Samenwerking De Kroepoekfabriek en het Zomerterras

ZOMERKROE 2013Het Zomerterras en De Kroepoekfabriek, het poppodium in Vlaardingen, slaan ook dit jaar weer de handen ineen. Zo zal de bar tijdens alle weekenden gedraaid worden door de vrijwillige Kroe van De Kroepoekfabriek. Op deze manier besparen de vrijwilligers veel geld. Dankzij hun inzet dragen ze direct bij aan het muziekprogramma van zowel het Zomerterras als De Kroepoekfabriek.

De Kroepoekfabriek is nu een zoektocht gestart naar enthousiaste vrijwilligers die met elkaar willen helpen om van het Zomerterras 2013 een succes te maken. Iedereen die zin heeft om met een groep leuke, gezellige mensen achter de bar van dit geweldige festival te staan, is bij deze welkom om zich aan te sluiten bij de ZomerKroe. De Kroepoekfabriek zoekt mensen die (minimaal twee avonden) gedurende vier weekenden als lid van de vrijwillige Kroe op Rock ’n Ramps en/of het Zomerterras willen meedraaien in de horeca. De data van de dagen waarvoor we mensen zoeken, zijn de laatste vier  weekenden van augustus. Concreet gaat het om 10, 11, 15, 16, 17, 18, 23, 24, 25, 30 en 31 augustus. Iedereen die wil helpen, is welkom! Jong en oud, met of zonder barervaring.

Behalve de onvergetelijke ervaring van het samen werken op een festival, krijg je in ruil voor je gewerkte diensten een ZomerKroe-shirt, een gezellige borrel na afloop van iedere gewerkte avond, twee vrijkaartjes voor een concert naar keuze in De Kroepoekfabriek en, als knallende afsluiter, een volledig verzorgd en gratis eindfeest voor de ZomerKroe in De Kroepoekfabriek.

De Kroepoekfabriek mag zich zeer gelukkig prijzen met een grote Kroe, van al ruim honderd man/vrouw. Voor de festivals verwacht de organisatie dat er nog wat extra handjes nodig zullen zijn om de festival-bars soepel en vooral gezellig te kunnen bemannen. Vandaar dat De Kroepoekfabriek bij deze nieuwe vrijwilligers  wil aantrekken. In principe werken zij dan als vrijwilliger van de Kroe, maar wel slechts gedurende deze vier weken, op het Zomerterras en/of Rock ’n Ramps. Wie daarna zo enthousiast is dat hij/zij wil ‘blijven’ is natuurlijk van harte welkom bij de Kroe!

Samen met alle vrijwilligers kunnen het Zomerterras en De Kroepoekfabriek er zo voor zorgen dat het aanbod van zowel het Zomerterras als De Kroepoekfabriek nóg mooier en beter kan worden.

Informatieavond ZomerKroe
Op dinsdag 2 juli a.s. is er om 19:00 uur een informatieavond voor de hele ZomerKroe in De Kroepoekfabriek. Dus, iedereen die wil werken op het Zomerterras en/of Rock ’n Ramps, of nieuwsgierig is, kan deze avond alvast in de agenda zetten.

Vrijwilligers die zich direct willen opgeven kunnen dat doen via het online formulier dat te vinden is via deze link.Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Rory Dickhoff, coördinator horeca van De Kroepoekfabriek, via info@kroepoekfabriek.nl.

Voor verdere informatie kun je terecht op de website van de Kroepoekfabriek: www.kroepoekfabriek.nl of kun je contact opnemen via info@kroepoekfabriek.nl of 010-4455580.

Crowdfunding maakt magazine Metropolis

Logo MetropolisLiefhebbers van het Rotterdamse popmuziekfestival Metropolis kunnen zelf het magazine van het 25-jarig jubileum gaan uitgeven. Daarvoor maken mensen een bijdrage van minimaal tien euro over via de site 1000toffemensen.nl.

Deze manier van financieren heet ook wel crowdfunding, het volk betaalt mee aan een initiatief. Op deze manier hopen de makers het magazine met veel verhalen en foto’s uiteindelijk ook in de boekhandels te kunnen krijgen.

De jubileumuitgave van het gratis publieksfestival is met tienduizend euro een feit. Een van de Initiatiefnemers Paul van Schaik heeft zelf als bassist met de bands Walrus en Bad to The Bones op het festival gespeeld. “Maar ik ben vooral fan van het eerste uur en dit magazine wordt een bewaarexemplaar voor in de kast”.

De line-up van het festival dit jaar bestaat uit onder andere: Twin Forks, Ronnie Flex, Parquet Courts, Jacco Gardner en Shangaan Electro. Metropolis is op zondag 7 juli in het Zuiderpark in Rotterdam.

Extra informatie
Datum: Zondag 7 juli
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam
Aanvang: Nog niet bekend
Entree: Gratis

Veer informatie bezoek je de website van het Metropolis Festival.

Bron: RTV Rijnmond