Terugblik op de GPR 2022 finale van Hiphop & Producer!

Donderdag 8 september was het zover; in BIRD vond de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam finale in de categorieën Hiphop en Producer plaats. Aan de finalisten in deze twee categorieën de eer om de finalereeks van de GPR 2022 af te trappen en de eerste prijzen binnen te halen. Benieuwd naar hoe de avond was? Check dan de snel verder voor de video’s en foto’s!

In BIRD konden bezoekers niet één, maar twee finales bijwonen en van de ene zaal naar de andere lopen. Waar de finalisten in de categorie Producer één uur de tijd kregen om een track te bouwen en deze daarna aan de jury te laten horen, kregen de finalisten in de andere zaal op het podium 20 minuten de tijd om een energieke en sterke hiphopshow neer te zetten en de jury en het publiek ervan te laten genieten.
 

Producer
De finalisten van Producer waren De Kraken, Susan Right, Nachtwaker en Jelle Bolijn en de jury bestond uit Panda Lassow, Jaap Wiewel en Esther Roozendaal. Susan Right werd de grote winnaar en ging er met de Juryprijs vandoor. De Publieksprijs ging naar de act die de meeste tickets wist te verkopen en dat was bij Producer De Kraken!

Susan Right

 

De Kraken

 

Nachtwaker

 

Jelle Bolijn

 

Finale Producer

Susan Right & De Kraken

Hiphop
In de categorie Hiphop stonden Devón, Lemon el Agrio, Dirikteur, KIIRO en RAiK in de finale. De finalisten werden in BIRD beoordeeld door een jury die bestond uit Jeansen Djaoen (o.a. FunX), Camila Alvarez (Warner Music Benelux) en Mijndert Rodolf (Poppodium 013). KIIRO won de Juryprijs en werd de grote winnaar bij Hiphop en Dirikteur won de Publieksprijs.

Devón

 

Lemon el Agrio

 

Dirikteur

 

KIIRO

 

RAiK

 

Finale Hiphop

Meer foto’s zijn te zien via de Facebook pagina van de GPR!

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De juryprijswinnaar heeft met de overwinning onder andere €1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023 gewonnen.Rotterdam Music AwardsNet zoals vorig jaar worden de juryprijswinnaars van de vier GPR-categorieën automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.

Copyright foto’s: Vera Yves

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, Gemeente RotterdamVSBfonds, Van Ommeren – De Voogt Stichting, VSBfonds en Stager.

Kroepoekfabriek viert 10-jarig jublileum met de docu ‘TIEN’!

Sinds 2011 hebben er in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen honderden concerten plaatsgevonden, hebben tienduizenden bezoekers kunnen genieten van livemuziek en hebben fantastische vrijwilligers zich eindeloos ingezet om elke avond onvergetelijk te maken. Soms is het goed om stil te staan bij waar je vandaan komt, waar je nu bent en wat er allemaal is gebeurd in de tussentijd. En dat doet De Kroepoekfabriek met TIEN, een documentaire over tien jaar De Kroepoekfabriek!

Verjaardag in de coronatijd
Omstreeks deze tijd een jaar geleden, bestond De Kroepoekfabriek tien jaar. Een mooi feestweekend stond gepland, helaas kon het door de toen geldende corona-maatregelen niet plaatsvinden. Gelukkig konden de afgelopen maanden de concerten uit het jubileumweekend alsnog ingehaald worden. De concerten van Donnie, Thijs Boontjes en Spinvis waren een groot succes.

Maar rondom het jubileum was er nóg een groot project gaande, namelijk een documentaire genaamd TIEN. En die is nu te bekijken!
 

Jubileumkorting
Maar dit is niet het enige! Speciaal om iedereen te bedanken is er de kortingscode ‘TIEN’ in het leven geroepen. Met deze code krijgen de bezoekers 10% korting wanneer zij een ticket in de voorverkoop bestellen. De kortingscode is geldig t/m 25 september en kan bij het afrekenscherm ingevuld worden.

TIEN is gemaakt en geregisseerd door Mink Lammertink. De Kroepoekfabriek wil iedereen bedanken die bij het poppodium betrokken is geweest de afgelopen tien jaar. Aan alle vrijwilligers, muzikanten, bezoekers, medewerkers, bestuursleden en andere betrokkenen: Bedankt! Op naar de volgende tien!