaar weer mee doen.

Het publiek telt ook mee
Naast de juryprijs geeft de Grote Prijs ook een stem aan het publiek. Vanaf de start van de aanmeldperiode kan het publiek haar invloed uitoefenen door via de site van de Grote Prijs te stemmen op hun favoriete artiest. Hierin is er een bijzondere rol weggelegd voor het CJP. Met de inzet van twee wildcards per categorie bepalen zij uiteindelijk welke publieksfavorieten doorstromen naar de kwartfinale.

Doe mee!
Meedoen aan de Grote Prijs betekent spelen op de grootste podia van Nederland, media aandacht en dé kans om te werken met succesvolle muzikanten en professionals uit de industrie.
Inschrijven kan tot en met 11 oktober via deze website.

Half Way Station maakt zich klaar voor albumrelease

HalfWayStation-c-MariekeOdekerkenMet internationale releaseparty’s en showcases op Reeperbahn, presenteert de indieband Half Way Station haar tweede album DODO. De Europese distributie hiervan loopt via WeAreElevate Records. In Nederland wordt het album op 10 oktober gepresenteerd in Rotown te Rotterdam. De band geeft deze week nieuwe voorproefjes met een nieuwe live
video en een documentaire over de opnames in Zuid-Frankrijk.

Reeperbahn Festival
Half Way Station is bevestigd voor het gerenommeerde Reeperbahn Festival in Hamburg. Reeperbahn is een van de meest belangrijke showcase festivals van Europa. Half Way Station is daar live te bewonderen op 24 en 25 september.

Nieuwe live video
Half Way Station won begin dit jaar de Juryprijs en webprijs tijdens de Parijse showcase/wedstrijd Le Génération Réservoir en liet een jury van professionals uit de Franse muziekindustrie met open mond achter: Niet gek dus dat de band op 16 september ook in Parijs een releaseshow heeft staan. In de tussentijd is Half Way Station live alleen maar zekerder van hun zaak geworden en weten ze het publiek als geen ander in te pakken. De tour naar Parijs werd mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Export Rotterdam.
Documentaire: The Making of DODO
Tijdens de opnames van DODO in Zuid-Frankrijk is de band gevolgd met een camera, hiervan is een documentaire gemaakt door Liesbeth van der Vlegel. In de documentaire is vastgelegd hoe de opnames van DODO tot stand zijn gekomen in bastille Le Vallon in Zuid-Frankrijk. Het opnameproces was de droom van elke sound-engineer: elk instrument een eigen kamer en natural reverbs.

11924960_924508004261819_3701760880575768987_nFeestje!

Op 9 september viert Half Way Station alvast een feestje in Bar3. Op deze avond is er o.m. een viewing van de documentaire op een groot scherm en een optreden van de supernieuwe band Saint Solaire. Popcorn en magnetron zijn aanwezig en iedereen is welkom!

De speciale tourposter hiernaast is een cadeautje van Vincent Blok.