Willemijn de Boer – Stukje Bij Beetje

  • Stukje bij Beetje

  • Willemijn de Boer
    • Genre: singer/songwriter
    • Release-type: ep
    • Label: self-released

Een meer dan aangename verrassing in de cd-speler. Wanneer je op start drukt, begint er een stem poëtische verhalen zingen over herkenbare situaties in de liefde en over verdriet, met mooie, minimale muzikale begeleiding. Theatermuziek, zo veel is zeker. KleinKunst met twee hele grote K’s. Willemijn de Boer uit Rotterdam noemt zichzelf singer/songwriter en ze heeft als passie om kleinkunst aan een bredere doelgroep te helpen. En dat gaat wel lukken.

Haar nieuwe ep Stukje Bij Beetje telt vijf nummers die je meenemen in de wonderlijke gedachtespinsels van Willemijn. Uit het leven gegrepen, maar op een manier verwoord die een grote taalcreativiteit verraadt.

Net Zo Koud bijvoorbeeld, een miniatuurtje over wederzijdse aandacht, dat vooral door de sfeer van het nummer als vanzelf je mond sluit en je oren opent. Dat geldt overigens, ongeveer in dezelfde mate, voor alle nummers. In Lang Gelukkig Leven stelt ze haar denkbeeldige lief de vragen die je elkaar kunt stellen wanneer je echt voor elkaar kiest: zullen we lachen over alles dat kapot is, en als we te neer geslagen, zullen we elkaar dan dragen, zullen we koste wat het kost alles snel vergeten, zullen we zwemmen in de zee, al ben ik bang voor water, neem me mee.

De Boer neemt duidelijk geen genoegen met minder, maar blijkt dusdanig grondig en zorgvuldig te schaven aan haar teksten, dat ze als vanzelf gaan leven. Ze heeft een stem die haar woorden op een fijne manier ondersteunen, duidelijk articulerend en warm. Je moet maar durven om je zo minimaal, zo bloot te durven geven, je zo kwetsbaar op te stellen. Willemijn de Boer doet het en slaagt erin cum laude.

Volg Willemijn de Boer op Facebook.

Aftellen naar de Rotterdamse Popweek 2017

De vijfde editie van de Rotterdamse Popweek komt eraan! De enige week die 10 dagen duurt, vindt dit jaar plaats van vrijdag 3 t/m zondag 12 november. Tijdens de Popweek staat de stad bol van de popmuziek, met een enorme diversiteit aan optredens, events en muziekstijlen. Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid tot ruim 500 optredens op 100 locaties en laat zien hoe veelzijdig en bruisend de Rotterdamse popscene is.

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in het leven geroepen om bestaande en nieuwe popgerelateerde activiteiten te bundelen en in de schijnwerpers te zetten. Daarmee wordt zichtbaar gemaakt wat er allemaal op het gebied van popcultuur plaatsvindt in Rotterdam. Met veel popmuziek en promotie wordt de stad verlevendigd en bewijst Rotterdam dat de stad uitblinkt in creativiteit en muzikaliteit.

Hierdoor blijkt dat in Rotterdam veel meer talent aanwezig is en veel meer activiteiten plaatsvinden dan men vaak denkt. De Popweek is daarom ook een goed moment om nieuwe initiatieven aan te moedigen en onder de aandacht te brengen.

Samenwerking staat hoog in het vaandel tijdens de Rotterdamse Popweek. Daarom nodigt de Popunie alle organisaties in Rotterdam uit om iets op het gebied van popcultuur te organiseren in de periode van 3 t/m 12 november en ons hiervan op de hoogte te brengen. Vervolgens kunnen al deze evenementen, groot of klein, worden opgenomen in het totaalprogramma van de Popweek.

Momenteel wordt nog hard aan het programma gewerkt. Houd daarom de website en het Facebook-event in de gaten voor het laatste nieuws en de ontwikkelingen.