The Hot Rhythm Ramblers – Self-titled

  • Self - titled

  • The Hot Rhythm Ramblers
    • Genre: Hot Jazz, swing, rockabilly
    • Release-type: Album, digitaal
    • Label: Catty Town Records

Al een tijdje uit, maar in het kader ‘beter laat dan nooit’ ga ik toch nog enkele woorden wijden aan het titelloze debuut van het Rotterdamse trio The Hot Rhythm Ramblers. Want dat is een verdomd lekker plaatje geworden.

De basis van het geluid is hot jazz, met western swing en rockabilly accenten. Dat laatste is niet gek als je weet dat Huey Moor van The Ragtime Wranglers de staande bas bespeelt. De band bestaat verder uit Aram Stoop op gitaar en Ben van Anrooy achter het drumstel. Zingen doen ze alle drie. Daarnaast horen we Jan Albert Smit op klarinet en trompettist Koos van der Hout. Maar The Hot Rhythm Ramblers speelden ook al samen met jazz-saxofonist Frits Kaatee.

Op de cd – uitgebracht op het Duitse Catty Town Records – staan eigenzinnige bewerkingen van een aantal vaker gecoverde nummers. Mooi voorbeeld is Please Don’t Talk About Me When I’m Gone dat al door een aantal illustere artiesten werd opgenomen. Wie dan? Nou Ella Fitzgerald, Dean Martin, Willie Nelson, Frank Sinatra, Billie Holiday en Leon Redbone. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Maar ook I Saw Your Face In The Moon van countryzanger Webb Pierce en Everybody’s Trucking van The Modern Mountaineers krijgen een aanstekelijke uitvoering. De mix van hot jazz en hillbilly swing klinkt lekker laid back, maar is verre van saai. Vooral dankzij het uitstekende gitaarwerk van Aram Stoop. Perfecte muziek voor een winterse zondagmiddag in je favoriete kroeg!

Bekijk de website van The Hot Rhythm Ramblers.
Volg The Hot Rhythm Ramblers op Facebook.

Schrijf je in voor de inJazz 2018 showcases

Muzikanten en componisten opgelet: de inschrijving voor de inJazz 2018 showcases is geopend! Schrijf je in om zo kans te maken op een optreden tijdens dit grootste en jaarlijkse Nederlandse jazz netwerkevenement.

inJazz showcases
De inJazz showcases bieden muzikanten en componisten de kans om zich te presenteren aan een internationaal netwerk bestaande uit recordlabels, managers, boekers, journalisten en andere belangrijke spelers uit de jazzscene. Ook worden de optredens professioneel opgenomen (inclusief rechten). Deze ontvangen de artiesten na afloop van inJazz. Een selectie wordt uitgezonden bij nationale en internationale radiostations. Buma zorgt voor een honorarium van €250 per artiest, met een maximum van €1.250 per groep. Schrijf je nu in!

Over inJazz
Na het succes van vorig jaar, organiseert Buma Cultuur de volgende editie: inJazz 2018. Een programma vol inspirerende panels, workshops, presentaties, netwerksessies en een showcaseprogramma met zowel aankomende en talentvolle artiesten als de meer doorgewinterde artiesten. inJazz 2018 vindt plaats op donderdagavond 28 en vrijdag 29 juni in LantarenVenster en Kantine Walhalla in Rotterdam. Zet het alvast in je agenda en zorg dat je je vanaf maart 2018 via www.injazz.nl aanmeldt.