23 September selectie Sena Grote Prijs van Rotterdam bekend

SENAGROTEPRIJSVANROTTERDAM_LOGODe juryrapporten zijn bijna klaar! Op woensdag 23 september om 16.00 uur maken we bekend welke acts zijn geselecteerd voor de halve finales van de Sena Grote Prijs van Rotterdam.

Inmiddels zijn ook de locaties en data van de halve finales en finales bekend. De halve finales zullen plaatsvinden op zondag 18 oktober in Grounds/WMDC. De finales zullen plaatsvinden op zaterdag 7 november in LantarenVenster tijdens het eerste weekend van de Rotterdamse Popweek.

De Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt mede gefinancierd door Sena.

Voor meer informatie over de wedstrijd, ga je naar de website.

Festival In De bak

Logo-In-de-BakIn de cellen en luchtplaatsen waar voorheen boeven en gespuis werden opgeborgen, vindt op 27 september stadsfestival In De Bak plaats. Voordat Gevangenis Noordsingel wordt verbouwd tot Do-It-Yourself-woningen, krijgt Rotterdam een laatste kans om het gebouw uit 1872 van binnen te bekijken. Het programma bestaat uit twee onderdelen: het In De Bak Festival en de Gevangenistour. Vanwege de enorme belangstelling zijn de vleugels in meerdere blokken van 2 uur geopend voor de bezoekers. Het festival op de luchtplaatsen vermaakt jong en oud met muziek, workshops en een vintage markt van Swan Market.

Gevangenistour
Hoe was het om opgesloten te zitten in de bak? Dit wordt duidelijk aan de hand van verschillende korte voorstellingen. Er wordt onder andere meegeluisterd naar een telefoongesprek van een gevangene naar zijn moeder en zijn vriendin. Hoe werd de uitzichtloosheid van het gevangenisleven bestreden met een palmboom? Dat en nog veel meer komt tot leven tijdens de tour door de gevangenis.

P.I. Noordsingel
De Noordsingel is één van de oudste gevangeniscomplexen van Nederland. Het bestaat uit twee gebouwen: de Strafgevangenis en het Gerechtsgebouw. De Strafgevangenis werd in 1872 in gebruik genomen en was volledig zelfvoorzienend. Een dorp op zich. Alleen was het een dorp waaruit het niet mogelijk was om te ontsnappen en waar men 23 uur per dag opgesloten zat in een cel van 10m². In 2013 sloot Gevangenis Noordsingel haar deuren en startten de voorbereidingen voor Do-It-Yourself-wonen in de gevangenisvleugels, onderdeel van herontwikkelingsproject Tuin van Noord.

Noordsingel-gevangenis-12In De Bak Festival
Op de voormalige luchtplaatsen staan leuke zithoekjes en een breed aanbod aan foodtrucks. Swan Market verzorgt een markt met handgemaakte sieraden, accessoires, fashion en vintage. Verschillende singer/songwriters voeren de muzikale boventoon op het eerste podium. Bij het tweede podium gaan de voetjes van de vloer als een dj de lekkerste hitjes van toen draait. Een derde podium wordt verzorgd door het Eendracht Festival.

Eendracht Festival podium
Het Eendracht Festival heeft een selectie gemaakt van een aantal van de leukste Rotterdamse artiesten van dit moment. Zij presenteren o.m. Afronaut, Omani en Autumnchild op Luchtplaats X tussen 12.00 en 20.00 uur.

Extra informatie
Datum: zondag 27 september
Aanvang:
10.00 – 20.00
Locatie:
Gevangenis Noordsingel, Noordsingel 115
Entree: € 10 | kinderen € 5
FestivalsiteFacebookevent