TunePitch opent deuren: streaming, maar dan anders

tunepitchTunePitch maakt gebruik van de nieuwste technologieën om de beste, nieuwe muziek te onthullen. Het heeft de functionaliteit van een muziekstreamdienst, de viraliteit van social media en de laagdrempeligheid van een hostingdienst zoals Bandcamp en SoundCloud.

Uniek aan TunePitch is het gebruik. Na registratie krijg je gratis 50 credits mee (t.w.v. 5 euro). Deze credits zet je in op Tunes. Stijgen jouw nummers in populariteit, dan stijg jij mee, waardoor je extra credits verdient. Maak je de juiste keuzes, dan groeit de invloed van jouw inzetten. Gebruikers met een grote invloed zijn gewild: hun inzet kan een Tune in één klap naar de top helpen.

TunePitch is verslavend door het spelelement. Een artiest aanmaken en Tunes uploaden is gratis en een paar klikken werk.

Word lid via de website van TunePitch.

Motel Mozaïque en de Rotterdamse Schouwburg presenteren: Gogol Bordello

5130_gogol_bordello_2011Tussen optredens op grote festivals als Hurricane, Rock Werchter en Rock in Rio door duikt gypsypunkband Gogol Bordello zondag 23 juni op in de Rotterdamse Schouwburg voor hun enige Nederlandse show.

De Oekraïense zanger/gitarist Eugene Hütz is de aanstichter van deze vrolijke club. In 1999 raapte hij Gogol Bordello bijeen uit een groep van in New York wonende immigranten uit Oost-Europa. Tijdens optredens op Lowlands en Pinkpop bewees Gogol Bordello de afgelopen jaren al de ultieme festivalband te zijn. Met hun energieke shows zorgden zij voor grootse volksfeesten.

In de muziek van Gogol Bordello zijn veel verschillende elementen terug te vinden, gaande van zigeunermuziek uit de Balkan over rock en punk tot dub en reggae en zelfs cumbia en samba, dat iedereen altijd wel iets van zijn gading kan terugvinden. De muziek is ondertussen dusdanig geëvolueerd dat de omschrijving ‘zigeunerpunk’ de lading niet meer dekt. Het aantal verschillende invloeden blijft per album toenemen. Het nieuwe album Pura Vida Conspiracy komt op 23 juli 2013 uit.

Extra informatie
Datum: Zondag 23 juni
Locatie: Rotterdamse Schouwburg (Grote Zaal: vrij staan/zitten), Schouwburgplein 25, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur . Zaal open:  19:30 uur (de schouwburg is al vanaf 11:00 uur open)
Entree: 22,50 euro (ex. servicekosten).

De kaartverkoop start vrijdag 3 mei  om 10:00 uur via de voorverkoopkanalen van Ticket Service Nederland en de Rotterdamse Schouwburg.