Winne en PSL Persoonlijk op Haags I Love Hiphop Festival

a5-ilhh2013-voor largeDe laatste week van juni is Den Haag het middelpunt van hiphop in Nederland. Van 23 tot en met 30 juni is er een zeer divers programma op verschillende locaties in de stad: een mega graffitiwall en landelijke breakdance finale op Parkpop, een debat in het Humanity House, een literaire avond met Sticks in literair theater Branoul, een comedy meets hiphop avond in Paardcafé, een driedaagse graffiti tour met een internationaal kunstgezelschap, presentaties en masterclasses voor de jeugd met Winne in Musicon en een film en history avond in het Haags Hiphop Centrum.

Op 23 juni gaat de internationale Haagse hiphop week van start met het I Love Hiphop festival in het Paard van Troje. Van jong talent tot oude rotten uit de scene zijn te vinden binnen het goed gevulde programma. Amerikaanse legendes The Phardcyde en Donald D zullen naast nieuwkomers Safi & Spreej (België) en Propo’88 & Blabbermouf (Limburg) het podium betreden. Den Haag zal vertegenwoordigd worden door de nieuwste talenten Westeinde, Pinas, Serrow en Extralars. Naast deze acts zijn er vanuit de Hiphopinjesmoel Dropzone competitie vier winnende acts gekomen, te weten Ill Proceeja, Grote Prijs van Zuid-Holland publieksprijswinnaar PSL (Persoonlijk), Soskop (Popronde 2013) en Rasa.

Tijdens het festival zal er voor mc’s de mogelijkheid zijn om mee te doen aan de mc battle, voor dj’s om mee te doen tijdens de DJ Summit en voor breakdancers om deel te nemen aan de bboy battles. De decoratie wordt verzorgd door kunstcollectief Bier & Brood.

Na het festival op 23 juni is I Love Hiphop nog niet afgelopen. In de week aansluitend zal er tot en met Parkpop dagelijks programma zijn om de hiphopliefhebbers en geïnteresseerden te laten genieten van hiphop.

De I Love Hiphop week wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, de gemeente Den Haag en Culturalis.

Het volledige programma en alle informatie over de I Love Hiphop week staat op de website.

 

 

Aanmelden Grote Prijs van Nederland 2013 van start

GPNL_logo_2013_301x46Nederlands langstlopende competitie voor livemuziek opent vandaag haar deuren voor singer/songwriters en hiphopacts. Tot en met zondag 21 juli kunnen acts zich aanmelden voor de Grote Prijs 2013.

Deelnemers maken -naast een finaleplek in Paradiso/Melkweg – kans op 4.000 euro aan prijzengeld,  een begeleidingstraject, fotoshoot, festivaloptredens, studiotijd én de legendarische Grote Prijsbeker.

Het is voor een muzikant niet eenvoudig zich te onderscheiden in een land vol ambitieuze muziektalenten. De Grote Prijs gelooft in de potentie van iedere deelnemer. Tijdens de competitie krijgen ze daarom de mogelijkheid om op te treden op bekende podia voor een groot en nieuw publiek en worden ze begeleid in hun muzikale en zakelijke ontwikkeling en het creëren van hun eigen (online) promotie. Meedoen aan de Grote Prijs is voor jong muziektalent een belangrijke stimulans om eigen keuzes te maken en grote stappen te zetten binnen hun muzikale carrière.  Zo draagt de Grote Prijs bij aan de professionele en artistieke ontwikkeling van Nederlands popmuziektalent.

Opstap naar groter succes
Voor veel bekende Nederlandse artiesten is de Grote Prijs een opstap naar groter succes geweest. Recente winnaars en finalisten zijn o.a. Rogier Pelgrim, Flow&Co, Lucky Fonz III, Kraantje Pappie, Uber-Ich, Case Mayfield, Zanillya, Mr. Polska, Boef & de Gelogeerde Aap, Eefje De Visser, Typhoon, Nicole Bus, Dope D.O.D., Roosbeef en Yori Swart.

Dit jaar alleen categorieën hiphop en singer/songwriter, volgend jaar bands en singer/songwriter
De Grote Prijs van Nederland behoudt ook de komende jaren haar drie categorieën: singer/songwriter, hiphop en bands. Maar vanaf 2013 organiseert de Grote Prijs de competitie voor twee categorieën die elk jaar afgewisseld worden. In 2013 zijn dat de categorieën singer/songwriter en hiphop en in 2014 zijn dat singer/songwriter en bands. In deze economisch moeilijke tijden, waarin er veel op cultuur bezuinigd wordt, is de Grote Prijs er trots op om de competitie voor jonge, talentvolle musici in Nederland te kunnen behouden.

Belangrijke rol publiek
De Grote Prijs van Nederland is een vakprijs en als vanouds worden de deelnemers en winnaars bepaald door een vakjury. Daarnaast mag het publiek sinds 2012 hun favoriete deelnemer de Grote Prijs in stemmen. Iedere ingeschreven act krijgt een eigen profielpagina met muziek, video, foto en bio op de website. Publiek, fans en vrienden kunnen gedurende de hele competitie hier stemmen op hun favoriete act.

Inschrijven
Inschrijven via de website kan tot en met 21 juli en is alleen mogelijk in de categorieën hiphop en singer/songwriter. Begin augustus maakt de jury de namen van de geselecteerde kwartfinalisten bekend. De kwartfinales vinden plaats door het hele land in september en de halve finales eind oktober. De finales Singer/songwriter en Hiphop vinden plaats op zaterdag 7 december in (resp.) Paradiso en de Melkweg (Amsterdam).

Kijk voor meer informatie op de website van de Grote Prijs van Nederland.