Vanavond hiphop labelshowcase KANS (Klinkt Als Nieuwe Sneakers) in Capsloc

2014_10_24__2769-600x429De Rotterdamse artiest MarryMarv startte eind 2013 het hiphop label KANS (Klinkt Als Nieuwe Sneakers). Op vrijdag 12 juni zullen de artiesten uit de KANS-stal, tijdens de multi-releaseparty in Capsloc, hun nieuwste tracks laten horen. De Almelose rapper Noëmar won tijdens de sPIT iT oUT showcase een plek in het voorprogramma.

Hiphop leeft en beweegt, en als het aan KANS ligt, moet het klinken als nieuwe sneakers. Er is veel gebeurd sinds de officiële start van het label. Sinds december wordt KANS gesponsord door het merk Gorilli, Elise Dinfena en MarryMarv tekenden samen bij Empiri Bookings en DJ Salesman bracht zijn SALA JAMZ III mixtape uit. Tijdens de releaseparty en tevens de ‘birthday bash’ van de oprichter, zullen MarryMarv, Elise Dinfena, Marley, Roïcijns, Sammie & Jack Diamond, Bighuey en DJ Salesman het geluid van KANS laten horen.

Hoe klinken nieuwe sneakers?
De diversiteit binnen het label is groot, maar verwacht stevige (soul)hiphop, veel energie en een modern geluid met een rauw randje. De Maastrichtse zangeres Elise Dinfena blinkt uit in haar loepzuivere vocals en moddervette soulsound. MarryMarv heeft een energiek en modern geluid en weet met zijn charismatische verschijning overal een feest van te bouwen. In november dit jaar kwam zijn mixtape Blackmon 1 uit. Op 12 juni is de release van het vervolg, Mars Blackmon 2, met de op Scarface gebaseerde track TONY.

De soulvolle zanger Bighuey heeft een lekker rauw randje en is niet in een hokje te plaatsen. Roïcijns brengt ons Nederlandstalige hiphop en staat bekend om zijn rauwe krachtige uitspraak, poëtische teksten en zijn loyaliteit naar de stad Rotterdam. In het voorprogramma zullen Sammie & Jack Diamond de lang verwachte Trill Pack III ep ten gehore brengen, het laatste deel van de trilogie. Met DJ Salesman die de plaatjes aan elkaar draait om MarryMarv een verjaardag te geven om nooit te vergeten.

2014_10_24__3237Opkomend talent via sPIT iT oUT showcase als supportact
Aan de avond ging een zoektocht naar hiphoptalent vooraf. Opkomend talent kreeg de mogelijkheid om een eigen track in te zenden. Deelnemers als de Capelse hiphop groep AMG, Haagse rapper Respectlooz en rapper Noëmar, kregen de kans om woensdag 3 juli jl. tijdens sPIT iT oUT, de open mic van Capsloc, te strijden om een plek op het podium tijdens de KANS releaseparty. De uiteindelijke winnaar werd Noëmar, die van ver moest komen maar met veel naar huis ging. Hij krijgt naast een plek in het voorprogramma ook gratis studiotijd in de professionele opname studio van Capsloc.

Extra informatie
Datum: vrijdag 12 juni 2015
Locatie: Capsloc, Pelikaanweg 3, Capelle a/d IJssel
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 5,-

Kijk hier voor het programma.

Interview: Thomas v.d. Vliet (Brandy Alexander Recordings)

1010148_425648957584466_5186544039026096901_nOnlangs kwam het nieuwe album La Chasse van The Bullfight uit. Het kwam uit op het label Brandy Alexander Recordings (BAR), dat aan het begin van dit jaar is opgericht door Thomas van der Vliet. Wij stuurden meteen een reporter op pad om  wat meer te weten te komen over het label, The Bullfight en Thomas. Lees hier het interview dat Rikke Korswagen voor ons maakte…

Ik wacht aan de leestafel van Rotown op Thomas van der Vliet, de man achter Brandy Alexander Recordings: een fris platenlabel uit onze havenstad dat in eerste instantie is opgericht voor het uitgeven van het nieuwe album La Chasse van Thomas’ band The Bullfight. Graag wil het label uitgroeien tot een groter platform voor crossmediale kunst en muziek. Rotterdam wacht op de zomer. Het is grauw buiten en we hebben er twee dagen regen op zitten. Dan stapt Thomas binnen…

Vinyl
Ik krijg een stevige hand en met zichtbare trots de nieuwe cd. “Je moet eigenlijk de lp zien, want die is op heel mooi mat karton gedrukt, dat geeft echt een goede look. downloadAfgelopen weekend hebben we er veel in één keer verkocht bij de release in Theater Walhalla. Die kantine is misschien wel een van de mooiste locaties van Rotterdam. Een concert waarbij het publiek zittend luistert, het klinkt een beetje saai, maar we kwamen echt goed tot ons recht.

We zouden graag op theatertour gaan langs dit soort locaties. De release was echt nog even stressen, want de platen kwamen pas een dag van tevoren binnen. Je moet met vinyl oppassen rond Record Store Day. Je kan door de nieuwe hype niet meer vertrouwen op leverdata, ik ga nooit meer in mei een plaat uitgeven.”

The Bullfight
Deze plaat hebben we helemaal zelf opgenomen. Het is de eerste plaat van The Bullfight sinds vijf jaar. Ik neem nog op met een 32 sporen harddiskrecorder. Gewoon echte hardware. Toen ik dat bij de mastering vertelde konden ze hun oren niet geloven. Ik vind een studio gewoon geen inspirerende omgeving en de voordelen van thuis opnemen zijn legio. Je kunt rustig werken aan de plaat, een hoop uitproberen en alles goed laten bezinken.

Het grote nadeel is alleen wel dat het wat lang duurt en dat je misschien op den duur niet meer helemaal goed weet waar je mee bezig bent omdat je er te diep in zit. In principe kan tegenwoordig elke boerenlul een plaat opnemen. Het internet loopt er van over.” 4534465850_d2a7f10642_oAls ik Thomas vraag wat dan precies het verschil is tussen zijn band en die boerenlul op internet hoeft hij niet lang na te denken. “Wij beschikken over een gezonde dosis zelfkritiek en hebben een echt unieke sound die je niet overal hoort.

We moeten de volgende plaat wel gewoon binnen twee jaar af hebben, anders krijg je nooit een echt oeuvre. Heel graag zouden we eens muziek maken bij een stijlvolle zwartwit film, of live een soundtrack voor een David Lynch-achtige film verzorgen. Dat zijn wel echte dromen.”

Bijzonder Label
“Met het label willen we meer dan alleen The Bullfight. Zo is ons plan om een boek uit te brengen van beeldend kunstenaar Jaco Putker. Misschien wel met speciale muziek bij zijn werk, want daar is het erg geschikt voor. Met Brandy  Alexander Recordings is het de bedoeling dat we uitbreiden met artiesten die al een stuk gevorderd zijn, maar net dat beetje aansluiting missen. Het moet een bijzonder label worden, met méér dan alleen muziek.”

Thuis aangekomen loop ik naar de computer, duw La Chasse in de sleuf en tik dit interview onder het genot van de muziek van The Bullfight. Het grauw breekt open en Rotterdam fleurt op.

Laatste nieuws: Canadese artiest Mark Levover sluit zich aan bij BAR!
De Canadese singer/songwriter Mark Lenover (1984) heeft zich aangesloten bij Brandy Alexander Rercordings. Lenover is voornamelijk bekend doordat meerdere van zijn donkere synth pop songs gebruikt zijn in de Hollywoodproductie The Banshee Chapter, met onder andere Katia Winter (Dexter) en Ted Levine (The Silence Of The Lambs). Lenover heeft inmiddels acht albums uit en is met nieuw materiaal bezig, dat gepromoot zal worden door Brandy Alexander Recordings.