Suzanne Sanders – MyStorieS

  • MyStorieS

  • Suzanne Sanders
    • Genre: Singer/Songwriter
    • Release-type: cd
    • Label: Self-released

Wat is muziek toch een verademing! Dat je dagelijks de kans hebt om nieuwe artiesten te ontdekken, jonge muzikanten die met hart en ziel een album schrijven en opnemen en die je daarmee overtuigen van hun kwaliteiten. Deze keer kreeg ik het debuutalbum MyStorieS van de Rotterdamse singer/songwriter Suzanne Sanders in de brievenbus. En het moet gezegd: de liefde voor muziek spat ervan af.

In alles ervaar je de aandacht waarmee Suzanne en haar medemuzikanten deze plaat in elkaar hebben gezet. Nergens klinkt het makkelijk of lui, alle nummers barsten van de energie en winnen aan kwaliteit door de onvermoeide inzet van de muzikanten. Sanders verzamelde er maar liefst negen om zich heen en dat levert, behalve de vaak gebruikte instrumenten als gitaar, drums en piano een gevarieerd instrumentarium op met onder meer viool, cello en harp. Het maakt het album nog rijker.

Natuurlijk is er voor Suzanne Sanders de komende jaren hier en daar nog winst te behalen, het zou zorgelijk zijn wanneer ze op deze leeftijd al haar top zou hebben bereikt. Haar ontbreekt simpelweg de ervaring in jaren om een album te maken dat in alle facetten de hoogste kwaliteit levert, en daar is totaal niets mis mee. Want de potentie om daar naartoe te groeien floreert op MyStorieS in volle glorie. Wanneer Suzanne Sanders zich de komende tijd blijft ontwikkelen, zou ook het buitenland wel eens oog voor haar kunnen krijgen. Blijven schaven aan de timing van het samenspel en aan de variatie van de liedjes en het volgende album prijs ik nog meer dan ik nu al doe.

Want nogmaals, Suzanne Sanders is jong, ambitieus en vooral talentvol. Over wat ze op dit moment met MyStorieS laat horen kun je als recensent niets anders dan louter lovend schrijven. Laten we zulk talent koesteren, luister naar haar album, biedt haar optredens aan en kom naar haar kijken en luisteren. Laten we trots zijn op onze talenten. Suzanne Sanders is er een onmiskenbaar voorbeeld van.

Volg Suzanne Sanders op Facebook.

Music Support: Festival de Bouw

Het is tijd om de handen te laten wapperen!
Festival de Bouw is wel een heel bijzonder festival. Word jij vrolijk van het geluid van klinkende hamers? Dan is dit écht wat voor jou. A.s. zaterdag 22 juli begint het festival. Perfect voor vriendengroepen, teambuilding van kantoortijgers en ouders die hun kinderen graag buiten aan de slag zien in plaats van binnen achter een apparaat.

Wie goed gebouwd heeft, verdient een biertje of een koel glas limonade en iets lekkers van de barbeque. Terwijl de zon ondergaat, luister naar een Rotterdams bandje en bewonder je het uitzicht op jouw eigen bouwwerk.

Rotterdamse acts die optreden gedurende het festival zijn o.a. Aileigh Awad, Anemone, Halfway Station, Gorgeous Guerrilla Effect, Jaskelis, DJ Okkie, SONNDR en The Legendary Orchestra of Love.

Bekijk het dagelijks wisselende en gratis toegankelijke programma op de website.