Succesvolle tour in de Verenigde Staten voor The Cosmic Carnival

Met een succesvolle tournee door Amerika achter de rug heeft The Cosmic Carnival de internationale ambities nogmaals onderstreept. Na eerdere bezoeken aan o.a. Spanje, Zweden, Thailand, Marokko, Hongarije en Griekenland ging de band in juli voor de tweede keer naar de VS. The Cosmic Carnival legde 6500 kilometer af door veertien verschillende staten en speelde vijftien shows in onder andere Boston, New York, Nashville en Chicago.

“We hebben trouwe fans hier in Nederland, absoluut. Maar dat iemand 2,5 uur in de auto zit om een optreden van The Cosmic Carnival in Chicago te kunnen zien, dat is nieuw. Sommigen hadden letterlijk jaren naar onze komst uitgekeken. We kregen veel waardering voor de passie waarmee we op het podium stonden. Twaalf mensen in een tent in Baltimore met een Cosmic Carnival shirt aan, daar doe je het voor!”
– zanger / gitarist Nicolas Schuit

De Rotterdamse band laat zich moeilijk in een muzikaal hokje drukken en heeft ook na 10 jaar nog steeds de drang om verder te kijken dan alleen het eigen land. Deze week verschijnt nieuwe single I Do, afkomstig van het eerder dit jaar uitgebrachte album First Flowers.

Later deze maand speelt The Cosmic Carnival haar 500e optreden op het door de band zelf georganiseerde Once Upon A Time In The West festival, wat op 26 en 27 augustus voor de derde keer in Rotterdam plaatsvindt. In het najaar trekt The Cosmic Carnival ter promotie van First Flowers opnieuw langs de Nederlandse popzalen, dit keer samen met The Royal Engineers.

En het wordt nog drukker voor de band, want in oktober start tevens een nieuwe theatertour: Fleetwood Mac: The Incredible Story. Tijdens deze serie voorstellingen kruipt The Cosmic Carnival in de huid van deze legendarische Brits-Amerikaanse band. Een rol die de Rotterdammers op het lijf geschreven is, gezien het veelzijdige repertoire van beide groepen.

Volg The Cosmic Carnival op Facebook.

Stem nu voor de publieksprijs Singer/Songwriter Sena Grote Prijs van Rotterdam!

Vanaf nu kun je op jouw favoriete GPR finalist stemmen in de categorie Singer/Songwriter. De vijf finalisten zullen op zaterdag 26 augustus strijden in de live finale in Theater Rotterdam. Naast de felbegeerde juryprijs, is er ook een publieksprijs te winnen.

Hoe kun je stemmen?

Elke finalist heeft een persoonlijk Facebook-event. Je kunt stemmen op je favoriet door jezelf op aanwezig te zetten in het desbetreffende Facebook-event. Hieronder vind je de vijf finalisten met bijbehorende link. Stemmen kan t/m zaterdag 26 augustus, de stemmen worden geteld na afloop van de laatste act.

De finalisten

 

Stem hier voor Alison Jutta.        Stem hier voor St. Maane.          Stem hier voor Joost Wander.

Stem hier voor IBROW.               Stem hier voor Elina Lys.