Vlaardingse horeca en poppodium promoten gezamenlijke Live-muziek agenda

Programma Vlaardingen

Muziekcafé De Hommel, O’Shea’s Irish Pub, Café De Waal, Eetcafé d’Oude Stoep, Dartcafé De Afrol, drinklokaal Het Paard, bodega Malle Babbe, Stadsgehoorzaal Vlaardingen en poppodium De Kroepoekfabriek hebben de handen ineen geslagen en promoten gezamenlijk muzikale agenda.

In het centrum van Vlaardingen zijn er maar liefst acht cafés gevestigd die wekelijks live muziek programmeren. Dat is iets om trots op te zijn én om naar buiten uit te dragen. Vanuit die gedachte hebben de diverse partijen een stevig plan gemaakt om, met elkaar, de live muziek in de binnenstad te promoten. In Vlaardingen, maar ook vooral daarbuiten. Live muziek heeft immers een enorme aantrekkingskracht. “Hoe breder het aanbod, hoe breder het publiek wat erop afkomt”, aldus Stephanie Hameeteman, verantwoordelijk voor de live programmering van Eetcafé d’Oude Stoep. “Het is goed als er meer mensen uitgaan, voor de klant én voor de uitbater. Hoe drukker, hoe gezelliger.”

Zeer breed aanbod
Eén van de onderdelen van bovengenoemd plan is een gezamenlijke muziekkalender met een selectie van de leukste en beste live acts van alle podia in de stad. Deze agenda zal begin 2014 sowieso in de vorm van opvallende A2 posters langs in de gehele waterweg te bewonderen zijn. De Vlaardingse horeca en De Kroepoekfabriek krijgen bij hun plan ter promotie van de live muziek hulp van de Barflyer, dé muziekagenda van Vlaardingen, van Stichting Citymarketing Vlaardingen en Stichting Stadsherstel.

“De Barflyer is een gratis magazine ter promotie van de van de Vlaardingse cultuur en horeca, waarvan jaarlijks elf edities verschijnen.Deze worden in het Vlaardingse uitgaansleven verspreid,” legt Ank Joore, die de redactie van de Barflyer coördineert, uit. “Met de gezamenlijke muziekagenda, hopen we een groter publiek te bereiken.” Stephanie Hameeteman van d’Oude Stoep is enthousiast: “Op deze manier kunnen we laten zien dat er voor ieder wat wils is en dat er een zeer breed aanbod is, van rock tot blues tot jazz, gewoon in ons ‘eigen’ Vlaardingen!” Bijzonder is; elke zaak onderscheidt zich op een andere manier. Zo is d’Oude Stoep de enige in de stad die regelmatig jazz programmeert. “We zijn wat eigenwijs wat betreft onze muziekprogrammering”, aldus Stephanie Hameeteman. “De doelgroep van d’Oude Stoep is heel breed en wij proberen voor iedereen iets te programmeren.”

Betere samenwerking en afstemming
Ook José van Biezen, bij wie de live programmering van Muziekcafé De Hommel al jaren in goede handen is, zegt blij te zijn met de samenwerking: “Met elkaar bereiken we meer mensen en misschien ontstaat er zo ook een betere samenwerking en meer afstemming. Bij muziekcafé De Hommel kunnen liefhebbers wekelijks genieten van livemuziek, “van alles wat”, vertelt José van Biezen. “De Hommel is uniek, onder meer door het huiskamergevoel dat er heerst.” En, zo besluit José: “We delen één grote passie met elkaar en dat is de liefde voor muziek!” Ja, en dat is natuurlijk waar het allemaal in de eerste plaats om gaat… Hopelijk zijn deze eerste stappen tot samenwerking het begin van veel mooie muzikale initiatieven!

Benieuwd wat er binnenkort zoal in het Vlaardingse speelt? Houd de agenda van de barflyer in de gaten voor de live programmering van alle Vlaardingse Horecagelegenheden.

A Christmas Eve with Wolf In Loveland & Friends in Rotown

Wolf_In_Loveland-byMeginZondervan-18 webfotoEén van de meest opvallende nieuwkomers in de Rotterdamse popscene is zonder twijfel Wolf In Loveland. De formatie won vorig jaar nog de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie Singer/Songwriter en heeft inmiddels een levendige gemeenschap aan opkomende muzikanten om zich heen verzameld. Er is volgens Rotown dan ook geen twijfel dat zij de meest geschikte formatie zijn om op de avond vóór kerst een bijzondere sessie avond te hosten.

Ter gelegenheid nodigt Jan Minnaard (de drijvende kracht achter Wolf In Loveland) de speerpunten van de Rotterdamse Popscene uit. Samen met leden van o.a. The Circumstances en Bermuda Square vertalen ze op kwalitatief hoogwaardige wijze, maar met dat juiste snufje kitsch, een selectie van je favoriete kerst klassiekers geheel in eigen stijl. Verwacht ook eigen werk aansluitend op de ware kerstgedachte, welke na de 24e natuurlijk onlosmakelijk zijn verbonden met het begin van een mooie traditie.

Wolf In Loveland is in 2013 één van de tien uitverkoren Popunie Live acts, die een jaar lang in het zonnetje gezet worden ter promotie en ter stimulering van hun carrière. In dit kader heeft de act bovenstaande Re:VERSION clip opgenomen en waren ze onder andere te zien op Metropolis. Bekijk alle Popunie Live artiestenprofielen hier.

Extra informatie
Datum: dinsdag 24 december
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17, Rotterdam
Aanvang: 21:30 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Rotown.

Foto: Megin Zondervan