Woot lanceert nieuwe website en videoclip

Woot promo 2013Het trio Woot, muzikaal doordrenkt met de geur van blues, soul en rokerige rock ’n roll, presenteert deze maand twee primeurs; de videoclip Son Of A van de gelijknamige ep en een bijbehorende, gloednieuwe website. Live vormde Son Of A al de muzikale apotheose van de optredens van Woot en in februari werd de band met dit nummer verkozen tot 3voor12 Hollandse  Nieuwe. Het was dan ook al snel duidelijk dat juist dit nummer voorzien moest worden van een videoclip.

De videoclip is tot stand gekomen in samenwerking met Koengeurts.nu, eerder al verantwoordelijk voor het artwork van de ep. Het visuele concept van de clip is gebaseerd op de psychedelische lichtexperimenten van de jaren zestig, begin jaren zeventig. Kunstenaars uit die tijd, zoals The Joshua Light Show en The Brotherhood Of Light, experimenteerden met zogenaamde liquid light projections om de muziek bij live optredens van artiesten als Pink Floyd, The Doors en Led Zeppelin visueel te ondersteunen. Hierbij werd gewerkt met overheadprojectors, gelaagdheid, minerale olie, water, kleurstoffen, papier en glasplaat. Datzelfde proces is aangehouden voor het maken van Son Of A, in combinatie met enkele eenvoudige technieken die de moderne software biedt.

Woot live zien? Dat kan op zaterdag 3 augustus tijdens Schollenpop op het Zuiderstrand in Scheveningen. Vanaf september reist de band door Nederland met de Popronde waarbij in ieder geval Arnhem, Nijmegen, Venlo, Delft, Haarlem en Zwolle aan worden gedaan. De ep Son Of A is te bestellen via de website op zowel cd als vinyl.

Woot – Son Of A

Woot werd in 2009 2de bij de High School Music Competition van de Popunie en won in 2011 de Grote Prijs van Nederland.

Voor meer informatie bezoek je de website van Woot.

Popunie Live act Wolf In Loveland en Mark Lotterman naar Capsloc

Lotterman2Adres2Het is nu nog volop zomer, dat kun je wel zien aan de regen die buiten je barbecue roestig klettert, of misschien druipen de lamellen op dit moment juist smeltend langs je ramen. Hoe dan ook, CAPSLOC kijkt alvast verlangend voorbij augustus, want september kent in ieder geval één zwoele zomeravond die je niet mag missen! Het is er één waar je bij moet zijn geweest en waar je niet voor op een zompig festivalterrein hoeft rond te banjeren.

CAPSLOC start de zinderende septemberprogrammering in stijl en geheel Rotterdams, met twee juweeltjes uit de Maasstad: Mark Lotterman en Wolf In Loveland!

Mark Lotterman is een singer/songwriter uit Rotterdam, zou je kunnen kennen van DWDD of misschien zag je hem vorig jaar wel optreden in Paradiso of dit jaar tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland op de Sena Talent Stage (powered by Popunie Live). Hij had het druk: optredens in de UK, Duitsland, Luxemburg en afgelopen lente trad hij 17 keer op in Canada. Zijn liedjes zijn rauw en verhalend, improvisatie en variatie is de kern van elk optreden. Marks verhalen zijn banaal, ontroerend, komisch en triest: een hittegolf met kippenvelgarantie.
Genre: Americana, klinkt als: Johnny Dowd, Bob Dylan, Jim White.

Wolf In Loveland is een van de meest opvallende nieuwkomers in de Rotterdamse popscene. De formatie won vorig jaar de Grote Prijs van Zuid-Holland en heeft inmiddels een levendige gemeenschap aan opkomende muzikanten om zich heen gebouwd. Drijvende kracht achter het collectief is Jan Minnaard, singer/songwriter. Fraaie harmonieën gaan gepaard met kleurrijke arrangementen. Wolf in Loveland presenteerde in maart 2013 het debuutalbum Wolf in Loveland. Later dit jaar gaat de band in het kader van Stage Europe Network naar IJsland en staan ze op Westerpop in Delft. Ook kun je deze band dit jaar tegenkomen op het rondreizende muziekfestival de Popronde.
Genre: Folk, klinkt als: Neil Young, Bob Dylan

Wolf In Loveland is in 2013 één van de tien uitverkoren Popunie Live acts, die een jaar lang in het zonnetje gezet worden ter promotie en ter stimulering van hun carrière. In dit kader heeft de act bovenstaande Re:VERSION clip opgenomen en waren ze onder andere te zien op Metropolis. Bekijk alle Popunie Live artiestenprofielen hier.

Extra informatie
Datum: Zaterdag 7 september
Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3, Capelle aan den IJssel (drie minuten loopafstand van metrostation Capelle centrum)
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 6,50 euro (voorverkoop) / 8,50 euro (deur)

Voor meer informatie bezoek je de website van CAPSLOC.