Zomerterras en De Kroepoekfabriek gaan samen voor muziek in de stad

zomerterrasOok dit jaar werken De Kroepoekfabriek en het Zomerterras weer samen. Voor het vierde jaar op een rij alweer… time flies! De vrijwillige Kroe van het Vlaardingse poppodium, voor de gelegenheid omgedoopt tot ZomerKroe, staat gedurende alle weekenden achter de bars van het festival om iedereen op zijn wenken te bedienen. De Kroepoekfabriek levert wederom een bijdrage aan de muzikale invulling van het festival; een aantal bands zijn gezamenlijk geprogrammeerd. Gedurende het gehele festival is iedereen bovendien welkom voor wat gezelligheid in KF’s Tuinhuis (en om concertkaartjes te kopen).

Het Zomerterras en De Kroepoekfabriek vormen een waar dream team. Dankzij deze gouden samenwerking, wordt er namelijk geld uitgespaard, dat direct terugvloeit in de programmering van zowel het Zomerterras als De Kroepoekfabriek. Dankzij de Zomer Kroe kan er een groter deel van het budget naar het programma van het festival. Door op deze manier samen te werken, kunnen ze ervoor zorgen dat er mooie dingen gebeuren in de stad. Nu en hopelijk ook nog in de toekomst.

Programma
De Kroepoekfabriek is het poppodium van Vlaardingen en programmeert ook bands op het Zomerterras. Bongo Botrako, Raise The Ace, The Cool Quest, Maison du Malheur en My Baby zijn geprogrammeerd; in het programmaboekje te herkennen aan het KF-logo.

Kom buurten
De Kroepoekfabriek verhuist gedurende het Zomerterras weer naar het festivalterrein. Dit jaar kamperen ze tijdelijk in het gloednieuwe KF Tuinhuis, of in de voortuin. Dé perfecte plek om even te relaxen of om coole KF-items aan te schaffen. Of om tickets te kopen voor het programma van het kersverse seizoen, waar onder meer Giovanca, Elle Bandita, Hugh Cornwell (ex-The Stranglers) en dansfeest 40UP voorbij komen. Verder is iedereen die vragen heeft, nieuwsgierig is, Dikke Vriend wil worden, een praatje wil maken of zich misschien ook wel zou willen aansluiten bij de vrijwillige Kroe, van harte welkom!

Het Zomerterras vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 augustus, 22, 23 en 24 augustus en 29 en 30 augustus in Oranjepark ’t Hof te Vlaardingen.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van het Zomerterras.

 

Rotterdamse acts op Summertime Festival in Den Haag

SUMMERTIME_2014_poster_nlMusicon en de Grote Markt presenteren op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juli een bijzonder festival in het hart van Den Haag: Summertime Festival. Rotterdamse bands/acts op het programma zijn onder anderen Los Paja Brava en Gery Mendes.

Er staan veel volks- en wereldmuziekvoorstellingen op het programma, maar ook klassieke muziek, jazz, akoestische popmuziek en dansvoorstellingen. Summertime vindt plaats vanaf een schilderachtig carrouselpodium op de Grote Markt in Den Haag. Vrijdag 25 juli start het Summertime Festival om 15:30 uur. Op zaterdag en zondag is het festival te bezoeken vanaf 12:00 uur.

Thema dagen
Zoals elk jaar is het weekend uit drie thema dagen opgebouwd. Op vrijdag staat slagwerk centraal, op zaterdag geven de snaarinstrumenten de toon aan en op zondag staan de toetsen in het zonnetje.

Tijdschema
Eerder maakte Musicon de volledige programmering bekend. Nu is ook de tijdsindeling bekend.

Vrijdag 25 juli
15:00 Deejay Irie
15:30 Flow Performing Arts
16:30 Drumschool Cleuver
17:10 Deejay Irie
17:35 Monck
18:30 Prinses Christina Concours: Coen Dijkstra
19:00 Yamato Taiko School
19:30 Oké Sène & Sène Percu
20:10 Deejay Irie
20:30 Los Paja Brava

Zaterdag 26 juli
12:00 Prinses Christina Concours: Ruben Silva Kas
12:35 Kees Gelderblom & Marco Santos
13:25 New Dutch Academy
14:15 Hans Vandenburg
15:10 The Scroll Ensemble
16:10 The Hellhounds
17:05 Dyzack
18:10 Smutfish
19:20 Gery Mendes a.k.a. GMB
20:30 Quarteto Lowina feat. Joshua & Reppi Rosenberg

Zondag 27 juli
12:15 Muziekacademie Den Haag: Dieneke Bleijenburg, Tory Stoutjesdijk, Maarten Crefcoeur, Joke Kok, Luka Suurmond, Dion Stevers
13:15 Prinses Christina Concours: Lieke Krantzen & Dies van den Berg
13:50 Bamboozlin’
14:55 Equinox
16:05 Marco Santos Band
17:15 Masalsa Sextet

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van  of Facebook pagina van het Summertime Festival.

Summertime Festival wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.