Bregje Sanne Lacourt, Charl Delemarre en The Afterveins in halve finale Grote Prijs van Nederland

gpnlllDe Grote Prijs van Nederland bevindt zich inmiddels in een belangrijke fase: de afgelopen weken moesten alle achtenveertig kwartfinalisten zich tijdens de eerste liverondes bewijzen voor publiek én jury. Maar liefst acht kwartfinales vonden plaats, verspreid over podia als W2 (Den Bosch), Metropool (Hengelo), People’s Place, Pakhuis Wilhelmina en Bitterzoet (Amsterdam). De bands en singer/songwriters hebben zich van hun beste kant laten zien en zowel de professionele jury van de Grote Prijs als het publiek heeft gesproken.

De dertig deelnemers die een plek in de halve finales hebben verdiend zijn:

Singer/songwriters: Taco de V, Iris Penning, Sascha Elisah, Nana Adjoa, Valentina Elèni, Charley Marie, Tim Tells, Marit Trienekens, Bregje Sanne Lacourt, Jeanne Rouwendaal, A Brighter Light, Chelsea & Boudewijn en Daniel Cane & The Rebellion
Publieksfavorieten: Arnold Veeman en Charl Delemarre

Bands: Sväva, My Blue Van, Lakshmi, Leeways, The Afterveins, Hoffman, The Brahms, The Peterlees, Guillaume Finta, Kid Harlequin, Orange Fox, Fenn en Valour up Twice
Publieksfavorieten: Try Acrobatics en Sir James

De in totaal zes halve finales vinden plaats van 18 oktober tot en met 1 november. Dan gelden het Paard van Troje (Den Haag), TivoliVredenburg (Utrecht), W2 (Den Bosch), The Sugar Factory en People’s Place (Amsterdam) als het strijdtoneel. Voor het echter zover is worden de deelnemers tijdens de tweede bootcampsessie in de Q-Factory door de coaches van de Grote Prijs klaargestoomd. Daarbij ligt de focus op de ontwikkeling van de liveshow. De coaches van dit jaar zijn Dennis van Leeuwen (Kane), Marien Dorleijn (Moss), Wouter Hamel, Elle Bandita, Eddy Steeneken (Moke) en Llewy Is Sel (Relax).

CJP biedt halve finalisten een wildcard voor de finale
Dit jaar bundelt de Grote Prijs van Nederland voor het eerst de krachten met CJP. Dit in de vorm van een CJP Wildcard. Tijdens de halve finales neemt CJP plaats in de jury van de Grote Prijs om vervolgens per categorie een wildcard uit te delen aan een act die volgens het culturele platform een plek in de finale verdient.

Voor meer informatie bezoek je de website van de Grote Prijs van Nederland.

De Skaggerz presenteert debuutalbum in Rotown

10380287_765455113485711_9197968793410473886_nRotown Showcase (voorheen Rotown College) biedt een platform voor jonge Rotterdamse bands om hun eigen geluid ten gehore te kunnen brengen. Waar het ooit gebonden was aan Rotterdamse opleidingen, biedt het nu ruimte voor alle groeiende bands hun ep/lp te releasen of simpelweg een nieuw project levensvatbaarheid op het podium te geven. Zo ook met de Nederlandse party-reggae-ska-punkband De Skaggerz, die op donderdag 18 september haar debuutalbum Merkwaardige Wezens presenteert.

Na hun eerste geslaagde demo en de succesvolle release van hun ep Niet Helemaal Non-Fictie in 2013 werd het tijd voor een compleet album, dat deze avond voor het eerst verkrijgbaar zal zijn. Sinds jaar en dag brengt de band de hardste party-reggae-ska-punk naar de Nederlandse podia en festivals. De zes merkwaardige wezens waaruit de band bestaat slagen er telkens in om alledaagse momenten om te toveren in ware zweetsessies waar je als bezoeker geheid met meer energie uit komt dan dat je er in ging.

http://www.youtube.com/watch?v=WSpB9aTyKCE&feature=youtu.be
De Skaggerz – Bla

FlyerNaast het geluid van de vaste formatie kun je straks ook genieten van meerdere ‘gast-skaggerz’ die ook hun steentje bijdroegen aan het uiteindelijke resultaat. Onder andere Phoenix City Retaliators komt spelen en DJ 2e Hans draait plaatjes.

Het album verschijnt zowel op lp (met download code) als op cd. Deze zijn natuurlijk op de release avond te bemachtigen. De lp voor 10 euro en de de voor 5 euro.

Extra informatie
Datum: donderdag 18 september
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur / Deur open: 20:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotown.

Dit optreden wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.